Varsle Foto.no
Erfaringer
Tor H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært lyssterk vidvinkel med kort nærgrense gir unike kreative muligheter. Rimelig priset. Ni blader gir pene solstråler stoppet litt ned. Byggekvaliteten virker ok/god, med den typiske matte Sigma-finnishen på de eldre modellene. Dette objektivet fikk en rennessanse da jeg gikk over til fullformat,og jeg liker det bare bedre og bedre. Kan produsere usedvanlig skarpe bilder i sentrum, men er litt soft i kantene. Har en lett varm fargetoning. Jeg bruker det primært til nærbilder og helportretter.
Temmelig uskarpt vidåpent. Får lett "flare" i motlys. 82 mm filter. Til landskap finnes det langt bedre alternativer.
Har sine svakheter, men også sine klare styrker som "spesialist". Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med dette objektivet.
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rimelig vidvinkel til fullformat, særlig på bruktmarkedet.

Virker solid mekanisk, stabil konstruksjon med mye glass og metall. Enkel og grei betjening, ikke noe dill. Min versjon var en tidlig modell uten AF/M-bryter, men det betyr ingenting på en D700 som har slikt på kamerahuset.

Muliggjør bruk i rimelig dårlige lysforhold.

20 cm nærgrense gir mulighet for close-up med kort skarphetsplan.
Dessverre ikke så god optisk som andre alternativer. Nikons 16-35 VR er f.eks mye bedre (og dyrere). Satt igjen med et objektiv som ble lite brukt, og da er poenget borte. (16-35'en som jeg kjøpte i stedet står derimot på mesteparten av tiden.)

Skarpheten er ikke imponerende.Det er viktig at objektiv og kamera spiller på lag mhp kontrast, farger, etc, og dette objektivet ga egentlig ikke så gode resultater uansett hva jeg gjorde med det.

Videre - langsom autofokus som også støyer en del.

Satt vel egentlig igjen med følelsen av litt "fuzziness" dvs noe uklart-manglende oppløsning-haze/slør i bildene, som ikke er der med Nikons egne objektiver. Og nei - alt kan ikke rettes i photoshop..

Utsatt for flare/ghosting.

Mye vignettering.

De optiske svakhetene må hensyntas under fotografering, det gjør objektivet mindre anvendelig.

82 mm filtergjenger = dyre filter.

Tungt og harde utvendige flater - faller det så smeller det...
Et rimelig objektiv til fullformat men dessverre ikke mer enn greit nok optisk. Svakhetene må hensyntas under fotografering.

Ikke noe for DX, en hvilken som helst 18-55 gir mer mening, særlig med VR.

Det finnes andre alternativer som er bedre til Nikon i alle fall, brukte 20 mm f/2,8 - 28 mm f/2,8 er to eksempler.

Anbefales ikke.
Konstruksjon er solid og ser ut til tåle litt juling. Optisk er det dessverre svakheter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu