Varsle Foto.no
Erfaringer
Erlend B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det er det lengste (i brennvidde) f2.8-objektivet som finnes. Jeg trodde rask autofokus var den jeg opplevde på 70-200mm f2.8. Autofokusen på dette objektivet derimot er nesten ubegripelig rask, som nettopp er det man vil ha for bruksområdene det skal dekke. Helt utrolig skarp på vid åpen blender, og stabilisering som gjør at man får pålitelig skarpe resultat ned til 1/125s håndholdt, hvis man har god teknikk. Myk og fin uskarphet bak og foran fokusområdet (bokeh).

Kan trygt kjøpes brukt siden konstruksjonen er upåklagelig. Nå med kraftig redusert pris fra ny. De største nyhetsbyråene så denne linsa som god nok for å dekke nasjonale og globale sporter for 10 år siden. Da er det godt nok for meg i dag!
Denne eldste versjonen er tung i forhold til nyere generasjoner. Funksjonsknappene (utover AF-modus) kan være litt vanskelige å finne ut av.
Legendarisk men svintungt objektiv som nå kan skaffes for oss vanlige dødelige uten å pantsette bilen.
Henrik H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dekker mange motivområder. Lysstyrken gir bedre kontroll på bevegelige motiver. Skarp fra full blender og presis autofokus. Takler 1.4 konverter uten behov for nedblending. Med god skytestilling er det som å stå med en matchrifle og dertilhørende gode sjanser for blinkskudd uten anlegg. IS effektiv der jeg bruker håndholdt med 1.4 konv. ned til 1/125sek. Med både lett krakk, monopod og sidekick vil du i mange situasjoner kunne klare deg helt uten tripod. Presis/hurtig fokus også med 2x.
5,3 kilo blikkfang som ikke er så lett å forsøke å omsette uten at det tiltrekker seg oppmerksomhet - Lite attraktiv for helere.
Vekten krever at ryggen er i orden. Likte bedre roterende romslige remfester på pre-IS versjonene. Stiller krav til huset i den andre enden, spesielt ved håndholdt fotografering. Trives best med 1D serie -5D'n forrykker ballansen ved at den blir for lett. Urimelig dyrt polafilter.
Enten bruke 1D-seriehus for håndholdt eller du må ha en særdeles stødig stativ-/hodeløsning. Wimberley sidekick eller W.Head II kommer man heller ikke utenom. I sum kan det bli noen kilo å bære på. Dobbelt så mye lys inn på brikken i forhold til 500/600 f.4 gir flere skuddmuligheter i skumringen. Så skarp at nedblendet kombinasjon med 1,4 + 2x konvertere kan gi akseptabelt RAW-materiale.
Kvalitet koster!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu