Varsle Foto.no
Erfaringer
Frederic Jean D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Høy oppløsning.
Lav ISO-støy.
Microjustering av autofokusen
UDMA kompatibelt
Treg autofokus.
For få fokuspunkter
Rotete plasserte knapper
Lav skuddtakt

Vanskelig å fokuser når det er mørkt
Jeg solgte min 5D2 mest på grunn av at det fantes for få fokuspunkter og at det var vanskelig å fokusere i mørket.
Et bra kamera for den som vil ha et fullformat til rimelig pris. ( det finnes brukt for under Kr. 5.000,- helt nede i kr. 3.500,- på bruktmarkedet.
Alternativ:
5D Kr. 2-3.000,- brukt
1Ds mark ii for rundt 3-4.000,-
1Ds mark iii for rundt 5.000, -10.000,- (koster det over rundt kr. 6.000,- bør du se deg etter noe annet)
1d4 mark ii for rundt 5-10.000 (veldig bra kamera 1,3x Crop)
6d Fra kr 7.000,- brukt
5D mark iii fra kr. 7.000,- for de mest brukte til kr. 15.000,-
1Dx fra rundt kr. 10.000 for de mest brukte og oppover
6d mark ii ny
5d4 ny
Camilla K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Mitt første fullformatskamera. Fantastisk å gå fra en liten DX søker til den store lyse søkeren på 5d mark II. Gode iso-egenskaper og fantastisk bildekvalitet. Kameraet ligger godt i hånden, og betjeningen er for det meste glimrende. Med 5d Mark II får du også HD- film i svært god kvalitet.
Autofokussystemet kunne vært kjappere.
On/off knappen har den dummeste plasseringen jeg har vært borti.
Alt i alt et fantastisk kamera
Andre K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Uovertruffen bilde og filkvalitet, brukbart helt opp til ISO 3200 etter mitt syn.
Litt utdatert autofokus. Men senterpunktet fungerer til 4. divisjons fotball og hunder i ikke alt for raskt tempo.
Kan anbefales, men jeg solgte mitt til Fordel for MK III som fikser det som irriterte meg med huset.
Konstruert bra etter mitt skjønn og med dagens priser både nytt og brukt er det beste bildekvalitet man kan få for en slik sum med penger...
Magnus B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bildekvalitet, ergonomi, Fullframe, stooor søker, display på toppen, utrolig værbestanding.
Noe sløv AF dog er den ikke værre enn f.eks. 550D, liker ikke joysticken.
Tok fantastiske bilder når jeg var på rally i -30, fulle søkeren i snø og isklumper på huset ikkeno problem!
Autofocusen er ikke så ille som alle skal ha det til men forvent ikke no mer en brukbart.
Godt og holde i bra vektbalanse kontra de fleste L objektiv.
Kjøpte mitt for 13000 på Japanphoto så prisen er ikke mye å utsette på.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget høy bildekvalitet spesielt med tanke på den lave prisen nå i 2012 (5D mk.III som koster over det dobbelte). Ligger meget godt i hånden, men batterigrep anbefales dersom man har en 70-200/2,8L IS zoom eller større påmontert. Et kamera som er enkelt og logisk i bruk.
Dette er ikke noe actionkamera da det ikke har verdens mest avanserte autofokus. Dette er for meg den største mangelen ved kameraet.
Jeg kunne også tenke meg vannpass-funksjonen på LCD-skjermen i Live-view modus fra 7D.
Etter å ha levd med proffkameraet Nikon D3 et års tid så synes jeg også at AF-ON knappen på baksiden på 5D er liten og pinglete, er ikke like god ergonomisk som hos Nikon D3.
Oppdatert juli 2012: Et meget god kamera som anbefales. Det er nå kommet en ny modell som selges mer enn dobbelt pris. Da får man bedre autofokus, raskere motor, litt bedre vanntetting, litt bedre egenskaper på høy ISO pluss en del forbedrede funksjoner som f.eks Vannpass i LiveView og bedre mulighet til å skreddersy funksjoner til knapper.
Så får hver enkelt vurdere om dette er verdt prisen.
Sammenligning Canon EOS 5D mk.II og Nikon D3, to kamera som jeg har levd med et års tid begge to: Jeg er en landskapsfotograf og fotograferer stort sett stillestående motiv. Da stiller jeg kamera inn på Enkeltbildefotografering (ikke Seriebilde) og lar autofokusen bli aktivert med AF-ON knappen ved tommelen på baksiden av kamera. Dette gjør det mye lettere å fotografere når det som er i fokus ligger utenom senter i bildet: Jeg som bestemmer når det skal fokuseres og ikke kamera. Bortsett fra at knappen er litt liten fungerer dette greit hos Canon EOS 5D. Hos Nikon D3 er det ikke mulig å aktivisere AF-ON knappen i enkeltbildemodus, en stor logisk brist hos Nikon. Nikon D3 har flere muligheter for å skreddersy kamera bare man drar frem den meget tykke bruksanvisningen og dykker langt ned i undermenyene. Canon EOS 5D har mindre muligheter, men blir til gjengjeld lettere å raskere å stille inn grunnet nettopp: færre undermenyer. Etter ca et års bruk med begge kamera følte jeg at jeg hos Nikon D3 måtte la bruksanvisningen ligge i bag'en fortsatt. Mens hos Canon EOS 5D mk.II er dette ikke nødvendig: kameraet er en fryd å bruke selv i nesten stummende mørke og er som skapt for blåtimen: på stativ i Live-View med snorutløser og lange lukkertider.... En genial ting hos Canon er at man kan vippe opp speilet og samtidig bruke 2 sek. selvutløser noe som gjør at enkelte ikke vil trenge å investere i en tråduløser ved fotografering på stativ og lange lukkertider. Kombinert med Live-view bringer dette gliset frem til enhver blåtimefotograf som med Nikon D3 måtte slåss ute i mørket for å få festet kabelen til selvutløseren på en keitete plassert kontakt med blåfrosne fingre. Og skulle man likevel kjøpe trådutløser til 5D så er denne svært lett å montere i forhold til Nikons. Men det kanskje aller viktigste for meg er at Canon leverer 21Mpixels bildefiler mot Nikons 12Mpixel. Et viktig argument for meg som lager forstørrelser på opp til to meters størrelse. Til Nikon D3 sin fordel taler en meget god autofokus og rask motor som er i en helt annen klasse enn 5D mk.II. Og mye bedre værtetting. Så får hver enkelt vurdere hvor viktig dette er. Så egentlig blir det å sammenligne disse to kameraene som å sammenligne eple og pærer..... ------------------- Kommentar til Agnor: Å justere ISO er akkurat like enkelt på Canon og Nikon. På 5D holder man inne en knapp mens man skrur på hjulet ved utløseren, man trenger ikke gå inn i menyene på LCD-skjermen. Enkelt og greit!
Agnor B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Behagelig å bruke ergonomisk, god søker, veldig gode bildefiler, brukbart opp til ISO6400 for ganske store bildevisninger. Pen fargegjengivelse, utrolig videoopptak (NRK og TV2 bruker bl.a dette kameraet til div).
Litt tungvindt måte å stille inn ISO på. Synd AUTO-iso intervallet ikke kan defineres som på Nikon D700 (konkurrent). Savner litt mer avanserte fokusinnstillingsmetoder som er på Nikonmodeller (farge, kontrast, hurtighet etc).
Svært bra kamera dersom man kan avse prisen 14.900 kr. Veldig gode bildefiler, tåler høy iso. Kunne vært enda bedre knappefunksjoner (logikk)
Farid O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Enestående ISO, fantastisk gjengivelse av bilder under dårlige forhold.

Skal du ha et sånt type kamera, MÅ du ha optikk som er av klasse også får å få det beste ut av kamera.

Jeg har selv Carl Zeiss, 1.4 50mm + Canon 24-70mm, 1:2,8 L
Prisen er vel det eneste jeg kan si noe på, selv om det i grunn er ingenting i forhold til hva du får for pengene.

Fantastiske bilder og elsker kamera mer og mer for hver dag som går.
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Sammen med dette kameraet føler jeg at jeg har vokst masse som fotograf. Brukermanualen er nesten utslitt, og jeg føler jeg kjenner kameraet ut og inn. Nå bytter jeg lynraskt manuelt fokuspunkt og kan gjøre andre innstillinger uten å ta søkeren vekk fra øyet. Den eneste knappen jeg aldri har brukt, er hjulet for eksponeringsprogram; det har stått på Manuell siden jeg kjøpte kameraet. Dette for å tvinge meg selv til å tenke litt ekstra for hvert eneste bilde jeg tar. Ikke noe annet kamera har vært så inspirerende å bruke. Har man god nok optikk og behersker kameraet, kan bildekvaliteten måle seg med hva som helst. Jeg betalte 22 000 da det var nytt. Selv DET var billig for et så bra kamera!
Kameraet mitt «knirker» litt her og der når jeg trykker på det, noe som er litt irriterende. Og festene til kamerareimen har litt skarpe kanter og er vinklet slik at når kameraet har et tungt objektiv, gnager festene på reimen. Dette kan være litt skummelt, og man bør flytte reimen litt med jevne mellomrom, eller vurdere en annen type reim. Det midterste fokuspunktet er mer nøyaktig enn de andre. Når man fotograferer med virkelig liten dybdeskarphet (jeg bruker mye blender 1.2) er rekomponering vanskelig uten å endre avstand til motivet, og det er da man kunne trengt de andre fokuspunktene. Innstilling av ISO synes jeg fremdeles er litt tungvint. Et eget hjul for dette hadde vært digg, men det er det jo ikke akkurat så mange andre kameraer som har heller.
Dette kameraet har inspirert meg til å utvikle meg som fotograf.
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
FF, søker, bildekvalitet, fantastisk på høy iso, AF treffer rett og slett alltid, "lett å anvende" dersom du har litt erfaring fra tidligere EOS-modeller. Størrelsen i forhold til mine behov og størrelse på mine hender.
Prisen er nesten halvert siden lansering. Ser det er gått litt opp i pris igjen nå, men jeg fikk det "billig" før prisen igjen steg etter tsunaminen i Japan.

Greit å ha med seg et filmkamera også. Det tar forøvrig strålende filmopptak dersom eksponeringen sitter som den skal.
Ja, hva kan det være, hmmmm ....?
Trenger du et action-kamera velger du nødvendigvis ikke 5d Mk II. Men kan også benyttes til action dersom du ikke trenger 10 bilder pr sek.
Pr dags dato ingen over, eller for den sakens skyld ved siden hva gjelder bildekvalitet.
Krever god optikk.
Vi skulle gjerne hatt det ennå billigere, men kvalitet koster. Det ble lansert til en pris til over 24 lapper. Men det fås pr dd til 14,9 lapper.
Tormod H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kamerahuset er velbygd og relativt godt tettet, litt større enn andre hus i samme klasse. Et kamera som leverer alt det en fotograf kan drømme om. Bildefilene er helt rå, og du kan stole 100% på at du får gode resultater. Jeg har hatt både Pentax og Nikon og var bestemt på å kjøpe D3s når jeg reiste til Interfoto. D3s Var utsolgt den dagen og de mente 5DMKII var det beste alternativet innen FF mend filmmulighet. Jeg har kjørt dette 15000 exp. nå og kommer aldri mer til å bytte til annet enn MKIII når den kommer. Dette er et kamera som er proffkamera uansett hva selgere og Canon selv mener, og det blir av profesjonelle brukere betraktet som det også og stadig flere internasjonale proffer har valgt 5DMKII fremfor dyre toppmodeller.
Det eneste jeg kan komme på er at låsen til minnekortet sitter litt utsatt til og programhjulet er lett å dreie uforvarende på, men med noen kontrollrutiner inne er det problemet løst. Dårlig batterikapasitet er for min del løst med grep påmontert.
Jeg er ikke enig at dette er et rent studiokamera eller naturfoto med stativ. Jeg bruker mitt til sport og fanger alle de situasjonene jeg trenger både inne i haller med og uten is og ute. Nordmenn er for opptatt av tekniske data og antall bilder per sek etc. Jeg har valgt kun L optikk. Både 24-70 og 16-35mm er kremoptikk. Bruk kamera og utfordre deg selv i alle typer situasjoner inne/ute isteden for å løpe å kjøpe en 1D mkIII eller VI bare fordi noen har sagt at 5d ikke kan brukes til ditt og datt. Dette er kanskje det aller viktigste - at du bruker det og lærer å bruke det. Det at et kamera har "kun" 3,9 bilder per sekund gjør bare at du som fotograf må trene mer på alle situasjoner, og summen av dette er at du blir en fotograf som alltid blir tryggere på deg selv.
Karakteren min forutsetter dette kamera med L optikk eller Carl Zeiss. Dog har jeg noen ganger en EF 50mm 1,4 på og det leverer det også. Jeg mener dette er det beste FF kamera på markedet med filmulighet . Dessuten er det prisgunstig sett i forhold til 1D serien. Flere og flere proffer velger nå 5DMKII(III) fordi det leverer og det er i forhold til de store prisgunstig.
Tron K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg er kjempefornøyd med både kameraet og biledfilene. Litt dyrt, men i samme prisgruppe som tilsvarende Nikon. Jeg kan lage helt skarpe A2 forstørrelser, selv med beskårede bilder. Overgangen fra D700 har gått veldig greit, selv om jeg har måttet slå opp i instruksjonsboken for å finne enkelte funksjoner jeg ikke var kjent med.
Jeg har erfart en side ved kameraet som jeg sliter litt med. Jeg vet ikke om det er meg eller kameraet det er noe feil med. Når jeg benytter mitt 100 macro IS linse, virker det som om det er en ørliten forsinkelse i utløsningsmekanismen som enkelte ganger fører til at linsen noen ganger er litt ut av fokus når bildet tas ved frihåndsopptak. Det er ikke en bevegelsesuskarphet. Det virker mer som en form for forsinkelse som fører til at bildet lett blir litt ute av fokus før bildet blir tatt.
Veldig godt fornøyd med kameraet. Har noen kommentarer til mitt "fokusproblem" så send meg gjerne din erfaring
Bjørn Aksel B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utrolig bildefiler jeg har tilgode å se maken til uansett kameratype/merke.
Tåler høy iso ved greie lysforhold, og opp til 1250 ved dårlig lys(mht til støy).
Det må i såfall bli den litt treige og slappe autofokusen, men til sitt bruk som i studio, og natur og objekter som holder seg i grei ro er det uproblematisk.
Er ikke enig i førstemann som trekker ned pga prisen. Ser en hva man får i forhold til de "store" husene til Canon og Nikon ligger det faktisk over 20000,- under i pris,. Mye penger, men billig i forhold.
Får en femmer pga autofokusen(følgefokusen).
Mikael S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svein O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Takler høy ISO på en utmerket måte. Stabilt grep. Solid konstruksjon. Stor bildebrikke (FF) God bildegjengivelse. Bruker man kvalitetsoptikk her er en sikret gode bilder i nær sagt alle situasjoner.
Litt treg bildefrekvens. Noe høy pris, men ikke for høy. "spiser" batteri så skulle ønske at vertikalgrep var integrert med mer kapasitet, men det er en bagatell.
Har prøvd huset litt og er meget godt fornøyd med dette.
Totalt sett et veldig godt kamerahus både på konstruksjon og ytelse.
Grunnet litt høy pris synes jeg at 5+ holder på pris/ytelse
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu