Varsle Foto.no
Erfaringer
sveinung n.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært god bildekvalitet, med mye å hente i PP. Lite støy på høy ISO. Med SH bilder er 6400 brukbart. AF (kontrast) fungerer bra i lite lys. Inutitivt å arbeide med, og gir en god følelse av kontroll på fotograferingen. Størrelsen må også nevnes som en positiv faktor. Lett å ha med seg, og virker ikke dominerende i sosiale bildesituasjoner. Utrolig gøy å fotografere med!
AF er litt treg ift DSLR, men kan løses med måten man fotograferer på, eller litt planlegging. MF og AE/AF lock fungerer bra for å styre AF. Videofunksjonen er av lav kvalitet og lite brukervennlig.
Et fantastisk kamera som anbefales. Det er litt annerledes å arbeide med enn nyere DSLR, men for meg har det vært bare positivt. For pengene får du svært god bildekvalitet som håndterer svakt lys eksemplarisk. Perfekt for dokumentar, bryllup, events, portretter, gatebilder, osv.
Thomas P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Brukbar søker, brukbart utvalg optikk, brukbar AF med siste firmware (3.01), gode menyer og brukbart grensesnitt (knapper og hjul).

Manuell fokus fungerer godt med "Fokus Peeking"
AF er ikke på høyde med en del annet, men med de siste firmwareoppdateringene har den blir brukbar.

AE/AF-lock er litt for enkel å komme borti når man bruker kameraet

Både lukkertidhjulet og eksponeringskompensjonshjulet er for slappe, de blir fort endret når man går med kameraet eller tar det ut av bag/veske.

I autoISO fungerer ikke eksponeringskompensjon

Treg blitz-synk på 1/125 (opp til 1/250 på lengre blitztider)
Selv med en halvgod AF og er par problemer med brukergrensesnittet (spesiel AF/AE-lock) er dette et kamera som bringer glede til fotograferingen.
Et lite trekk i pris/ytelse pga. litt treg AF og uheldig plassering av AF/AE-lock Jeg antar X-Pro1s eller X-Pro2 blir "perfekt" For de som driver med utenførs blitzfotografering er X100 et fantastisk alternativ med blitz-synk på opp til 1/2000 sekund.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu