Varsle Foto.no
Erfaringer
Kristoffer N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Byggekvaliteten er superb i forhold til andre speilrefleks i denne størrelsen (tenker da på kamera som Canon 1100D, Nikon D3200 osv).
Størrelsen - liker veldig godt at det er et lite, kompakt kamera, men samtidig et full-manuellt speilrefleks som lar deg bruke alle dine EF-objektiver (og EF-S, samt de nye STM objektivene).
Byggekvaliteten. Kamera føles bra i hendene, når du blir vant til størrelsen.
Touch-skjerm. Jeg elsker rett og slett touchskjermen.
Lukkerlyden - den er ikke så forferdelig som lukkeren på f.eks. 500D, men den lager en puff lyd som minner meg veldig om en studioblitz som går av. Egentlig ganske irriterende lyd.
Minnekortet settes inn i batteriluken.
Et veldig godt kamera for deg som ønsker et kompakt kamera som er lett å ta med, men som samtidig gir deg muligheten til å bytte ut objektiv. Litt dårlig balanse med et 70-200mm f/2.8 objektiv, men ikke noen big deal.
Touch-skjermen er noe jeg sliter å venne meg til å bruke, men jeg elsker virkelig å ha den der. Det gjør det mye lettere å fikse innstillinger enn på tidligere xxxD kamera, der det ikke er knapper for det meste. I tillegg er det ganske greit å kunne zoome inn og bla i bilder slik man er vant til på smarttelefonen.
Jeg synes 100D passer godt til erfarne fotografer som vil ha et kompakt hus, i tillegg til nybegynnere som trenger et kamera.
Ikke noe jeg kommer til å kjøpe selv, men helt greit å låne fra skolen i ny og ne.
Ypperlig konstruksjon for et kamera i den prisklassen. Dette kamera gir deg alt du trenger til de fleste situasjoner, men er likevel litt i dyreste laget når du kan få storebror 700D for en liten tusenlapp ekstra med samme sensor, vridbar touch-skjerm, samt SD-kortet i eget rom på siden.
Tone Irén A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite, hendig og overaskende god kvalietetsfølelse. Den gir god fargegjengivelse og fokuserer fint. Jeg har ett 7D, og vegret meg mot å å gå over på hybrid eller kompakt, for ett litt mindre kamera. Men 100D er ehlt perfekt for ekstra bruk.
Den er litt treg i Live View, men jeg bruker LV så lite - at for min del har ikke dette noe å si
Perfekt for meg, og nr 2 kamera til 7D.
Hvertfall om man ikke vil over på kompakt eller hybrid
God pris for lite og godt kamera.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu