Varsle Foto.no
Erfaringer
Rolf B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid konstruksjon
Bra optikk
Bra solblender
Så og si lydløs AF motor
Rask AF
Autofokus
Litt smal fokusring
Lite justeringsområde på fokusring
Litt for mye motstand på zoomring
Dette objektivet er ment som en oppgradering til det standard 18-55 kit objektivet som følger med mange kamera. Autofokusen på objektivet trekker mye ned og man får ikke nytte av den ganske bra optikken som er i objektivet. Bruker man manuell fokus så får man meget skarpe bilder, men fokusen er veldig følsom pga et veldig lite justeringsområde og så er det for lite motstand slik at håndhold fotografering er krevende. Kanskje autofokusen fungerer bedre på andre kameramodeller, men på min canon 700d så er det ikke optimalt.

Oppdatering: Sigma selger en docking stasjon som man kan koble objektivet til en datamaskin og justere autofokusen med. Denne prosessen er endel mer omfattende enn mikrojusteringen som man kan gjøre på de litt mer avanserte dslr kameraene og tar mange timer å utføre, men resultatet er verd bryet. Sigma dock som den heter koster rundt 600 kroner.
vegar h.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig bra til abstrakte og kunstneriske bilder.
Koster lite (omkring 3000kr)
Bra kvalitet
Behaelig fokusring
Fungerer også bra snudd som macro linse
autofokusen er ikke veldig imponerene
En veldig fin linse til den kreative fotografen som har lyst til å leke seg. Kjempe fin til lysmaling, andre abstrakte bilder, myke bilder og andre bilder med et mer kunsterisk preg over seg.
Jeg ville ikke kjøpt denne om du er den fotografen som liker og ''rette'' på virkeligheten med HDR osv. Autofokusen er heller ikke veldig god, men fokusringen msan bruker til manuell fokus er veldig god å bruke.
¨
er du KREATIV kjøp den NÅ
mer høyre fotograf? kjøp heller en 30mm eller noe lignene
Verdt hver eneste krone!
Olav B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg valgte Sigma 17-70 2.8-4.0 som standard-objektiv til mitt nye Canon 7D, i stedet for "kit-objektivet" fra Canon på 15-85 mm f/3.5-5.6. Det siste koster mer, har større brennvidde, men er simpelthen for lyssvakt.
Har tidligere brukt Tamron 17-50 f/2.8 på henholdsvis EOS 350 og 450. Det er et utmerket objektiv, men det begynte å bære preg av bortimot 10 års flittig bruk.
Med Sigma 17-70 kan jeg ta bilder uten merkbar støy i svakt lampelys uten blitz, selv med 70 mm som krever en minste blender 4.0.
I festlig lag er det ingen som reagerer når folk knipser med en liten Ixus, men etter min erfaring var det MANGE som murret da jeg stilte med min tidligere Canon 450 med Metz Mecablitz og vertikal-grep. Kombinasjonen virket skremmende og overveldende fikk jeg høre. (Med 450 var blitz et must for akseptabel billedkvalitet innendørs).
Nå kan jeg nesten diskret dra opp mitt kamera i lystig lag, uten blitz og vertikal-grep, og uten å behøve skremme vettet av de som hater å bli fotografert.
Jeg skulle gjerne hatt Canons større brennvidde, spesielt 15 mm vidvinkel. Jeg kunne ogå ønske meg et standard objektiv med fast blender på 2.8, men med de ekstra blendertrinnene stiger prisen over min kjøpe-evne, så det får vente til neste jul.
Jeg glemte å nevne muligheten for makrofotografering - siden jeg selv - til nå aldri har brukt denne funksjonen.
Sigma 17-70 er et meget rimelig og bra normal-objektiv, som sammen med Canon 7D gjør jobben sin, - til hverdagsbruk og vel så det!
Svein Wilhelm K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har Pentax-versjonen. Mitt eksemplar er meget skarpttegnende i hele zoom-området, ihvertfall i sentrum og fungerer derfor meget bra som portrettobjektiv. Bookeh er også etter min mening meget behagelig. I den korte enden er objektivet sylskarpt. Billedstabilisatoren er på samme nivå, eller muligens litt mer effektiv enn Pentax sin innebygde. Et meget godt objektiv til en fordelaktig pris!
Objektivet er litt stort og tungt, men det er en vanesak.
Et utmerket og skarpt objektiv som i tillegg har gode makro-egenskaper.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu