Jeg gjør nok et forsøk på et ''comeback'' på foto.no. Det har rett og slett blitt for lite tid til fotografering i vinter. Håper på å komme sterkere tilbake nå utover våren.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-01 22:04:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-02 08:20:44
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-02 08:22:14
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 70-200mm f/2.8 VR
  • Brennvidde190mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger669
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248204} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Steinulf L.
Sværft bra come-back dette her. Blåtoner så det holder, og eventyrstemning. Fint bilde.
Bergliot E.
Dette var lekkert. Flott komposisjon dær fjellene og åsene ligger lag på lag innover i bildet. Flott dybde av det. Lekre blåfarger og flott tåkedis neri dalen.
Ja dette var flott ja.

Bergliot:)
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! Vakre blåtoner, ''blåne'' bak ''blåne''....En fin komposisjon. Dekorativt dette :-)

Inger-Lise
Avsluttet .
Her var det mye landskap Torbjørn, men bildet ble velbalansert og fint. Liker særlig at den første åskammen er mørkere enn de andre, samt tåkedottene som ligger i bunnen. God påske!

JRH
Kjell Sigurd S.
Velkommen tilbake Torbjørn! Hyggelig å se at du ikke har glemt trylleriene med kamera. Flotte blåner du viser frem her. Utsnittet med den minimale himmelen og de lyse tåkefeltene som går skrått ned mot venstre liker jeg godt. Flott comebackløsning dette.

Kjell S
Torbjørn K.
Takk til dere alle for hyggelige kommentarer!

KSS: Om jeg har glemt ''trylleriene'' eller ikke vil tiden vise, dette er nok et ''gammelt oppgulp'' fra et par fjellturer jeg hadde i Hardanger i romjula 2006. Forhåpentligvis blir det flere fototurer fremover.

Torbjørn
Tone A.
Hei Torbjørn
Dette vakre ''blåne bak blåne'' bildet har eg sett på fleire gonger pga at det har så fine blåtonar og er så innhaldsrikt.
Det har ein flott komposisjon med den markerte forgrunnen som dannar ein fin diagonal og som har mørkare blåtonar. Midtgrunnen er desse lågare fjelltoppane som er lysare pga disen som mjukar opp bildet og som gir flott kontrast lengre bak mot det høge fjellet med småe fossar rennande.
Under er eg ikje sikker på om det er eit vatn med ei hengebru over i venstrekanten.
Bakgrunnen er markert med dette høge fjellet som dannar ei bølgefprma linje frå side til side. Skydekket forsterkar det mjuke og er ein fin kontrast med sine lyse tonar.
Her kjem også tresilhuettane på dei frodige fjella fint fram. Flott eksponert med blåtonespelet og lyset som gjer bildet spesielt. Svart bakgrunn vil betre få blåtonane fram enn grå.
Du treng ikkeå gjera ''comeback'' med så mange kvalitetsbilde som du har. Og dei fleste her har nokre pausar av og til.
God påske frå Tone
Kjell Ivar Ø.
Fin blåtone til dette flotte landskapet. Flott utsnitt. Rett og slett ei
herleg formidla stemning. Mvh Kjell Ivar
Torbjørn K.
Takk til dere også.

Tone: Ja du ser et vann nede til venstre, men det går ikke noen hengebro over. Enden på vannet er dog nokså rettlinjet, og det går over til en myr som har en trekantet form. Jeg tror kanskje det er overgangen mellom vannet og myra du tror er en hengebro?

Bildet er forøvrig tatt på den samme turen som disse bildene:
bilde nr. 285323
bilde nr. 282555

En kan se dette utsnittet for dette bildet oppe i høyre hjørne til de to over.

Torbjørn
Stig Morten S.
Blåne over blåne. Inspirert av hr. Brun?
Vakkert bilde dette Torbjørn.
Ivar B.
Et fantastisk landskap! Komposisjonene er meget bra med flotte overganger og fin dybde. Trolsk og vakkert. Blåfargen er jeg derimot litt mer usikker på, i mine øyne stemmer den ikke med lyset i bildet (sollyset) Fargen er forsåvidt kledelig, men det skurrer litt for meg i et såpass konkret landskap at fargen ikke stemmer overens med lyssettingen i bildet. Dette må da absolutt kle en s/h versjon, og kanskje en svak blåtoning som du har vist oss før i bildet fra rondane. Håper på S/H versjon, for bildet synes jeg er knakande godt. Mvh Ivar.
Tone A.
Hei Torbjørn
Godt med ei forklaring på hengebrua som eg såg, og her det vel speglingar frå skylaget som spelar litt også. Når eg ser på gråskala versjonen så er eg litt enig med Ivar, pga at då blir uttrykket eit litt anna.
Eg gløymte å skriva at du fortjente ei anbefaling på bildet ditt.
:) Tone
Torbjørn K.
Ja, jeg kan være enig i at blå-fargen er litt vel ''overkill.'' Jeg har derfor lagt til en v2 etter ønske fra Ivar. Jeg synes ''ren'' S/H blir litt i det tammeste laget, så jeg har prøvd meg på en svak duo-tone med litt brunt i. Fungerer den bedre?

Torbjørn
Arnhild A.
Et flott bilde. Liker blåtonene og dybden. Liker stemningen som disen gir.

Mvh Arnhild
Jan Frode A.
Blått må det være, og sånn sett ikke noe 'overkill' i mine øyne. Smag og behag selvfølgelig, men for meg blir det versjon #1. 2'ern har sine kvaliteter den også, men jeg syntes allikevel at tonevalørene her demper gnisten i motivet. Spesielt forgrunnen blir litt tung.
Landskapsfoto som dette gjør at jeg bare blir sittende og nyte. Kanskje en klisjé, men blåner på blåner; lag på lag, det er så vakkert.
Det tekniske sitter også godt her. Nydelige flater og lys, med disse små dottene av tåkebanker som gir ekstra interesse i bildeflata.
Her lar jeg meg rive med, og trykker gjerne på knappen for anbefaling.

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Torbjørn. Tilbake i beste Brun-stil.. :) Ja, dette var virkelig flott. Det eneste jeg muligens kan bemerke, er høyspentstilpene som skjemmer bildet noe vanvittig etter egen smak. Ellers er blåtonen treffbar, og tåke og vann ligger fint i bildet. Vakkert landskap.

vh ingebjørg
Ivar B.
Ja dette stemmer mer for meg i versjon 2. Riktig så bra ble det. Ønsker deg en god påske! Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Takk til dere også.

Tydelig at smaken er delt, men fint at begge versjoner faller i smak.

Ingebjørg: Dette med natur-inngrep vet jeg har vært et debattert tema bl.a i Biofoto midtnorge. Er det riktig av natur-fotografer å hele tiden lage et glansbilde av naturen? Burde vi ikke i stedet vise den ''stygge'' siden, for å sette fokus på naturvern? I såfall bør vi vise landskapsbilder med både høyspentmaster, vindmøller og fjell-veier.

Uansett, så er det forøvrig planlagt å lage en ny større kraftlinje som vil ødelegge mye av dette flotte fjellområdet mellom Bergen og Hardanger (Kvamskogen).

Mer info finner dere her:

http://www.stoppkraftlinja.no/
http://www.stopp-kraftline.info/

Torbjørn
Marit O.
Utrolig vakkert bilde der vi kan se lagg på lagg med fjell innover, likte veldig godt graderingene av blåtonene samt at tåken sefølgele gjør bilde litt trols og spennende.
Riktig god påske Torbjørn!

Mvh Marit
Rolf S.
Hei.

Et velkomponert landskap med linjer og formasjoner som øyet kan frydes ved - lenge.
Og versjon 2 / 4 faller mest i smak.

Og selvfølgelig skal vi ta bilde av naturen med all styggedom for å vise hvor forferdelig det kan være. Og vi skal - like selvfølgelig - ta glansbildene av naturen for å vise hvor vakker den er uten inngrep.
Og så er det også det paradoksale at i noen naturbilder blir alt tomt og gørr kjedelig om det ikke hadde vært for høyspentmasten, vindmøllen, fjellveien eller andre mennesklige inngrep og det de tilfører.

Ha en God Påske.

Mvh Rolf

Inge S.
Hei.
Et flott naturmotiv og går for v3 & 4 etter fjerning av de som snart skal
trenge inn i landskapet :-/
Meget bra dette.
God Påske.

Mvh Inge
Øyvind A.
Pent. Ikke like fengende som det blånebildet du la ut i fjor en gang, men uansett bra. Blåfargen blir vel giftig, så jeg går for den andre varianten.
Med eller uten kraftlinjer? Tja, det kommer mest an på hva du ønsker å formidle. Jeg synes egentlig det er greit å ha dem der, som kontrast til drømmen/illusjonen om upåvirket natur.
Ø.
Wigdis W.
Praktfullt !!!
ingebjørg fyrileiv g.
Hei igjen! Ja, selvfølgelig er det er viktig tema. Men som over nevnt; det kommer an på hva man vil formidle. Som naturpraktbilder synes jeg ikke at de høver inn, så her hadde jeg nok forsøkt å styrt unna. -Eller som i v#3.. Jeg liker nok den best. Samtidig fikk du jo fram ønsket om å se ''ren'' natur.. (ref.Øyvind).

God natt!
Hilsen ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var veldig vakkert og stemningsfullt,
litt vel mykje blått, men likefullt ''de sju blåner'' i massevis:-)

God påske til deg!

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.
Knapt med tid? Dessverre en velkjent situasjon for tiden her også.
En videreføring av ditt supre blånebilde, men også Wirkola måtte hoppe etter Wirkola. Her synes jeg at blåfargen ble noe aggresiv. Toppen nå ville være at du sier at dette er akkurat samme nyanse som du brukte på blånene. Uansett, inntrykket er et litt annet.
Selve motivet synes jeg er greit og pent, og jeg overlever uten mén med master. Eller uten. De er for små til å gjøre særlig mye fra eller til.
Odd Tore
Stine J.
Hei Torbjørn,

Tradisjonelt og fint blånebilde, om enn med litt vel heftig blåfarge. :) Mastene i v1 og 2 syns jeg hører med. De er jo der og lager sår i den eller uberørte naturen. Spor av oss mennesker.

God påske til deg.

mvh Stine
ingeborg w.
Det er veldig pent, men noe mer vanlig enn det andre som er så stilrent og uten tegninger på blånene. Så er ikke dette snaufjell heller. Her liker jeg spesielt godt den lyse diagonalen. Antydningen av en foss på den nestbakerste blånen er en av mange detaljer jeg kan sitte og se på. De har hver sin sjarm, de detaljrike bildene og de stilrene, enkle.
Espen A. I.
Veldig lekkert, man forelsker seg lett i slike bilder, flott med høyspentmaster, de er overalt og slik er det bare.

hilsen Espen
MaiLis S.
Åhh,for et vakkert bilde med herlige blå farger.Likte versjon 3 best.
Ole E.
Helt nydelig tåkebilde, Torbjørn. Jeg liker blåfargen, men den blir kanskje littegrann for sterk i mine øyne. Jeg synes spesielt venstresiden er interessant, og tror den kunne stått godt på egne ben i et vertikalt format. Well done.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu