Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite og lett, fint til portrett. Relativt skarpt når det er nedblendet. Fint å bruke med blits til portrett. Fin sløring. Fint å kunne bruke blenderringen.
Autofokus bråker litt, hørbar knatring og smatring jamført med AF-S. F/1,4-2,8 har noen svakheter. En god del artefakter i høylysene ved åpen blender, som kromatisk aberasjon og "fringing", og noe mangel på definisjon.
Greit objektiv med godt renomme, har "karakter" som man enten liker eller ikke. Synes selv det ble litt mye styr med høylysene og mangel på definisjon på åpen blender. Valgte å selge og gå for en nyere AF-S 50 f/1,8 som jeg synes fungerer bedre.
Synes avstanden til nyere AF-S objektiver er liten prismessig, og liker disse bedre optisk og bruksmessig (stille AF). Særlig gir f/1,8 versjonen bedre value for money. Synes også AF-D 50 f/1,8 er bedre optisk, og et bedre valg totalt sett.
Eirik R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk skarp over 2,2 Lett men likevel solid. Himmelsk brokeh. 52mm filtre passer
Avstandsmåling på kamera uten AF motor stemmer ikke 100%. Tenderer til å vise litt for lang avstand, må justere ned et lite hakk. Ikke et problem når man vet om det.
Avhengighetsskapende objektiv, er med alltid. Bruker denne fremfor mine AF-S objektiver, selv om jeg må fokusere manuelt, og selv om føttene må lide for manglende zoom funksjonalitet.
Latterlig billig og bra
Bernt Petter B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget lyssterk, og skarp optikk uten synlige svakheter. Robust konstruksjon til tross for plastkledning. God ved manuell fokusering.
Minste blender (16) blir for stor i enkelte situasjoner, samt at blenderen godt kunne hatt flere lameller. Plastkledningen kunne med fordel ha vært byttet ut med Nikons mer eksklusive finish på et så godt spesifisert objektiv.
Power to the people!
Stefan T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett. Lite. Optisk fremragende.
Neeei..
Topp ytelse til veldig god pris. Selv helt nytt er det ''billig''. Knalleskarp og god blender!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu