Varsle Foto.no
Erfaringer
wenche veronicka m.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liker det godt men ikke det kamera eg bruker mest, kommer nok til gå over til 7d.
ikke helt konfetabet med det.
Svein Egil H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
*Ingen problemer å ta bilder opptil 6400 og også 12800 ISO.
Har sett mange som sier det er ikke bra på 12800 ISO, inkludert mange tester på nettet.
Dette er en sannhet med stoooore modifikasjoner.
Har tatt bilder opptil 12800 i ISO, og såfremst man ikke skal blåse dette opptil veggstørrelse er det ikke noe problem. 25600 ISO er derimot mer utfordrende, men kan brukes i krise situasjon hvis man ikke skal ta store utskrifter.

*Nydeliger farger og kontrast i bildene.

*21 MP gir enorm frihet i beskjæring.

*HD video med fantastiske muligheter til filmbruk. Dog med noeen begrensninger.(se negativt)

*Meget god skjerm.

*Fullformat sensor.

*Video delen litt begrenset. Kun 12 min filming, men dette er ikke nødvendigvis et problem. Tar sjelden klipp over 12 min.
Stabilisator er nødvendig ved bruk av telelinse.

*Lydinngang er plassert slik at stabilisator,fokusring og zoomring vil høres på film. Muligens dette vil høres uansett hvor man hadde satt mic, men dette er ihvertfall ikke noen god løsning.



Kjøpte kameraet utelukkende for å få fullformat og portrett,natur foto.
Høy ISO ytelse var selvfølgelig også endel av det jeg ville ha.
Har fått alt jeg trengte, og mer til.

Dette er ikke et kamera for action foto, og dette burde alle være klar over. Lav seriefoto frekvens og begrenset autofokus ift 7D gjør at entusiasten som skal ta bilder av sport eller annen action nok er mer tjent med 7D eller 1D.

Alt i alt;
Jeg er meget fornøyd.
Roger F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bra kamera til prisen, lett å bruke og tar veldig gode bilder.
Kameraet krever bra optikk for å yte sitt ytterste.
Veldig veldig treig fokus, spesielt om man mangler litt lys.
Vet også flere som er missfornøyd med fokusen på dette huset, selv med bruk i studio og f-eks: barn som ikke sitter helt stille.
Men treffer fokusen, så er blir det er skarpt bilde med riktig eksponering :)
Har hatt dette og ville aldri hatt det igjen.
NB! Dette er kun min mening, vet om mange som synes dette er det beste kameraet :)
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk detaljgjengivelse. Flotte farger. ISO-ytelse er praktisk talt lik til og med den nye 1D IV. Konstruksjon er meget god, tåler bruk i de fleste værtyper. Godt og stabilt å holde i, og har alt man kan ønske seg av knapper/kontrollhjul for å justere ting fort. Kameraet har tre custom-funksjoner som man kan fylle med akkurat de innstillingene man måtte ønske seg, og det gjør at man i det ene øyeblikket kan ha sine egne innstillinger for landskap, og i det neste øyeblikket ha et sportskamera som kan fange opp veslejenta som finner på noe sprell, for deretter å vrenge over til spesialinnstillinger for flyshow-action... Helt nydelig :)
Autofokus litt i tregeste laget for den mest ekstreme sportsbruken. Hvis du er ute etter et kamera som kun skal brukes til action er det heller en 7D eller en 1D III du bør ha. Hvis man først har satt eksponeringslås med den dedikerte knappen i live-view er det ikke mulig å skru det av igjen uten å gå via en meny eller bytte til ikke-live-view og tilbake. Ingen innebygget blits.
Et fantastisk allsidig kamera som egner seg til så og si alt, kun med et lite trekk på autofokus og skuddtakt. Blir likevel brukt til sport, for når man først treffer bra med fokus er bildekvaliteten suveren. Det er lett nok til å bæres for turisten, har oppløsning nok for den kresne naturfotografen og er rask i bruk for den som driver med sportsfoto.
Konstruksjon må bli en 6-er, siden den har alt av funksjoner og bildekvaliteten er på topp. Pris/ytelse blir også en 6-er, etter min mening er 5D II det beste kameraet man kan få til denne prisen. Skal man ha noe bedre må man jammen både bære og betale mye mer også, så egentlig kan jeg vel si at 5D II er best, punktum.
John Christian S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Film funksjon i full HD.
Selv om du bruker høy ISO blir bildene på 5D mkII veldig bra.
Full format
21 MP oppløsning
Siden det er et DSLR med filmfunksjon for du mange flotte effekter, fordi du kan enkelt bruke forskjellige objektiver.
Ikke god nok auto-fokus på film funksjon.
Bare 12 minutter filming per film, grunnet over oppheting.
Ingen innebygd blits.
Dette er et flott kamera som kan brukes godt for noe mer amatører til semi-proff, pga mange funksjoner som kan være vanskelig for en nybegyner å forstå.
Kameraet er ganske kompakt og filmfunksjon gjør prisen på dette kameraet verdt det..
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget høy bildekvalitet, høy oppløsning, stort kontrastomfang, god kvalitet også på høy ISO. Ligger meget godt i hånden, men batterigrep anbefales dersom man har en 70-200/2,8L IS zoom eller større påmontert. Et kamera som er enkelt og logisk i bruk.
Dette er ikke noe actionkamera da det ikke har verdens mest avanserte autofokus. Dette er for meg den største mangelen ved kameraet. Siden vi nå skriver 2012 kunne jeg også tenke meg enda bedre kvalitet på høy ISO.
Jeg kunne også tenke meg vannpass-funksjonen på LCD-skjermen i Live-view modus fra 7D.
Etter å ha levd med proffkameraet Nikon D3 et års tid så synes jeg at AF-ON knappen på baksiden på 5D er liten og pinglete, er ikke like god ergonomisk som hos Nikon D3s. Nikon D3s har også flere muligheter i forhold til å skreddersy plassering av funksjoner på knapper. Men så er dette også et mye dyrere kamera.
5D mk.II har ikke like god værtetting som proffkameraer, men for meg og mitt bruk har det ikke vært noe problem.
Et meget god kamera som anbefales. Det er nå kommet en ny modell som selges til omtrent den doble prisen. Da får man bedre autofokus, raskere motor, bedre vanntetting, enda bedre egenskaper på høy ISO pluss en del forbedrede funksjoner som f.eks Vannpass i LiveView. Så får hver enkelt vurdere om dette er verdt prisen.

Morten M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Tar bilder på 6400iso trolig bedre enn 40 og 50D på800iso, bildene sitter nesten perfekt med tanke på toneomfang og kontrast, farge og hvitbalansen på automatikk gir de fargene som stemmer!! Skarpheten og alt du får med deg på en fullformatbrikke med god optikk er utrolig. Dataskjermen er faktisk ikke god nok for å dra ut potensialet i bildefilene.

Lcd skjermen er utrolig.
Ja det er nå prisen, men alle som vet hva foto er vet også at man får det man betaler for!!
Det Råeste canonhuset!! har hørt at den leverer bedre enn Begge 1D mk3. det sier jo litt=)
Eyvind N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Oppløsning, ISO-følsomhet, Lyssterk LCD med høy oppløsning, fantastisk videoopptakskvalitet. Anti-støv mekanismene ser ut til å hjelpe en del, i hvert fall i forhold til gamle 5D.

I motsetning til gamle 5D (som jeg fortsatt har) er ikke den nye modellen like god på å eksponere riktig med blitz. 5DmkII trenger stadig litt "hjelp" i form av eksponeringskompensering. På ordinære knipsebilder behøver jeg fast +2/3 FEC, på makro -2/3 FEC, men der overeksponerer den likevel innimellom, der gamle 5D aldri lot seg lure, uansett motiv.

Ellers er det veldig lite negativt å si om kameraet :-)

Det nevnes hvor god 5DmkII er på høy ISO, men likevel bruker jeg den mest på lav ISO, fordi lista nå er lagt høyere. Kvaliteten på bildene rett ut av kamera på lav ISO er rett og slett i en egen klasse. Super-rene og klare farger, med null støy gir en vanvittig takhøyde for etterbehandling i alle retninger :-)

Det må bli 6/6 på pris/ytelse også, siden man faktisk får en forbedret fullformatsensor (bedre enn proffmodellens - 1DsmkIII) i en håndterbar og relativt anonym pakke, til en brøkdel av prisen på proffmodellen.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu