Vinter på Kvamskogen
Kvamskogen er et lite fjellområde mellom Bergen og Hardanger, og her pleier jeg å ta meg et par turer i romjulen. I 2006 var det mye tåke og regn, men jeg hadde to fine turer i vær som dette.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 12-24mm f/4
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/180s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger572
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231910} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Ivar B.
Et smellgodt landskapsbilde Torbjørn. Kompossisjonsmessig har du sterk linjeføring med forgrunn i venstre side som fint veier opp for himmelen og dalen med tåke og skaper en tenkt diagonal gjennom bildet og gir dybde. Samtidig skaper landskapet også linjer som gir diagonal mellom motsatte hjørner. Dette gir et velbalensert bilde med god dybde. Når lyset og miljøet eller stemmer så blir resultatet bra! Ser ut til å være 1. juledag, synes å kjenne igjen været:-) Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Takk for din kommentar, Ivar. Jeg var på tur i området 1. juledag også, og da var været akkurat likt, men dette bildet ble tatt 4. juledag. Forøvrig ser du Varaldsøya midt i tåkehavet og Hålandsdalen er vel like inn til høyre der horisonten møter høyre bildekant.

Torbjørn
Odd E. k.
Hei Torbjørn!

Dette var stemning fra fjellet. Nysnø på lyng og vierkratt samt rimlagte steiner gir en frisk og skarp luft i fjellet. Fin fotovinkel som viser høyfjellet i forgrunnen og den tunge dalen i bakgrunnen der fuktighet og tåke har innvadert terrenget. Typisk rypeterreng. Flott fanget der lyset fremmer en flott stemning. Komposisjon og utsnitt meget bra Torbjørn!

Mvh

Odd E.
Nils G.
Et nydelig bilde. Jeg liker også svært godt at skråningen med lyngen gir utsikt over en videre fjellverden.
Dybdeskarpheten synes jeg er bra. Likeså liker jeg den naturlige fargemettningen. Utsnittet liker jeg også godt.

Nils
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig utsikt bort til tåkehavet med nysnø i fjellene og et strålende turvær. Forgrunnen blir en fin forrett til landskapet over der.. Flott lys og gode farger. Kan ikke klage noe her.

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er eit stemningsfullt og flott bilde frå Kvamskogen med fin utsikt og der lyset og tåkedisen nede i dalen bidreg til den fine stemningen.

Mvh Inger Anne
Kenneth K.
Dette var bra Torbjørn! Meget gode og fine kontraster. Jeg likte stemningen i bilde. Jeg syns dybdeskarpheten er bra. Jeg syns dette var et godt bilde. Bra jobba Torbjørn.

mvh Kenneth
Odd Tore S.
Et motiv som jeg også så avgjort hadde falt for. Liker den bratte forgrunnen mot dalen, tåka og fjellene der bak.
Jeg kunne ønsket meg en mindre detaljert forgrunn enn krattet her. Litt hvit snø med tekstur, kanskje. Blikket mitt har en tendens til å havne i krattet, og det er ikke rettferdig i forhold til resten av bildet.
Det var min lille surgulp, egentlig ganske liten og ikke særlig sur.
Odd Tore
Bjørg S.
Et nydelig landskapsbilde, skarpt og klart med vakre vinterfarger.
Vestlandsnaturen er utrolig vakker med fjell og daler noe du virkelig har fanget i ditt motiv.
Flott bilde Torbjørn!!:-)))

Bjørg
Inger-Lise S.
Meget flott motiv! Egentlig 2 bilder i ett. Fint med den nære forgrunnen,med mange detaljer. ''Bilde nr.2'',- i det fjærne gir flott dybde til helheten. Fint lys:)
Teknisk godt!

Inger-Lise
Kjell Sigurd S.
Dette minte meg umiddelbart om nå avdøde Kurt Sedeniussen, en av de beste jeg har sett her inne på denne typen bilder. Flott linjeføring og utnyttelse av naturens former og omfang på en meget fin måte. Vet ikke hvordan det ser ut oppe til venstre men det kunne kanskje vært fint med en mykere avslutning av fjellrabben som stikker frem der. Flott dybde og en stødig komposisjon. Svært severdig dette Torbjørn.

Kjell s
Rune L.
Stemningsfull utsikt pent gjengitt. Tåkent og skydekket i det fjerne tilfører stemingen en del ekstra. Her er det bare å la blikket følge fra skråningen og innover i bildet til fjellene i horisonten.

Mvh
Rune
ingeborg w.
Tipp topp og full pott fra meg. Kunne jeg anbefalt hadde jeg gjort det. Jeg liker de diagonale linjene i forgrunnen. Fokusen på forgrunnen, kombinert med fjell på fjell bakover gir god dybde. Eksponeringen har du hatt god styr på. Lyset er lekkert. Som sagt, her stemmer alt slik jeg ser det.
Steinulf L.
vakkert lys, fin bruk av skrålinjer og en formidabel dybde i bildet. Synes kankje nuten oppe i venstre hjørne får litt for fremtredende plass.
Ole E.
Flott landskap dette, og lekkert lys. Komponert på en erfaren måte, god dybde. Det er bare å lene seg tilbake å nyte.
Torbjørn K.
Hei og takk til alle for kommentarer.

Her var jeg egentlig på vei opp på et fjell for å få fotografere solnedgangen, men opp denne bakken ble for bratt og snøen for hard og glatt til at det ble forsvarlig å gå opp. Derfor dro jeg frem kameraet og tok dette bildet, før jeg noe småfurten måtte labbe neover med halen mellom beina.

Jeg kan være enig med de som sier at vegetasjonen i forgrunnen og fjell-knatten får en litt vel dominerende rolle i bildet, men jeg tror ikke jeg kan ta noe annet utsnitt i dette bildet.

Forøvrig var dette kanskje en av de fineste fot-turene jeg har hatt i vinterfjellet noen sinne. Det hadde kommet nysnø i løpet av natta, lyset var fantastisk og så var hele Hardanger-fjorden dekket av et tåkehav.

Torbjørn
Helge S.
Når man ser disse fjellene, blir Finnmarkslandskapet like flatt som Dannmark.
Fantastisk utsikt og skarphet, det er bare et par fjellryper som mangler i forgrunnen. Er forøvrig glad jeg bor i Finnmark, jeg ville aldri klart å gå opp dit.
Stine J.
Hei Torbjørn,

Det meste er vel allerede sagt her, så jeg slutter meg til de positive kommentarene du har fått. Vil spesielt nevne skråningen til venstre som er med å bidra til god dybde i bildet. Ja, og så eksponeringen da. Veldig bra! :)

mvh Stine
Tone A.
Godt nyttår, Torbjørn og takk for lærerike kommentarar i 2006.
Eit velkomponert bilde frå Kvamskogen med fine linjer. Forgrunnen med sin markerte diagonal gir ei kjensle av kor bratt det er. Det bare steinpartiet øverst i ventrekanten skil seg litt ut, men det blir gjenteke i den mørke dalsida og gir ein fin balanse i bildet.
Mellomgrunnen med dalsøkket gir fin linjeføring til Hardangerfjorden som er dekka av skodda og mørke fjell rundt.
Fine blåtonar spesielt i midtpartiet og gylne tonar snøen i forgrunnen farga av solnedgangen med fine rosatonar på himmelen.
Skarpe detaljar, flott eksponert og med stor dybde. Ikkje rart at du ikkje kom opp den bratte fjellsida. Spesielt likte eg godt det mørke fjellpartiet kor den rosatona skodda glir over og lysnar fjellsidene.
:) Tone
Jan Frode A.
Som vanlig leverer du et bilde av høy teknisk kvalitet. Lyset og fargevalørene er skikkelig flotte, og maler fjellandskapet slik at det framstår som på sitt vakreste.
I tillegg sitter komposisjonen som et skudd, da spesielt overgangen fra venstresiden og fogrunnen som forlenges ut mot høyre, til fjella bakenfor med sine mykere valører.
Mulig at fjellknatten øverst mot venstre tar endel oppmerksomhet, og bryter skrålinja. Men samtidig gir den en kontrast og spenning i bildet.

mvh Jan Frode
Espen A. I.
Lekker utsikt, men for meg blir dette altfor mye forgrunn og lite av den pene og duse bakgrunnen, ikke misforstå meg, forgrunnen er lekker med sine formasjoner og linjer, men er mer nysgjerrig på bakgrunnen, forresten strålende teknisk sett.

mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu