Varsle Foto.no
Erfaringer
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Stort utvalg av utskiftbar optikk av høy kvalitet, meget stor og god OLED søker, brukervennlighet og finesser som et entusiast speilreflekskamera. Meget kompakt og lett gjør det til en fryd å ta med seg på ferieturer og lengre fjellturer. Meget høy bildekvalitet selv på høy ISO.
Kunne tenke meg innebygd stabilisator i kamera...
Er å betrakte som et avansert speilreflekskamera både når det gjelder finesser og bildekvalitet, men med mye lavere størrelse og vekt. Et kamera som jeg virkelig har lært meg å elske på grunn av betjeningen: For de som vokste opp med speilrefleks på 70-tallet trenger man ingen bruksanvisning: Tre hjul på toppen for henholdsvis lukkertid, ISO og eksponeringskompensasjon. Når i tillegg den superskarpe fastoptikken med f1,4 og f1,2 har blenderring så er ihvertfall jeg solgt! Et perfekt kamera for den som vil ha alle fordelene til Leica M inkludert god optikk, men som synes Leica er for stort, klumpete og altfor dyrt.

Det er altså betjeningen, den skarpe og lyssterke fastoptikken og den gode følelsen av høy kvalitet som kameraet gir når det ligger i håneden, som en mini Leica M, som gjør at jeg nå bruker min Canon EOS 5D mk.III mindre og mindre. Den blir nå kun brukt til oppdrag der jeg skal ta bilder til store forstørrelser til salgsutstillinger (bilder på lerrett i 80x120 cm og større).

Har ennå ikke gjort noen skikkelig sammenligningstest for å se kontrastomfang og korn på store forstørrelser, men ble imponert da jeg tok noen interiørbilder på ISO 6400: det var utrolig lite korn og støy på bildene! Vil si at resultatet var mye bedre enn det jeg kan huske det var på Canon EOS 7D på 400 ISO.
Resultatet var så bra at jeg nå kjører fast på ISO 3200 på innendørsbilder og andre bilder i dårlig lys. Sammen med den utrolig gode Fuji XF 23/1,4 som stort sett blir brukt på f1,4 til bilder av mennesker for å isolere de fra bakgrunnen, har jeg funnet mitt drømmekamera. 16Mpixels er mer enn nok og at ikke Fuji har falt for fristelsen til å putte inn flere megapixler, er vel medvirkende til den gode kvaliteten på høy ISO.

Om jeg ikke har noe negativt å si? Jo, blenderringen på objektivene kunne hatt litt større treghet og kamerahuset kunne hatt innebygd stabilisator. Men det blir pirk. Ellers ingenting.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu