Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
LIte, lett, enkelt i bruk. Kan bruke blenderringen. Manuell fokus er enkel og greit hvis man ønsker det. Liten diameter = rimelige filtere. Grei klassisk vidvinkel, særlig til filmkamera. Har "karakter" som nyere objektiver ikke har.
AF bråker litt. Ikke elektronisk kommunikasjon med kameraet, kan gi mørke bilder ved bruk av blits (løsning: manuell). Dårlig håndtering av motlys/flare - blir overstråling og redusert oppløsning/skarphet, kromatisk aberasjon, etc. Kan ikke konkurrere med nyere objektiver på skarphet, kontrast, motlysegenskaper. Blir "avslørt" på D810.
Lite og hendig vidvinkel objektiv til FX, kan også funke som walkaround på DX (35 ekv.). Passer kanskje best for film, det er litt mer tilgivende enn digitalt, og lettere å la svakhetene passere jf forventet resultat.
Rimelig objektiv til rimelig pris. Dette er vel av de bedre i AF serien og gir greie resultater. Må likevel ikke forvente at det presterer som de nyeste objektivene. Til bruk på et filmkamera (som jeg har brukt det til) blir karakteren noe høyere.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu