Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet er sylskarpt, relativt grei fokushastighet/presisjon, og virker solid og velbygget. Kontrast og farge oppleves som på linje med Nikons egne objektiver. 1:1 gjengivelse ved 38 cm muliggjør litt lenger avstand enn Nikon AF-S 60 mm micro. Ved naturfoto oppnår man en viss sløring av bakgrunn selv på relativt god avstand fra hovedmotivet. Samme for portrettfoto. Ved nærgrense er f-verdien omtrent tilsvarende for Nikons 60mm, alstå f/5,6.
Litt stor og tung. Vurdert opp mot Nikon AF-S 60 micro er anvendeligheten/bruksvennligheten litt mindre, bl.a pga størrelse/tyngde og at skarphetsplanet ved 150 mm og nærgrense er veldig begrenset. Ikke noe for nybegynnere i hvert fall. Her er 60 mm mer anvendelig til flere formål, og kan til nød brukes til walkaround objektiv i stedet for en ordinær 50 mm. Det kan Sigma'en ikke. Fokus sliter en del med jaging, særlig hvis man skifter mellom fokus nært og langt borte, eller i dårlig lys. På mitt D600 opplever jeg at lengre brennvidde = kortere lukkertid, i mange tilfeller blir det vesentlig høyere ISO enn på AF-S 60 micro (1,5-2 steg i praksis) så det må tas med i betraktningen. Portrettfoto er jeg litt usikker på enda, jf hvordan perspektivet endres/komprimeres, så jeg tar forbehold om det. Vurderer vel egentlig 60mm som ikke å være bedre egnet heller. Det er på nærfoto de briljerer, hver på sin måte.
Skarpt objektiv som passer til reellt makroarbeide, og som også kan brukes til portrett og naturfoto. Vurdert etter anvendelighet er det likevel mer spesialisert enn de vanlige 50-60-70 mm macro objektivene fra sigma og nikon, og dermed mer utfordrende i bruk. Jeg hadde tenkt å selge 60mm men er litt usikker nå ettersom det egentlig er to litt ulike bruksområder på disse.
Til nærfoto helt topp. Usikkerhet om værtettinga er på nivå med Nikon sine objektiver, og opplever litt mer fokus-"issues" enn på Nikon sitt objektiv.
Trym S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
SYLSKARPT, stativfeste, godt bygget og grei vekt
Litt treg autofokus
Et objektiv jeg aldri har angret på at jeg kjøpte! Bildenekvaliteten er absolutt på høyde med Canons L serie mens prisen er bra! Akkurat passe tungt... Eneste jeg har å utsette på dette objektivet er autofukusen som kunne vært litt raskere.(men det har egentlig aldri plaget meg)
Får ikke toppscore pg.a litt treg autofokus og den har ikke værtetting.
Geir-Inge B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Sylskarpt og lysstrekt
- Bra til portretter også
- Bra arbeidsavstand (trenger ikke gå helt intill motivet for å få gode bilder)
- litt tungt
Helt klart ett objektiv som er verdt pengene!
Lurer du på hvilket macro objektiv du skal kjøpe? Kjøp denne, du kommer ALDRI til å angre!
Lars Magnus S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Sylskarpt. Rask fokus. lyssterk. Robust kvalitet. Stativfeste. Pris.
En liten minus kan være at det er forholdsvis stort/tungt å dra med rundt. Ingen VR.
Etter å ha prøvd dette objektivet et par uker, må jeg si at jeg veldig inponert av Sigma`s kvalitet. Har noen dorlige erfaringer med å kjøpe uorginalt, men denne linsen lever helt uten tvil opp til Nikkor`s kvalitet.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu