Varsle Foto.no
Erfaringer
Steen Flemming J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Driftsikkert camera.
Utroligt meget udstyr.
Meget kostbare objektiver.
OK
Truls S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utskiftbar optikk. Billig i innkjøp, pr. mars -03. Hurtig respons fra utløser trykkes til bildet tas. (bruker Sony Cybershot 707 som referanse). Bruker standard Canon optikk = stort utvalg av nytt og brukt.
Sliter litt med autofokus i lyssvake omgivelser. referanse: f/4.0-5.6 og f/1.8 optikk fra Canon.
Kompromiss må inngås, mellom pris og bl.a. oppløsning. 3.2M pixels. Kan dog også komme av at optikken som brukes ikke er high-end.
pga. utskiftbar optikk, så vil det/har det, samlet seg støv/skitt på speilene i huset og jeg har ikke forsøkt å rengjøre dette selv med f.eks. trykkluft. hvis huset må sendes inn til fagfolk, så vil dette være en STOR ulempe i mine øyne.
Kjekt kamera/hus, men jeg ser at det nå er optikken som er flaskehalsen for fotograferingen. Kvaliteten på huset er suverent, utfra min evne til å vurdere kvalitet da..
sett i forhold til prisen (brukt), så er dette et meget bra kamera!
Jørn L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Digital speilrefleks til Rema-pris (???...)
Største fordel er mulighetene for å bytte objektiv. Dernest er det sjef å kunne se bildene direkte etter opptak. PAsser utsnittet, er lyset bra, og alle andre variabler kan sjekkes fortløpende og korrigeres umiddelbart. Jeg synes jeg har blitt dristigere og tør prøve på utradisjonelle bilder. Både lys og effekter under opptak kan jo enkelt endres og resultatet ses med en gang.

Brukervennligheten er svært god om en kjenner til EOS-systemet. Knappene er logisk plassert og enkle og betjene. Med vertikalgrep og ekstra batteri har en plenty med strøm. Også i vinterkulda, eller kanskje spesielt der, fungerer D30 godt.
Ulempene ved D30 er treg overføring av bilder til PC/MAC via medfølgende USB-kabel. Venter med spenning på en ny kabel fra pøblene i Japan med Firewire a la EOS 1D...
Videre er minneoverføringen fra en tar bildet til det er lagret på CF-kortet fryktelig treg. Skal en ta actionbilder og er vant med 135-system og med motor/booster, vil man bli fortvilet i begynnelsen. Tålmodighet er nøkkelen. Dessuten kan du jo se om du fikk bildet slik du ville ha det og dermed kanskje ta det om igjen, om sjansen er da...
For å være et digitalt speilreflekskamera til straks over 30 000 kroner er EOS D30 helt grei. Fordelene er som sagt som et 135-systemhus OG digitale mulighetene. Negativt er tregheten i dataoverføringer.
Oppløsningen er nok i massevis for de aller fleste. For avisbruk er D30 et meget bra alternativ. For arbeider hvor det stilles store krav til teknisk kvalitet går nok lukkeren igjen for D30.
Jeg er veldig fornøyd med mitt D30 og har vel tatt cirka 20 000 bilder med huset. Etter en halvliter øl over huset kutta den innebygde blitzen ut, men resten klarte seg utmerked under kalddusjen.
Virker som konstruksjonen er robust og elektronikken tåler en støyt.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu