Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rimelig objektiv med god ytelse. Anvendelig og lett å bruke. God ytelse, skarpheten er best fra 18 mm og litt lavere fra 70mm. Objektivet korrigeres automatisk med nyere Nikon kameraer (forvrengning). Stort sett nøyaktig autofokus, treffer som oftest, og rimelig rask særlig i godt lys. VR vibrasjonsreduksjon virker veldig bra, har opplevd lukkertider ned mot 1/3 s håndholdt med fin skarphet. 67 mm filtergjenger = greit å finne filter til ok pris. Fronten av linsa roterer ikke ved fokusering. Virker solid men ikke "mil.spec" for de som vet hva det betyr.
Litt lystap mot hjørnene, vinjettering, men ikke sjenerende.
Autofokusen jager litt i dårlig lys (dårlig=dårlig).
Med største blenderåpning f 3,5 er objektivet ikke særlig lyssterkt, dette begrenser bruken litt. VR kompenserer noe men det hjelper ikke for action/motiv i bevegelse. Kunne hatt litt bedre motlysegenskaper. 5,8x zoom betyr at objektivet blir relativt langt ved full zoom, men ikke mer enn vanlig for slike objektiver. Litt trekk for mye plastikk i konstruksjonen, selv om det virker godt sammenskrudd. Oppløsningen er ikke like god hele veien, litt lavere fra ca 70-105 mm.
Til prisen et godt objektiv, sitter på mitt Nikon D5000 så og si hele tiden. Et praktisk allround objektiv med god ytelse. Har hatt det i 2 år sammen med kameraet, og føler fortsatt at det er fotografen som er begrensningen, ikke utstyret....

Oppdatert 29. februar 2012: Får tilbakemelding på mine bilder tatt på 105 mm at de er skarpe nok, sikkert bare jeg som er kritisk på 27-tommers skjerm.

Oppdatert 12. mars 2012 - sammenlignet med AF-S 16-85 VR DX: 18-105 er litt større fysisk, og lettere å manøvrere for mine manne-hender. Rekkevidden er også litt større, dog gjelder det også forvrengningen.. 16-85 er litt skarpere, litt raskere, litt videre på vidvinkel, litt mer kompakt og litt mer solid bygd. 16-85 har også mindre forvrengning, særlig i vidvinkel-siden. Alt i alt er 18-105 veldig ålreit, og gir god valuta for pengene. Særlig kjøpt brukt til rundt 1000-lappen :-)
Et godt objektiv til rimelig pris-meget bra! Konstruksjonen er ok, men ikke like god som på dyrere objektiver, bra!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu