Varsle Foto.no
Erfaringer
Ole Christian S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har sammenliknet dette glasset mot mitt Canon 24 1.4 Mark II.

Har i hovedsak kun testet objektivet på de største blenderne (f/1.4 - f/2.0), for det er derfor dette objektivet blir kjøpt av de fleste, for å brukes i mørke omgivelser.

Samyang vignetterer synlig mindre på f/1.4 enn Canon sitt tilsvarende 24mm 1.4. Det er og skarpere i hjørnene og gjengir mer detaljer der. En stor ulempe med både Canon og Nikon sine 24mm 1.4 er effekten "Coma" (at runde lyskilder blir dratt og ser ut som et avlangt spor) som oppstår på sterke lyskilder i mørket spesielt, på full blender, i hjørnene. Coma er veldig godt kontrollert på Samyangen, er kun av og til synlig. På Canon 24 får du en utpreget "purple fringe" på sterke lyskilder over hele bildeflaten. På Samyang får du en mindre utpreget grønn "fringe", men den er fortsatt der.
Glasset er ikke superskarpt i senter hvor Canon sitt 24 er skarpere og har mer kontrast. Det synes også som om dette objektivet kommer til å koste mer enn antatt, og langt mer enn sin bror 35mm 1.4. Samyang 24mm 1.4 er desverre ikke i samme klasse som Saymang 35mm 1.4, som er et fantastisk glass. Fokusringen er kanskje litt utsatt, men det er den på mange andre glass også. Kan være vanskelig å finne fokus på f/1.4, men det er det jammen på andre tilsvarende glass også.
Et godt vidvinkel "lavlys"-glass, men som desverre allikevel ikke lever helt opp til forventningene (maken ytelse som sin bror 35mm 1.4). Det kommer til å ligge på 5-6000 i Norge vil jeg tro. Og da er det egentlig et "dyrt" objektiv, selv om det er billigere enn både Canon og Nikon. Dette betyr ikke at dette er et dårlig glass, langt i fra. Det er et glass som vil være skarpt nok for de aller fleste.

Glasset har kun manuellfokus, men for meg blir et slikt glass aldri brukt med autofokus. Selv ikke mitt Cano 24mm 1.4 Mark II blir brukt med autofokus, hos meg.

Objektivet har en solid konstruksjon, bortsett fra linsedekselet og solblenderen som kjenens litt for plastikkaktig ut.

Jeg kommer nok til å bruke dette en god del da det er lite vignettering på det og kantskarpheten er god. Kommer tilbake med mer "følelser" etterhvert. Men følelsen sålangt er at det ikke var helt som forventet, men kanskje var det og feil å forvente at det skulle bli like bra som 35mm, som nok er litt lettere å konstruere.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu