Varsle Foto.no
Erfaringer
Ruben J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et veldig allsidig skarpt objektiv med meget rask og preisis autofokus. På Dx Fungerer den ypperlig. Objektivet er veldig solid og godt bygd.
Den tegner ikke så skarp på blendertrinn f2,
Så etter min mening blir fokus for bløt på fra 2,8 og opp til 3,5.
Men fra F4 og oppover synes jeg skarpheten blir meget bra.
Et velidg bra objektiv med allsidig brennevidde.
Meget rask og presis autofokus.
Stein Anders L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har blitt standard walkaroundobjektiv hos meg. Bruker det på en D300+ MB-D10. Rask autofokus, veldig godt balansert på kameraet og sylskarpe bilder allerede på 2,8 gjør dette til favorittobjektivet.
Har tatt i overkant av 10000 bilder med mitt eksemplar til nå, og det er like arbeidsvillig som ved det første.
+ for stødig fot, solid motlysblender og gummitetning mot kamerahuset.
Mitt objektiv har opplevd alt fra slagregn til snøstorm, sol og tøff behandling under reiser.
Fokusringen har en tendens til å bli litt treg når det går tid mellom hver gang den blir brukt.
OBS: det lønner seg å ha Firmvareoppdatering på D300 før du tar det i bruk. Har hatt problemer med dead battery syndrome med denne, men det ble korrigert med oppdateringen av programvaren.
Har ikke prøvd dette objektivet på FX, men har hørt om lystap i hjørner etc. Men for den jevne DX bruker er det en perle!

Anbefales på det varmeste.
Har jeg annet valg enn å gi det full score? Det er i allefall en riktig arbeidshest.
Gudmund N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget skarptegnende ved alle brennvidder. Solid konstruert.Stort sett presis og rask autofokus.Vr funker fint.På Dx glimrende.Solid kvalitet i bunn.
På Fx er det for mye vignettering,rett og slett.Spesielt ved 200mm, men egentlig overalt. Manuell fokusring føles litt feilplassert for meg. Det hender autofokus liksom ikke treffer med en gang. Vr funker bra, men slår ikke alltid raskt nok inn, heller ikke like stabiliserende som Vr2 f.eks på 70-300mm.
Kvalitetsobjektiv som vignetterer litt vel mye på Fx. Litt småplukk forøvrig.
Gunnar M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette objetivet er siste utgaven av en rekke 80 og 70 til 200mm f/2,8 zoomer fra Nikon. Objektivet oppfører seg selvfølgelig utmerket slik en forventer av utstyr i denne prisklassen. VR fungerer er utmerket ved stasjonære subjekt.
Mitt eksemplar har gitt tildels kraftige 'ghost' ved nattopptak, faktisk så mye at objetivet ikke kan anbefales når det er sterke lyskilder i bildet.
Prisen er høy. For min del solgte jeg mitt eksemplar og har siden brukt en Sigma 70-200 til en mye lavere pris men samme billedkvalitet for mitt behov.
Ypperlig lyssterkt objektiv.
Morten R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
.
Arild Haug K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et utmerket objektiv. Gir perfekte farger. Auto fokusen er lynkjapp. stativ foten kan tas av slik at den ikke er i veien om man velger å bruke kamera uten stativ. Robust,flott presisjon i vr systemet.
Oppfører seg rart i autofokus modus når mann bruker tele converter. Virker som om den ikke klarer helt å besteme seg for hva som er skarpt i ytterste brennvidde ommeråde.
Utmerket objektiv!! Det er verdt pengene det koster
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu