Varsle Foto.no
Erfaringer
Nandor T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God lysstyrke, fin kvalitetsfølelse.
Blir sjeldent skarpt. Selv om jeg bruker tid på å legge forkuspunktet nøyaktig blir det ikke ofte skarpt, selv om jeg ikke går noe særlig under F2. Bruker det på D800, blir utrolig mye kaste-bilder...
Det er ikke noe feil med det, på fokustest i studio tegner det skarpt og fint. Men i felten funker den ikke tilfredsstillende.

Har også Nikons 50mm f1,4G, Nikon 50mm 1,8G og Nikon 50mm 1,8D. Alle disse er bedre, etter min mening.
Jeg stoler ikke på det lenger, så jeg må selge det videre til noen andre som kan akseptere mye uskarpe bilder.
Kan egentlig ikke anbefale dette objektivet. Jeg stoler ikke på det lenger og kan derfor ikke ha det.
Lars K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Min erfaring var først med Canon 600D, senere med Canon 6D. Min vurdering fra Canon 600D var at objektivet:
"er veldig skarp og lyssterk, med flott bakgrunnuskarphet. Har sammenlignet med en Canon 50mm 1.4. Canonlinsen har jeg gitt bort, etter at den fikk et slag i fokusringen, dvs en "ring" som kommer ut av fronten når den fokuserer. Linsen var da ca 3 mnd gammel... Sigmaen er klart skarpere (bare sammenlignet senter) på f 1.4, f 2.0, f 2.8. På f 4.0 er begge skarpe, men Sigmaen er bedre. Den er sylskarp på f 4.0.
Den har også klart bedre byggekvalitet enn Canonen, og bakgrunnsuskarpheten er finere.
Den fokuserer stille og presist. Jeg har ikke merket noen problemer med fokusen, slik enkelte andre har erfart.
Siste fordel er EF-feste, som gjør at den kan brukes på fullformat, hvis man vil oppgradere."

Erfaringen med 6D er betydelig dårligere, se under ulemper.
Tyngre og dyrere enn Canonen (som også tar flotte bilder).

På Canon 600D syntes jeg objektivet fungerte bra, i forhold til fokusering. På 6D erfarte jeg at objektivet var upålitelig. Jeg tror Roger Cicala hos lensrentals.com har beskrevet ulempene med fokusen på en veldig god måte:

"It’s become apparent through many tests and online forums that the Sigma 50 is a ‘special’ lens. I was glad to find this out because it was driving me nuts. It’s a very nice lens when you use it just right, with superb sharpness and smooth bokeh. But here’s the summary:

1) It works very well on crop frame cameras and at middle (5 to 15 feet) distance, so its a wonderful indoor lens.

2) On full frame cameras and to a slight extent on crop frame cameras, the lens exhibits what I will term ‘schizophrenic autofocus’: Closer than 5 feet it will front focus, further than 20 feet it will backfocus. This is not a calibration issue, its just how it is."
Står valget mellom Canon 50 mm f 1.4 og Sigma 50mm f 1.4, anbefaler jeg Sigmaen på kameraer med "crop-sensor". Men ser ikke stor forskjell på bildene, men de er bedre på Sigmaen, og byggekvaliteten virker svært mye bedre.

På fullformatkameraer er det sannsynlig at fokusen på dette objektivet vil irritere deg.
Til Canons kameraer med crop-sensor, mener jeg dette objektivet er å foretrekke foran Canon 50mm f/1.4.
Arnold A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjøpte det 2012 på japanfoto, flott eksemplar med fin bokeh, grei byggekvalitet, skarp nedblendet. Liker at de gir med bag, og solblender.
Front og bakfokuserte veldig (mitt eksemplar). Soft selv i center på f1.4. Ble bedre på 2.8, men er ikke derfor man kjøper det. Brukte jeg 7D kamra et sted med flourecent lys og tok 8 B/s modus så fikk jeg grønntonede bilder, noe jeg ikke hadde opplevd før. Solgte mitt eksemplar.
Er en god linse, men sjekk ut alle mulige feil før kjøp i butikk og brukt. Har en tendens til å være stor feilmargin på enkelte modeller. Derfor jeg har gått til L optikk igjen.
Gir en 3'er på pris ytelse, da mitt eksemplar ikke var så god. Har en annen kamerat som bruker sigma 50 1.4 mye med gode resultater. Så vær bare obs på den aktuelle modellen du skal kjøpe. Ville ikke kjøpt en via postoppkrav uten mulighet for retur, best å test før kjøp!
Hans Erling H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er en veldig fin 50mm som gjør jobben veldig bra. Selv om det ligger litt over Canon sitt alternativ i pris, så synes jeg den er verdt de få ekstra kronene. Den har 77mm filter, noe som gjør at den passer sammen med mine eksisterende filter. Skarp allerede fra blender 1.8 og kanskje på sitt skarpeste på blender 2.0. Dette gjør det til et fint standardobjektiv, som fungerer veldig bra. Veldig godt og solid bygget, med fulltids manuell fokusering og rask fokusmotor (HSM).

Leveres også sammen med polstret bag, som alle Sigmaer i EX serien.
Ikke noe å sette fingeren på...
Bra objektiv som leverer gode resultater. Anbefales!
Mathias F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Brukte dette objektivet veldig mye og har vært kjempefornøyd. Første gang jeg har eid 50mm, men har anbefalt det til alle jeg kjenner. Fin pris er det også :) Har ikke annet enn godt å si om denne, det eneste må være at jeg hadde heller valgt en 35mm om jeg skulle handlet på nytt ;)
Jeg liker den tunge konstruksjonen og den matte finishen, ble veldig overasket over hvor pen den var.
Vladimir p.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
veldig skarpe og fine farger,fokuserer raskt og stille....fantastiske boke
Jeg er veldig fornøyd med dette objektivet
det er ikke canon L derfor Du bør sjekke det godt før du kjøper og ta en test på bak og front fokus.
Jeg personlig testet de seks linsen og bare nr. seks hadde vart helt ok.
har er noen eksempl bilder av min sigma 50 1.4 http://www.facebook.com/vovingafoto
Tormod H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fokusmotoren er rask og presis. God byggekvalitet og mye glass sammenlignet med Canon sin 50 1,4. Tegner veldig fine overganger i DOF.
Dette var et ok objektiv som jeg hadde forventet å være bedre på skarphet ved største blender. Tester sier at dette ikke er optimalt før ved blender 4, og det er litt for svakt med et tredjepartsobjektiv som koster drøye tusenlappen mer enn Canon og Nikon. Litt tungt til 50 mm å være.
Jeg vil anbefale de som ønsker denne lysstyrken på en normalbrennvidde eller 77 mmm for DX å vurdere orginalene nøye før man kjøper.
Trekket her går ene og alene på kapasitet ved største blender.
S & L S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har brukt dette objektivet på Canon 450D og 7D. Dette er et fantastisk godt objektiv til portrett (crop 1,6 = 80mm). Det er et lyssterkt kvalitetsobjektiv (EX) fra Sigma som leverer krystallklare bilder med svært god fargegjengivelse. Liker at det veier litt, vitner om kvalitet samt gjør det stødig.
En fast brenvidde på 50 gir meg en liten tele (80mm) med de begrensningene dette gir. Det er synd at dette fantastiske objektivet har begrensninger i brenvidde, men det er å blir et objektiv med fast brenvidde. Kan egentlig ikke finne noe negativt med det...
Ttror dette er det beste portrettobjektivet en kan få kjøpt når en ser på pris og kvalitet. Dersom du trenger en 50mm (80mm) trenger du ikke være i tvil! For en amatørfotograf med familie blir det jo tross alt mest portrettbilder...
Erling H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjøpte objektivet i sommer. Bruker det på en 5D mkII. Objektivet gir fine bilder, samt flotte farger.
Solblender sitter meget løst. Dårlig tilpasset. Objektivet har en nervøs autofokus. Noen ganger klarer det rett og slett ikke å fokusere. Irriterende.
Selv med nevnte negative erfaringer vil jeg anbefale objektivet. Det forutsetter selvsagt at du har brukt for det.
Jan R H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Overraskende skarp på blender f/1.4, faktisk meget bra.
Sammenliknet med min Canon 50mm 1.4 er Sigma skarpere fra f/1.4 til f/2.0 Herfra og mot f/2.8 er forskjellene mindre, men jeg holder en knapp på Sigma.

Ingen problemer med autofokusen på 40D. Så langt virker det veldig lovende med tanke på korrekt fokusering.

På Canon 1000D treffer ikke autofokusen. Mellom f/1.4 til f/2.5 er bildene direkte uskarpe, men vesentlig skarpere ved bruk av manuell fokus.
Den veier mer en Canons 50mm 1.4 og har større filterdimensjon, men det kan jeg leve med.

Den matte finishen gjør at det fortere kan bli bruksmerker. Jeg synes det er negativt. Solblenderen er tilpasset bruk på FF, derfor liten nytte på en 40D. Jeg var så heldig å få tak i solblenderen til Sigma 70-200 2.8 MKI. Denne passer veldig bra da bildeutsnittet på en 40D tilsvarer 80mm.
Til bruk sammen med min 40D er Sigma'en mitt klare valg, men på 1000D skuffet den grunnet fokusproblemer.
Karakteren er vurdert ut fra bruk sammen med Canon 40D.
Henrik H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Pålitelig kjapp autofokus. Skarp på full åpning og enda bedre om det blendes ned.
Må korrigere for vignettering på store blendere. 77mm filterflate øker fare for flare. Ikke særlig diskret å sikte inn på folk for streetshots.
Det kan skje på ny at Canon spenner ben nder 3. part ved at rechipping må foretas for at full funksjon skal være mulig på kamerahus som kommer i fremtiden. Likeledes kan en bli begrenset fra funksjonsområder i DPP.
Så overbevisende at jeg kjøpte et ekstra eksemplar til sønnen som gjør seg de samme erfaringene som meg. Leverer bilder like lytefritt som EF 85 1.8 for å antyde prestasjon. Klar kvalitetshevning i forh. til orginal EF 50 1.4 som jeg har hatt to av. Begge sigmaene kjøpt på bruktmakedet her. Hadde vært et pre hvis man kunne kjøpt alternativ solblender tilpasset crop 1,6 hus.
Når andre gjør seg negative erfaringer, må mitt råd være; alltid å teste det potensielle kjøpsobjektet. Hatt 9 Sigmaobjektiver - Aldri skuffet!
Daniel G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Flott og kraftig objektiv,
Godt å holde i,
Fantastisk bildekvalitet
,Et alle tiders objektiv, men...
Har kun EN negativ ting å si om dette objektivet, autofokusen fungerer rett og slett ikke som den skal, er ikke frontfokus eller bakfokus, har hatt 2 forskjellige inne til justering opp til mitt hus (40D) men ingen av de funket tilfredstillende når de kom tilbake, det siste jeg fikk tilsendt gadd jeg ikke engang å sende til justering. Med andre ord har jeg kjøpt objektivet, brukt masse tid å krefter på å prøve å få det til å fungere (har fått tilsendt 3 objektiver- ingen fungerte) og ikke minst penger i fraktkostnader.
Et flott objektiv med kun en feil som ødelegger hele objektivet - autofokusen. Jeg tenkte at dette kunne justeres, men der tok jeg visst feil! ett råd fra meg er - IKKE kjøp det. Bestilte det i begynnelsen av mai, nå orker jeg ikke mer - har bestilt Canon 50mm 1.4...
Vanvittig bra objektiv, men autofokusen fungerer ikke, derfor den lave karakteren...
kim b.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God byggekvalitet, flott bokhe og en pris som ikke er avskrekkende. Selv jeg som er nybegynner kan ta bra bilder med dette objektivet.
Stor filterdiameter Ø77, men slik må det vel bli når man skal ha et rask objektiv.
Vekten er også ganske heftig sammenlignet med Canon sin 50mm F/1.4. Sigma veier 505g mens Canon veier 290g
Et objektiv som jeg ikke har noe behov for å bytte ut med det første, en annen liten fordel med Sigma fremfor Canon er at objektivet ser mindre prangende enn Canon L optikk ( Den røde ringen må fungere som en reklameplakat ovenfor tyver...)
André G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fremstår som svært solid bygget.
Strålende Bokeh
Sylskarpe bilder
Fungerer på Full format
Betydelig bedre zoom enn på 50mm f/1,4 canon objektiv. (Dvs fungerer bedre i lavt lys)
Uhyggelig lys svakt
MYE for pengene.
Litt i overkant stor konstruksjon, men sitter bra i hånda.
Kanskje mitt beste linsekjøp noensinne.
Denne linsa tar jeg nok med meg i grava! :-)
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu