Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et veldig skarpt objektiv selv ved f/2. Gir en unik separasjon mellom motiv og bakgrunn som er nyttig selv ved sportsfotografi. Bokeh er myk og fin. Lett å bære på og ta med seg, og tar ikke mye plass i kamerabagen. Rask autofokus, og med et kamera med godt AF-system klarer den å følge selv de vanskeligste motiver i fart.
Jeg har erfart at objektivet sliter med kromatisk aberrasjon ved f/2 når motivet har kanter som skaper en sterk kontrast med bakgrunnen. Vet ikke om dette er et generelt problem, eller kun en feil med mitt eksemplar, men det er lurt å sjekke dette før du eventuelt kjøper.
En annen ting dette objektivet mangler er bildestabilisator. Selv om det ikke er vanlig med bildestabilisator til fastopptikk slik som denne, hadde det fortsatt vært enorm hjelp med en. Med 70-200 II kan man ha lengre lukkertider enn denne ved 135mm, noe som igjen kan dytte ned ISO. Canon trenger å oppdatere dette objektivet ved å gi den bildestabilisator. Ved 9100kr er dette objektivet ikke akkurat billig.
Et fremragende objektiv som garantert ikke blir et bomkjøp. Fantastisk optisk ytelse selv om objektivet er ganske gammelt.
Objektivet får en sterk 5+ i karakter fordi den tidvis har sterk kromatisk aberrasjon ved f/2.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu