Varsle Foto.no
Erfaringer
Anders Patrick K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk høyopppløst elektronisk søker med automatisk lysstyrke,like stor som de største optiske der ute, og en drøm å bruke adaptert manuell optikk med. Føler nesten ikke behov for focuspeaking eller elektronisk forstørrelse.

Meget tillitsvekkende konstruksjon, ergonomi jeg før kun har sett hos Nikon´s toppmodeller. Seks programmerbare knapper og dobbel funksjon på kommandohjul gjør dette til et apparat man bruke fullstendig uten å ta øyet fra søkeren, tilnærmet komplett taktil kontroll. Høy skuddtakt og svært dypt bufferminne. Lynrask autofokus, og endelig har micro4/3 fungerende følgefokus.

Bildekvaliteten er et subtilt steg opp fra E-M5 og E-P5, både med tanke på skarphet, dynamisk omfang, særlig høylys, høy-iso ytelse og jpeg-prossering, Jeg finner jeg trenger å gjøre stadig mindre med bildene mine, de er ofte ferdig rett ut av kamera. Masse fine jpeg-innstillinger, sorthvitt filtre, colourcreator, art-filtre, etc. Veldig pålitelig ytelse generelt, bommer omtrent aldri på fokus, eksponering og er i det hele tatt et knall kamera.
Negativt så langt? Vel... Skal man ha den grunneste dybdeskarpheten, er 135 format mer egnet. Men da er mellomformat mer egnet enn det igjen, så... Utover det, må det være at det er såpass avansert at det ikke er for alle. Selv jeg som hadde brukt em5 et års tid syntes det var mye å sette seg inn i.
Hvis man vil velge topp kvalitet og taktil kontroll, men ikke gidder å drasse på ørten kilo utstyr, så er dette kameraet riktig.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu