Varsle Foto.no
Erfaringer
Are-Martin S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjøpt til Nikon D80, men overraskende bra på D700. Så bra at jeg fikk en profesjonell fotograf til å teste det opp mot Nikons 70-300 VR. Og vi var begge enige, Tamron er hakket skarpere, mens Nikon har litt finere farger og kontraster. Men er mye dyrere. Macrofunksjonen er morsom. Objektivet har en myk og behagelig bokeh på nærbilder.
Treg autofokus. Billig plast.
Til prisen er dette mye for pengene. Joda, jeg har de vanlige 2.8 zoomene samt mye fin og lyssterk fastoptikk å sammenligne med, men tar gjerne Tamrom 70-300 med på tur uten å engste meg.
Aner ikke hva dette koster nå, men mer optikk for en tusenlapp er vanskelig å finne.
Rolf B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rask måte å bli kvitt 1000 kroner på.
Får ett halvt kilo med plastikk i retur for 1000 lappen.
Det er ingen hensikt å bruke penger på dette. Selv en dreven photoshop bruker klarer ikke å redde de bildene som dette objektivet gir.
Simen O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg tenker så det knaker uten å finne noen ærlige superlativer.
Plast, plast og atter plastfølelse. Optisk en stor skuffelse. 200-300mm er skuffende uskarpt og mye lillafarge rundt kontrastrike detaljer som løvverk, solglimt i bølger, refleksjoner i blanke deler etc. Autofokusen på min gikk helt i lås. En jeg kjenner fikk samme problem. Siden begge er kjøpt i utlandet ble begge brevvekter.
Styr unna. Ikke verd tusenlappen. Spar heller pengene til noe du kan bli fornøyd med.

Merk, Tamron har også en dyrere utgave med stabilisering og rask fokusmotor (VC USD-utgaven). Ikke forveksle billigutgaven med den dyrere.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu