Varsle Foto.no
Erfaringer
Johan G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
*Zoomområde.
*Vekt.
*Størrelse.
*Ytelse.
*Pris.
*Super kontrastgrad.
*Kvalitet. Objektivet ikke linjært etter ca. 3 mnd. bruk.
*Noe uskarpt i kantene samt en del vignettering ved 18-20mm.
*Dårlig festeanordning for solblender, -svak konstruksjon.
Har hørt mange lovord om Cosinas 19-35, men fra det jeg har sett har ikke det objektivet samme skarphet og kontrast som Nikons. Prisforskjellen er ca. 4.000 kroner (Cosina ca. 2.000,-).

Et bra objektiv som er bra å jobbe med.
God service fra importør ved justering av linjæritet.
Trekk for noe jeg antar er en svak indre konstruksjon i objektivet.
Audun R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skikkelig skarp på 35mm på største blender, skarp på 18mm om du blender litt ned. Rask AF. Passelig tungt, plastikkfølelsen er ikke faretruende sterk.
Blenderringen virker kanskje litt plastikk om man er vant til tøffere saker.
Nikons alternativ til det langt dyrere 17-35 f2.8 er et svært godt objektiv, også i forhold til prisen. Som andre vidvinkelzoomer er det ypperlig for reportasje- og pressebruk. Betalte 6.598 for dette nytt, og blir bare mer og mer fornøyd.
Toralf S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt, lett og meget anvendelig vidvinkelzoom. Medfølgende formskåret solblender (et must på vide vinkler). Internfokusering gjør at fronten ikke roterer ved fokusering. Skikkelig skarp i sentrum, nedblendet skarp hele veien på videste vinkel. I området 28-35 mm bra skarphet hele veien. Nedblendet til 8 er dette objektivet av meget god klasse, både vedr. kontrast og skarphet. Faktisk nesten i samme klasse som mitt AF-Nikkor 24/2.8, men mindre lyssterkt og med mer fortegning. AF er hurtig, selv om det ikke er noe AF-S-objektiv.
Kraftig fortegning ved 18-20 mm, modererer seg mot 35 mm. Noe vignettering ved 18 mm, bedrer seg ved nedblending og lengre vinkler. En smule følsom for strølys med solen rett inn, men ikke plagsomt, og absolutt akseptabel for en zoom av denne typen.
Mye mer for pengene enn AF Nikkor 17-35, selv om optikken ikke er av helt samme klasse og du må blende litt ned og tåle mer fortegning og mindre lysstyrke. Et objektiv å ta med seg overalt!
Det meste av det du får i en 17-35 AF-Nikkor, men mindre og mye billigere.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu