Pentax 645D

Speilrefleks/Systemkamera - Digitalt
Pentax 645D er et nytt digitalt speilreflekskamera i mellomformat med utskiftbare objektiver, 40 megapiksel CCD-brikke og dobbelt display. Kameraet er utviklet for å tilby profesjonell ytelse til en overkommelig pris. I tillegg kan du benytte de eksisterende og verdifulle 645-objektivene.

En ekstra stor bildebrikke (44 x 33 mm) fra Kodak produserer høyoppløste bilder med enestående skarphet sammen med Pentax egenutviklede bildeforbedringsteknikk. Bildebehandlingsprosessoren PRIME II (Pentax Real Image Engine) gir sammen med en 14- bits A/D-omformer ytelse nok til å kunne behandle opp til 50 MB store RAW-bilder uten merkbare forsinkelser. Selv lukkeren er lynrask - helt ned til 1/4000 sekund.

Kameraet er støvtett og værbestandig med 70 spesialsammenføyninger(pakninger) og et støtsikkert kamerahus med magnesium-skall over en aluminium-ramme. I tillegg har kameraet en innebygd DR II-mekanisme (Dust Removal) og kan brukes ved temperaturer ned til -10 °C. Pentax 645D har to kortspalter - både for SD- og SDHC-minnekort. Man kan for eksempel velge å lagre alle RAW-bildene på det ene kortet og JPEG-bildene på det andre, eller bruke det ene som sikkerhetskopi for det andre. Pentax nye SAFOX IX+ wide-frame AF-system har 11 sensorpunkter (med ni sentralt plasserte kryssensorer) for å sikre den nøyaktige fokuseringen som kreves av kameraer i denne klassen. Lysmåleren er også ekstremt avansert med et 77-segmenters målesystem. Hyper Program er en funksjon og arbeidsform som gjør det mulig å bytte fra programmert AE til lukker- og blenderprioritert AE på et øyeblikk, uten å skifte program - veldig effektivt og arbeidsvennlig.

En annen viktig egenskap for mange fotografer er den lange batterilevetiden som holder til hele 800 bilder med fulladede lithium-ion-batterier.

Kilde: www.fovi.no

Databaseinfo
Fortsatt i produksjon Ja
Vis dette utstyret Ja
Målgruppe Proff
Film/Minnebrikke
Optikk
Fokus
Fokuseringsmetoder Autofokus
Dybdeskarphetskontroll Ja
Eksponering
Lysmåler Center, Fler-punkt-måling, Manuell, Spot
Alternative eksponeringer (Exp. Bracketing) Ja
Blitz
Generelt
Strømkilder
Tilbehør
Vekt og pris
Vekt (u/batteri) gram
Veil. pris 90.500,- kr inkl. moms
Åpne uskalert versjon i eget vindu