Varsle Foto.no
Erfaringer
Gudmund N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rett og slett solid bildekvalitet! Imponerende skarpt og fint fra 2,8, men så bra også på 1,8 at man ikke trenger å nøle der. God kontrast og meget bra fargegjengivelse. Veldig fin bokeh. Et av mine favorittobjektiver-ikke er det tungt å drasse på heller. Presis,rask autofokus. Ikke er det så dyrt heller. Blir brukt gang på gang enda jeg har flere andre ypperlige portrettobjektiver. Sikkert kort-leverer alltid.
Ikke mer solid bygd enn nødvendig,kanskje. Kan kanskje diskutere om det på en Nikon fullformat nesten blir i letteste laget. Men mobilt,da...
Til portretter er dette tingen for nikonister.Kan bare på det varmeste anbefale dette. Vet at Nikon har såkalt bedre alternativer både i 85mm 1,4D og trolig enda mer det nye superobjektivet AF-S 85mm 1,4. Har vurdert å oppgradere til et av dem-men dette er så "der" for meg at jeg ikke foreløpig helt ser vitsen...Man kan jo få en 3-4 stk 1,8D objektiver for en AF-S 1,4.
Ingen tvil om sekserne her!
Mikael J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Billig i forhold til den gode ytelsen.
Fin nok bokeh, til og med på dx format.
Lett.
Rask nok AF.
Fokushjulet roterer ved AF.
Metall motlysblender som må skrus på med gjenger.
Mitt eksemplar må blendes en god del ned for å bli skarpt (ca f4).
Liker det veldig godt og bruker det mye til portrett.
Ole Jørgen D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Pris
Skarphet
Byggekvalitet
Dette objektivet er kanskje det objektivet jeg har vært mest fornøyd med. Det leverer rett og slett litt hverdagsmagi. Fargene er nydelige,g det er en fryd å arbeide med dette objektivet. Det må dog tas med i beregningen at dette er et portrettobjektiv. Et flott valg til oppstilte bilder, men ikke optimalt å dekke tante Annas bursdag med. Et fantastisk objektiv, til sitt bruk.
Kim A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette må være et av Nikkors aller beste kjøp. Den er superskarp allerede fra vidåpen blender, med bare en tanke forbedringspotensiale helt ytterst i hjørnene! Fra f/2-2.2 er alt perfekt! Autofokusen er meget rask og presis. At det er lite, lett og billig i tillegg er bare en bonus.
Mer er det ikke å si om denne!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu