Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Med dette objektivet blir EOS M veldig kompakt, og brennvidden er perfekt for gatefoto. God lysstyrke har det også, her trenger man ikke IS, og objektivet har grei bildekvalitet og skarphet.
Objektivet gjør det det skal i mange sammmenhenger, men det har overraskende mye kromatisk feil. Dette kan kameraet kompensere for om du tar bilder i jpeg, og du kan langt på vei fikse det i bildebehandlingsprogrammet, men du bør ta deg tid til å vurdere dette objektivet og denne problemstillingen nøye før du kjøpe.
Et veldig fascinerende objektiv, som får EOS M til å minne om mitt første kamera. Noe dårlig objektiv er det ikke, og dette er et av alternativer du har når du kjøper EOS M i kit. Nå er det slik at det andre alternativet er en 18-55 zoom med IS, dette objektivet leverer minst like god bildekvalitet ved 22 mm. Da forsvinner noe av poenget med å velge 22 mm objektivet, selv om det altså er aldri så sjarmerende. Kitet med 22 mm (der det også følger med en overgang som gjør det mulig å bruke standard EF-optikk på EOS M) er også forholdsvis dyrt, det har ikke kommet like langt ned i pris som kit med zoom-objektivet.
Trekk fordi optisk ytelse og prisen nan normalt sett betaler for dette objektivet ikke nødvendigivis står i et fornuftig forhold til hverandre. Rent subjektivt opplever jeg også 22 mm objektivet som et objektiv med noe dårligere byggekvalitet enn systemet forøvrig.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu