Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Helt ok skärpa på full öppning. Väldigt bra skärpa från bländare 2 och vidare. Bra bokeh, färger och kontrast. Fantastiskt skön och välbalanserad kombo att hålla i med min 5d III.
Närgränsen kunde varit kortare. Svajig AF, du kan aldrig helt lita på den. Följande AF kan man nästan glömma. Motljusskyddet upplevs att sitta för löst.
Mycket bra porträttobjektiv - synd att AF oftast men inte alltid spelar på ditt lag.
Camilla K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God fargegjengivelse. Relativt tung, noe som gir god støtte og en følelse av kvalitet. Leverer meget fine bakgrunner. Skarp er den også.
Det er lite negativt å sette fingen på, men om jeg må, så blir det autofokusen, som gjerne kunne vært enda tryggere på seg selv.
Om man synes nikon sin originale 1.4 er for dyr, er dette et greit alternativ(kjøpte den brukt for 4800) For meg som er glad i å eksperimentere med store blenderåpninger og skape fin "bokeh", er dette objektivet ypperlig.
Jøran Martin J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget lysskarpt objektiv med knall optikk. Utrolig skarphet og hurtig autofokus.

Sylskarp gjenngivelse og er yppelig til konsert og portrettfotografering.
Kan i enkelte tilfeller bomme litt på fokusen når det man har meget hurtige bevegelser, som f.eks. idrettsutøvere i høy fart.
Er kjempefornøyd med objektet. I alle fall i sammen med en Nikon D7000. Har endelig funnet ett konsertobjektiv jeg trives med og kommer til å brukes mye.
Utsalgspris på objektivet er høyere enn salgspris for øyeblikket. Men prisen kan virke litt stiv i forhold til andre objektiver i samme klasse.
Øyvind T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Tilfredsstillende skarphet på åpen blender, svært god fra 2-2.8. Relativt rask autofokus, men sannsynligvis noe tregere enn Canon EF 85mm f1.8. Presis autofokus på alle distanser også i dårlig lys. Liten skarphetsdybde ved full åpning gir meg i praktisk bruk en del uskarpe bilder, men har ikke funnet vesentlig feilfokus ved mere kontrollert testing. God kontrast og fargegjengivelse. Fin bokeh. Byggekvalitet virker god. Fin solblender med forlenger for APS-C sensor.
Noe aksiell kromatisk abberasjon med lilla omriss foran fokusplan og grønt bak fokusplanet som for stort sett alle lyssterke objektiv i dette brennviddeområdet. Mitt inntrykk er at Sigmaen håndterer dette noe bedre enn Canon EF 85mm f1.8. Eksempel: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=560605&...rid=80326. På full åpning blir bildene noe undereksponerte med min 5DMkII. Legger derfor inn +1/3-+2/3 eksponeringskompensasjon når jeg husker det. Grunnen til dette diskuteres her: http://www.luminous-landscape.com/essays/an_open_letter_t...rers.shtml
Tungt. Canons 85/1.8 er et mye lettere og hendigere objektiv å ha med i bagen som lyssterkt supplement til en allroundzoom hvis man vil reise lett.
Objektivet svarer til forventningene, men størrelse/vekt og raskere fokus gjør at jeg vurderer å beholde også Canon 85mm f1.8
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu