Varsle Foto.no
Erfaringer
Rune L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-
Fint zoom-område i forhold til vekt og pris. Finnes pr. i dag kanskje ikke noe reelt alternativ.

Veldig god bildestabilisator (VR), som kan settes i normal eller active modus. Active modus er kjekt for 300 mm og motiv i rask bevegelse.
Prøvde dette objektivet, og brukte stativ og snorutløser i kombinasjon med at jeg satte kameraet til å bruke speillås. Dermed garantert ingen rystelser.

På 300 mm opplever jeg at den gir skarpest bilde med blender f/5.6. Mens økende blenderverdi visker ut detaljer mer og mer allerede fra blender f/6.3. På blender f/8 forsvinner gjerne de minste detaljene. Dette er prøvd med kameraet montert på stativ tok bilde av bygning på ca. 120 meters avstand. På samme vis forsvinner ogås detaljer på flater som bare er 2 meter unna. Eksempel på detalj som forsvinner spikerhodene i veggpanelet som ble visket ut når blenderverdien økte. Annet eksempel på detlajer som ble veldig utydelig eller nest helt utvisket er reklameskilt 2 km unna. Da kunne det være såvidt leselig på blender f/5.6 og fullstendig ugjenkjennelig grøt på f/11. Kanskje er dette fenomenet en bagatell. Men skulle gjerne hørt en forklaring på det.

Men dybdeskarpheten derimot, den øker i takt med økende blenderverdi, slik man kan forvente.







Karakter pris/ytelse: Mangler godt nok grunnlag for vurdering
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu