Det / tre på Rotvoll
Idag er det på dagen 2 år siden jeg la ut det første bildet på foto.no
Det starta med et tre;bilde nr. 160396, og etter det har der blitt flere trær innimellom.
Foto.no har for meg vært og er, et inspirerende og lærerikt nettsted.
Takk til alle dere som har sett innom bildene mine i løpet av disse 2 åra :-)
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger574
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238937} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
kine p.

Gratulerer med 2-årsdagen :)
Jeg synes dette bildet var flott. Skarpt og klart, med fine farger. Motivet falt også i smak hos meg.

mvh Kine
Stig Børre E.

Gratulerer med dagen - og selv takk! Setter stor pris på dine bidrag,
både i form av inspirerende bilder og veloverveid kritikk.

Dette bildet faller så absolutt i smak. Her kommer de saturerte fargene virkelig til sin rett. Ser ut som en kommentar til klimaendringene. Komposisjonen er helt etter boka. Lekkert.

StigB
Anne-Lise S.

Grattis med 2-års jubileum her inne! Synes du selv at du har hatt en utvikling? Jeg setter pris på dine mange uttrykk som du velger å dele med oss ''Dottene'' i alle fall, men best vet du hva du synes om dine egne verk!

Dette bildet har et fabelaktig lys, og det omgir seg med en aura av trolldom. God skarphet og fokus. Lekre farger som har dette mystiske over seg. Spennende bilde som jeg kan studere lenge!

Kos deg med blaudis`en!

Anne-Lise
Odd E. k.

Hei Jan Frode!

Et flott fanget motiv, der treet på den noe snøkledde vollen er meget bra. Fin skarphet og dybde i bildet, der trærne i bakgrunnen er med på å gi en fin stemning. Bakgrunnsfargen fremmer bildet meget bra sammen med lyset. Flott fanget Jan Frode!

Mvh

Odd E.
Linde G.

hei
et flott bilde der du har fanget en slags ''kunstig'' klimaeffekt eller en mystisk dal beyond the trees. Mystisk og litt fandenivoldsk sak dette her. Me Like.

Hilsen
Linde Gilberg
Avsluttet .

Grattis med 2-års dagen. Og med dette flotte bilde du deler med oss idag. Jeg legger ikke bare merke til det skjeive og døende treet, men legger spesielt godt merke til hvor godt du får frem detaljer i stammene på alle trærne. Det store bjørka med flott lys og finfin dataljering av stammen, den store furua er jo så stolt og vakker som ingen andre.
Sammen med forgrunn som både innehar snø og grønt gress blir dette en stor opplevelse sammen med en god bakgrunn som muligens er tåke?

Meget bra jobba dette Jan Frode, anbefales herved.

mvh arild
Odd Tore S.

Det var da et nokså mollstemt jubileumsbildet du la ut.
Ikke det at det gjør noe, bildet i seg selv er fint det, ser passe trøndervintersk ut, litt grått og vått.
Om dette er et resultat av klimaendringene, var de kommet langt allerede i de periodene jeg bodde der.
Sånn rent fotografisk hadde vel motivet gjort seg enda bedre uten snø, men bildet ditt beskriver godt det som var nå-situasjonen.
Kanskje varter du opp med en versjon uten snø om en ukes tid, eller en hvor alt, inklusive lufta, er hvitt? Treet kan brukes igjen.
Odd Tore
Laurberg G.

En ualmindelig stemningsbeskrivelse i en forrygende flot komposition. Et billede i usædvanlig kolorbalance hvor den letteste del slipper levende fra at være nederst. Egentlig et billede der på en glimrende måde afbilder klimaændring fra vinter til kommende regntid. Som med sine tunge skyer og den grønne tone fra planterne under sneen redegør for den relation som i konkurencen af de fleste er blevet opfattet som miljøændringer eller endog er helt uden for emnet. En stor nydelse. mvh. lau
ingebjørg fyrileiv g.

Ikke noe dårlig jubeleumsbilde å komme med dette her, Jan Frode! Fargene er veldig gode, og bildet gir vårstemnign :) (selv om det er noe trist i uttrykket og klimaendringene kommer opp som tema) Snøen ligger vel tykkere på bakken nå, så vi får nyte vinteren når den er her. Treene er absolutt gjenbruksvare på det fotografiske plan.

vh ingebjørg
Jan O Ø.

Hei. Et veldig godt gjennomført bilde dette her. Bra jobba.
Mvh Jan O.
Aud Elise S.

Hei Jan Frode!

Jeg hiver meg inn i rekken av gratulanter!
Du har produsert mange godbiter i løpet av denne tiden!
Og dette er intet unntak i så måte.
Tror jeg vil betegne deg som en kolorist. Du trekker i de riktige spakene og lokker frem nydelige fargetoner. Dette treet har vel sett sine beste dager, men får på en måte et nytt og bedre liv som fotomotiv : )

mvh Aud
Rune S.

Gratulerer med 2 årsdagen! Et meget flott jubileumsbilde. Har hørt om det skjeve tårn i Pisa, men ikke om dette:-) Flott og skarpt i fine fargetoner med en dramatisk, mørk himmel. Treet som har sett sine siste dager er et flott motiv. Meget seværdig!

Mvh
Rune S
Eli B.

Et fantastisk bilde! Likte komposisjonen lyset og stemningen som trærne skaper. Flott!
Hege J.

Sjøl takk, Jan Frode, for bilder du har delt med oss og kommentarer du flittig har delt rundt deg. :-)Keep up the good work!

Trær er spennende motiv, om man vet å finne interessante eller originale vrier på et velbrukt motiv. Synes dette ble bra med et godt lys i front, og en dramatisk, gråtung himmel i bakgrunnen. ''Hovedtreet'' får litt konkurranse fra de mindre omkring, så det ville kanskje vært en idè å konsentrere oppbyggingen av motivet mer rundt det ene, sentrale treet?

Mvh Hege
Bjørg S.

Ikke dårlig å feire 2 årsdagen på dotten med et så vakkert bilde av trær. Flott motiv med nydelige farger, og kanskje et snev av truende skyer som siver inn fra høyre.
Et virkelig bra og seerverdig bilde.

Bjørg :-))
Margrethe A.

Flott og krafig himmel - dette liker man! Flott bilde og gratulerer med toårsdagen :)
Hans-Jørgen H.

Hei Jan Frode!
Et flott bilde du viser oss.
En fin komposisjon og lys her.
Har sett uttallige vintre denne tørrgadden. Kanskje en av de mildeste den har opplevd i sitt lange liv. En spennende mildværshimmel.
Gratulerer med de 2 år!
Ha en fin aften!
Hilsen Hans-Jørgen
Anne Ø.

Liker veldig godt de ulike trærne og fargene i bildet.

Anne:)
Tone A.

Hei Jan Frode
Gratulera med 2 års-jubileum på foto.no, og takk for inspirerande bilde ofte med dine spesielle friske fargar og ofte med eit lågt fotostandpunkt. Og takk for mange og lærerike kommentarar.
Også her har du fått fram flotte fargar i forgrunnen der grøntonane på graset er er fine kontrastar til snøen, og den litt tunge himmelen med sine blåtonar. Er det skodde med tunge skyer bak?
Bakketoppen dannar ein fin diagonal kor trea bak frå venstresida med toppane av grantrea som stikk opp bak trestubben, bjørketreet, furua, og to til bjørketre dannar ei rekke bak.
Det halvdøde og skakke bjørketreet står i forgrunnen og er ein flott kontrast med sine manglar mot trerekka bak. Og den passar godt til den dystre himmelen så falleferdig denne bjørka er. Mosen oppetter trestammen er det einaste som vitnar om litt liv på det falleferdige treet, der rota bak er vippa opp.
Eit spesielt bilde kor alle ulike tre er fine kontrastar mot himmelen, og med fin dybde, skarpe detaljar og ein fin komposisjon.
:) Tone
Anna Rosa L.

Dette bildet synes jeg er skikkelig pent!
liker den vårlige grønnfargen som leker tittei med snøen!
fint dystert lys!
-rosa-
Marit O.

Så flott bilde, likte veldig godt tonene i bakgrunnen her som fremhever bilde.
Mvh Marit
ingeborg w.

Grattis med 2-årsdag! Ut fra ditt første bilde ser det ut som du har hatt en god utvikling de siste to årene. Spennende motiv med det skeive døde treet mot den mørke himmelen. Jeg ville nok fjernet en del av fargen på snøen. Selv om snø lett tar fargen til himmel eller annet synes jeg det ser litt mye ut her. Hvis det var sånn får du bare se bort fra min kommentar.
Brita Helen E.

Hei!
Gratulerer med vel overstått 2-årsdag! :-)
Et sjeldent fint tre-bilde må jeg si. Alt fra den mørke dystre himmelen bak til det gamle falleferdige treet som var veldig dekorativt og flott. Skarphet og komp er veldig bra. En småtrist og dyster stemning her som jeg falt for. Bra jobba!

Mvh Brita...
Bergliot E.

Dette bildet falt virkelig i smak hos meg. Stemningen, fargene, komposisjon var bare helt perfekt. Kjempeflott bilde !

Bergliot:)
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for kommentarer og 'jubileumshilsener' ;-)

Beklager at jeg er litt seint ute med å takke dere. Det er ikke 2-årsfeiringa som har satt meg ut av spill altså ;-) Litt lite tid til bilder og foto.no de siste ukene, så jeg får komme sterkere tilbake med kommentarer.

Anne-Lise: Ang. utvikling. Joda, foto.no er inspirerende, og jeg har lært mye og fått mye inspirasjon. Min utfordring har vel egentlig vært den digitale bildebehandlingen; det å få litt mere ut av motivene som blir festet til brikka. Ting går seg til, og jeg har da lært endel underveis tror jeg.

Odd Tore: så sant; treet kan brukes igjen, i alle fall så lenge det står på Rot(voll). Dette er faktisk første gangen jeg har beveget meg inn bak innhenginga på jordet, og dermed kommet tettere inn på treet. Problemet på vår, sommer og høst, er beitende dyr av diverse slag, ja til og med et esel en sommer for 5-6 år siden.

Hege: Jeg har noen flere opptak fra samme dagen, bl.a endel der jeg har valgt standpunkt som lar treet være singel, med selskap av den rota en ser mot venstresiden.

Tone: Det er tungt skydekke, som en tjukk skodde som kom drivende inn ifra Trondheimsfjorden som ligger like nedenfor her. Bildet her er tatt en times tid før dette bildet: bilde nr. 288710.

Takk for oppmerksomheten alle sammen :-)

mvh Jan Frode
kåre l.

2 år går fort... :-)
Dette er et velkomponert bilde. Nokså dystert, men som likevel gir håp om bedre tider. Tenker på snøen som smelter og lyset i skodda.
Veldig pent :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu