Vintertre
Mitt første bidrag her på foto dott no. Etter å ha lagt i dvale i ca. 20 år, har jeg nå tatt opp igjen min gamle hobby og lidenskap: fotografering. Fra tiden med filmruller, kjemikalier, papir og mørkerom, må jeg nå utforske den digitale verden :-)
Utstyr
  • Nikon D70
  • AF-S Nikkor 18-70mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/20
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126661} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
flemming r.

Elegant og meget flot vintermotiv.
Marcus B.

Stiligt! Den skulle du haft med i tävlingen.
/Marcus
Anne-Marit M.

Herlig bilde, rett og slett kjempe fint.
René N.

Ble flott dette Jan Frode! Likte utsnittet veldig godt!

mvh
René
Cecilie S.

Veldig pent, jeg liker pastellfargene og den gode skarpheten på de tynne grenene.
Vigdis W.

Dekorativt bilde. Litt snøtt beskåret i underkant. Litt ubrent i snøstrukturen.
Ellers meget pent.

vigdis
Grethe B.

Vakkert bilde, fint utsnitt og plassering i billedflaten. Ubetydelig utbrent. Nakent og ensomt ...stemningsfullt! Fint i sh! ( det ER sh er det ikke?)

mvh
gt
Ann F.

Litt trangt? Treet ser ut som det vil sprenge grensene for formatet.
Teknisk bra, fine dempende farger som passer til vinteren.
Tror jeg ville gitt LITT mer luft, spesielt nede og t.v., men ikke nødvendigvis mye.
Velkommen til foto.no og den digitale fotoverden!
Mvh Ann
Marcus B.

Det här är en jättefin bild! Bra komposition och placering av horisontlinjen. Jag gillar hur bilden ''nästan'' är svartvit med lite blått skimmer i nedre delen. Snyggt jobbat!
/Marcus
Jan Frode A.

Takk alle sammen for kommentarer. Veldig inspirerende for meg med dette mitt aller første bilde her på 'dotten'.

Utsnitt er kommentert, og ja: jeg har forsøkt forskjellige utsnitt ut ifra opptaket, men syntes selv denne varianten kom best ut.

Sort/hvitt er nevnt. Her har jeg brukt Picasa 2 og tonet gradvis over til sort/hvitt.

mvh Jan Frode :-)
Rita S.

Väl komponerat och mycket vacker tycker jag din bild är..sköna färger och ett fint djup...
jag njuter
Bästa h
Rita
Jan Frode A.

Tusen takk til deg også Rita.

mvh Jan Frode :-)
Gunnar G.

Spennende bilde. De øvrige kommentarene har gitt deg nok ros. Derfor skal du få litt finplukk fra meg. Et generelt problem med naturbilder og trær er alle detaljene naturen består av - det gjelder også trær. Noe av kunsten ved naturfotografering er å hindre at for mange slike detaljer kommer umotivert INN i billedflaten. Greiner og detaljer som går UT av bildet er ofte mindre problematiske.
Øverst i venstre billedkant har du fått noen greiner som stikker inn i bildet, men uten at de henger fast i noe inne i bildet. I en fotoeditor er det enkelt å retusjere disse vekk.
Til venstre i øvre billedkant er det noen greiner som kommer inn i bildet uten at vi ser at de er festet på greiner inne i bildet. Kanskje burde de også vært fjernet. Hvis disse greinene var borte ville du få et litt større felt i øvre venstre hjørne med mørk himmel. Det ville i dette bilde balansere mot det større hvite feltet i nedre høyre hjørne.
To små detaljer til: det ene er at du etter min mening har for lite luft i nedre del av bildet fra trerota til billedkanten. Det andre er at horisontlinjen ikke er rett, men buet. Det siste er det trolig ingenting å gjøre med, siden verden vel så slik ut der du tok bildet. Men for meg gir den lett buete horisontlinjen et lett forstyrrende intrykk. På den annen side kan det faktisk tenkes at en helt vannrett horisontlinje ville tatt bort noe av ''spenningen''/''uroen'' i bildet, det som gjør at et bilde framstår som interessant å se på.
Gunnar G.
Jan Frode A.

Takk skal du ha Gunnar :-)

Flott at du tok deg tid til å betrakte og vurdere bildet. Jeg er takknemlig for dine konstruktive innspill og kommentarer. Mye god læring her som jeg skal ta med meg videre.

mvh Jan Frode :-)
Nikolai E.

Et interessant innspill fra GG. Den buede horisontlinjen regner jeg med kommer fra objektivet. Ved full vidvinkel fortegner dette ganske mye, og det merkes spesielt på rette linjer langs bildekanten. Slike buede linjer er meget irriterende for horisonter og andre linjer som vi forventer skal være rette. Ikke så ille i dette tilfellet fordi denne linjen vil sees i sammenheng med de buede greinene og trestammen.

Ellers er det viktigste sagt i tidligere innlegg. Jeg vil bare tilføye at jeg synes den gradvise toningen over mot s/hv er meget delikat. Gir inntrykk av en himmel som gradvis tiltar i dramatikk og står i stil til de nakne greinene.
Jan Frode A.

Takk til deg også Nikolai, for konstruktiv tilbakemelding :-)


mvh Jan Frode :-)
Judit W.

Your picture is as simple just as beautiful. It shows only a lonely tree in the snow-desert ... and it tells everything about the winter. You prove with your photo that less is always more.

Well seen! I like it very much!

Judit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu