Varsle Foto.no
Erfaringer
Arne i.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Alt
Ingenting
Topp
Forelsket, rett og slett forelsket i dette kamera
Torbjørn G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite støy på høy ISO. Godt autofokussystem. Veldig allsidig.
Markedsføres som værtett. Det er det virkelig ikke. Tåler merkelig lite regn. Har selv fått mitt kamera fuktskadet etter bruk i lett regn.
Bra kamera, men hold deg unna regnvær eller sjøsprøyt!
Trond S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk bildekvalitet, robust, godt grep, meget gode og oversiktlige menyer og funksjoner.
Ingen ting som er nevneverdig.
Vanvittig mye kamera for pengene.
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Alt du trenger og mer til! En herlig følelse av kvalitet fra første øyeblikk, med mange små og litt større forbedringer i forhold til 5D mark I/II. Det beste er selvfølgelig en kraftig forbedret autofokus, nå er den så rask at du føler at du har et hav av tid, også når du skal ta bilder av motover som bokstavelig talt flyr forbi i 200 km/t :-) Det er også rimelig klart at mark III gjør en bedre jobb mhp korrekt eksponering enn før, de tider der man måtte vurdere resultatet hver gang og sette seg ned og tenke og foreta en manuell override er (nesten) historie.

Ellers er Canon Canon, vi som har hatt Canon en stund, føler oss hjemme på en-to-tre :-)
Mange funksjoner i menyene kunne med fordel vært mulig å "skjule". Det er også en viss erfaringsterskel for å lære seg å håndtere autofokusen på en optimal måte. Her må man rett og slett sette seg ned og lese manualen. Når det er sagt, for alle praktiske hensyn har Canon likevel klart å organiser menyene på en slik måte at man slipper å rote seg bort.
Veldig mye kamera for pengene, et perfekt allround-kamera for den som har hatt Canon en stund. Jeg gikk rett fra 5D mark I og registrerer jo at forskjellen i bildekvalitet i utgangspunktet ikke er så formidabel, men du og du, som mark III leverer nå det dukker opp en utfordring eller tre. Med gode objektiver gir mark III prikken over i'en.

Det man skal være klar over, er at 5D krever både god optikk og en fotograf som har sansen for et kamera som ennå først og fremst brukes som..........et kamera.
Jeg gikk mine barnesko med et Zeiss målsøkerkamera fra femtitallet. Med 5D mark I og L-optikk fikk jeg et digitalkamera som matchet skarpheten i bildene fra Zeiss-kameraet. Mark III går et skritt videre, og målt i forhold til månedslønner, koster mark III med et greit objetkiv omtrent det samme som dette Zeiss målsøkerkameret gjorde i Stockholm for 60 år siden! Derfor er jeg altså heftig begeistret! Ringen er sluttet!
Frederic Jean D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Gode bilder ved høy ISO.
Lav kvalitets foringelse ved støyreduksjon.
Vesentlig raskere skuddtakt en 5D mk II 6b/s
Rask autofokus.
Et hav av tilpasningsmuligheter.
God ergonomi
Prisen.
Raskere skuddtakt hadde vært ypperlig (8b/s)som 7D
Da 5D mk II kom på markedet var det et uferdig produkt.
7D 'en var et fullført produkt som dessverre ikke fantes på FF.
Nå er endelig jobben fullført.
Dessverre er prisen for høy
Trekk for høy pris
Mikael K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
50% Raskere en MarkII,brutal ISO, Hurtigknapp på Exponeringsnivå.Bedre Live wiev foto/film.
AF-systemet etter Canon 1Dx, 61punkter.
HDR funksjon.
Tja, fullformatkamera med utstyr koster..
Bør kjøpe så en har 2 batterier,(reservebatteri).
Kompakt,raskt kamera som gir valuta for pengene.
Kravstor?
Da er Mark III en meget god oppdatering.. fra Mark II.
Er fornøyd Canon eier.
Geir-Inge B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Herregud hvor skal jeg begynne?
- Autofokusen er bare herlig, rett og slett.
- Levere kjempe flotte bilder på høy iso
- Sitter som ett skudd i hendene pga gummigrepet på kameraet.
- Vaterfunsksjonen i live-view er veldig kjekt
- HDR-funksjonen er morsom i bruk
- Bra værtetting

++++

Kunne nevnt flere gode sider i fleng, men dette var det viktigste.
Ingen! Ikke engang prisen
Du får hva du betaler for sier de og dette er jammen tilfellet med dette kameraet. Synes dette er penger well spent og angrer ikke ett sekund.
Kameraet er rett og slett helt herlig i bruk, og sitter det noen der ute og funderer på om de skal kjøpe kameraet eller ikke, så er rådet mitt at dette er ett trygt kjøp, det er ikke noe å fundere på.
Dette kameraet kommer jeg til å ha i maaaange år!
Full pott herfra, enkelt og greit.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kraftig oppgradert autofokus og hurtighet på motor. Meget god søker med 100% visning. Nye meget praktiske finesser: HDR-modus i kamera, vaterfunksjon og skreddersying av funksjoner på knappene. I tillegg er kameraet enda bedre ergonomisk utformet, spesielt med batterigrepet tilkoblet, mye bedre enn f.eks konkurrenten Nikon D800 som jeg også har.
Kunne kanskje ønske samme oppløsning (36Mpixels) som Nikon D800 har....?
Etter 600 bilder kan jeg si følgende: Et kraftig oppgradert kamera. Nå føles det nesten som et proffkamera! Dette føles faktisk nærmere 1Dx enn 5D mk.II både med hensyn på spesifikasjoner, finesser og ergonomi. Spesielt det nye batterigrepet som også har fått joystick-knapp må nevnes, det er bare helt nydelig. Og værtettingen sies også å være mye bedre.

Hva som for meg er viktigst med mk.III er den meget gode autofokusen kombinert med enda bedre kvalitet på høy ISO.

Men også nye og meget praktiske funksjoner må nevnes:
1) I stummendes mørke mens jeg fotograferte stjernehimmelen i natt var vater-funksjonen meget nyttig. Denne er den beste jeg har prøvd, mye bedre enn på mitt gamle Nikon D3 da den fungerer i to plan og er tilgjengelig både på LCD-skjermen og i søkeren.
2) Skreddersying av knappene er meget praktisk: Joysticken kan brukes til å flytte fokuspunktene direkte uten å måtte gå om en ekstraknapp som før. Dette gjør joysticken mye mer anvendelig; at man ikke trenger å ta blikket vekk fra søkeren. Og at joysticken kan låses med LOCK-knappen om man ønsker det. Ellers har jeg lagt vater-funksjonen i søkeren til Fn-knappen ved siden av utløseren.
3) HDR-funksjonen tror jeg også vil bli flittig benyttet ved høykontrast landskapsbilder. Kameraet tar da tre raske bilder med forskjellig eksponering og syr de sammen til en bildefil.
Knut R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
* Vesentlig forbedret autofokus ifht 5D mkI og mkII
* Lås på funksjonshjulet (så man ikke endrer opptaksmodus ved en feil f.eks. når man bærer kameraet i rem)
* Endelig en auto-ISO funksjon som fungerer (!)
* Raskere og enklere å ta opp video enn med 5D mkII
* Ny plassering av nedblendingsknapp gjør den raskere å jobbe med
* Noe bedre ytelse på høy ISO enn 5D mkII
* En del dille-funksjoner man som fotograf egentlig ikke trenger er lagt til, muligens for å høyne antall nye funksjoner på en ny modell (og derved høyere pris)
* Litt for mye dill-dall i firmware, f.eks. konfigureringen av AF kunne vært gjort langt enklere og samtidig gitt samme innstillingsmuligheter. Keep it simple, Canon :)
* Ikke lenger utbyttbar mattskive :((
I det store og hele en god, men ikke revolusjonerende, oppgradering fra 5D mkII. Personlig er jeg litt konservativ ifht hva man behøver av funksjoner på et kamera (rett fokus og rett eksponering er stort sett det man behøver, og det klarer man med enkle midler om man behersker praktisk fotografering sånn noenlunde) - her, som på mange andre kameraer, er det en del dill-dall som bare tar opp plass (knapper og menyvalg). Men som det fremgår av pluss-listen, er det gjort en del fornuftige endringer av basisfunksjoner også.

Alt i alt: En helt grei oppdatering av et meget godt kamera, som jeg har brukt siden første versjon kom på markedet. Om forbedringene er verdt den nye og høyere prisen (enn 5D mkII hadde da den kom på markedet) får være opp til hver enkelt. Fotograferer du landskap og andre motiver som gir deg god tid til innstillinger m.v., så ser jeg ingen grunn til å bytte ut 5D mkII for 5D mkIII. For mitt vedkommende var imidlertid bedre autofokus og bedre auto-ISO (og for så vidt bedre ISO-ytelse generelt) pro-argumenter for mkIII, da det er funksjoner jeg har nytte av i måten jeg (for det meste) fotograferer på.
Et meget kompetent kamera, men ikke perfekt, derfor 5+ og ikke 6 på konstruksjon. Litt trekk for pris/ytelse pga høy intropris ifht hva man får (i store trekk et velkjent kamera (5D mkII) med noen forbedringer), men prisen i markedet faller jo etter hvert, og da kvalifiserer dette kameraet for en langt bedre pris/ytelse-karakter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu