Varsle Foto.no
Erfaringer
Bård R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarp (selv på 2.8), stort sett svært god kontrast, rask fokus, intern fokus og zoom, virker solid bygget, relativt lett for et såpass lyssterkt objektiv.
Dårlig kontrast hvis solen skinner på frontelementet (unngås enkelt ved å bruke den medfølgende solblenderen), dårlig kvalitetskontroll. Leser du litt på nettet ser du at fokusproblemer er utbredt på dette objektivet, men dette kan lett justeres av et verksted.
Et svært bra objektiv som jeg har blitt mer og mer glad i. Var temmelig misfornøyd med skarpheten da jeg fikk det, men etter å ha sendt det tilbake for justering er det blitt sylskarpt. Det fokuserer raskt og nærmest lydløst. Nærgrensen på en meter synes jeg er litt lang. Skarpheten er svært bra, selv ved blender 2.8 synes jeg skarpheten i sentrum er veldig bra.


Jeg har gitt karakter 5 på konstruksjon. Ikke fordi jeg synes det er noe jeg savner ved konstruksjonen, men det finnes objektiver som gir et mer solid inntrykk.
Petter H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Raskt, lysterkt og lett med praktisk brennvidde. Solid byggekvalitet. Skarp fra f/4.0 og helt ned til f/2.8 når man kompenserer for evt. frontfokus.
Har en del frontfokusproblemer. Enkelte tilfeller betydelig frontfokus. Bør testes i butikken før kjøp. Kan evt. sendes inn for rekallibrering hos fotovideo i garantitiden
Mye for pengene.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu