Varsle Foto.no
Erfaringer
Aslak B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et fullstendig kurant kamera med alle funksjoner man trenger for å lage bra bilder i en hver forutsetning. Tenker spesielt på RAW-modus, fokus-knapp bak, histogram direkte på displayet, og mulighet for å bruke tripod. En del her skriver at bildene blir gule, men hvis du tar bilder i RAW er dette et problem du aldri trenger å bry deg om. 10 megapickler er også mer enn nok så lenge du ikke skal lage bilder som dekker hele stueveggen.
Maks ISO 1600 kan være noe begrensende, selv om nivåene over gjerne ser ut som grøt selv på kameraer til mer enn dobbel pris. Kun 7 autofokussoner (mot 9). Litt for lett å vri på programknappen uten å være klar over det (har noen ganger kommet i A-DEP-modus uten å være klar over det).
Et veldig godt kamera som jeg ikke har noen anger for å ha kjøpt. Uten det ville jeg ikke visst noe om å ta bilder i dag.
Silje N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er mitt første speilreflekskamera og jeg er veldig fornøyd! Bruker nå 50mm f/1.4 på og det produserer bra skarpe og fine bilder.

Prismessig er det jo kjemperimelig i sin klasse, kjøpte mitt (august 2010) til 3000 inkl. 18-55mm.

Selv om det er et nybegynnerkamera tror jeg man kan vokse ganske mye med det. I begynnelsen brukte jeg bare automat-funksjonen, men allerede et par måneder etterpå bruker jeg de mer manuelle funksjonene og ser hvor mye bedre bilder det gir. I tillegg kan man jo endre på hvitbalansen så bildene innendørs om kvelden ikke blir så gulaktige, men så klart er det jo litt begrenset hvor mye det kan endres.
Et bra og rimelig nybegynnerkamera som man kan vokse en del med! Mye igjen for pengene.
Stine R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Billig , enkelt, men med mange muligheter hvis man er vanlig hobbyfotograf som ikke tar bilder på så veldig spesielle måter.
Behagelig utforming som passer mine hender og meg veldig bra. Billig men bra kamera, får mye for pengene
Jan Helge S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Man får utrolig mye igjen for pengene (prisen)
- Et av de beste første speilreflekskamera man kan kjøpe
- Fotografen er snarere begrensningen heller enn kameraet
- Tar gode bilder
- Enkelt i bruk
Nå pleier jeg i liten grad å bruke skjermen når jeg tar bilder, men ser jo bildene jeg har tatt på denne i ettertid, synes skjermen er litt liten i så måte og det er en av de tingene som plager meg mest sammenlignet med dyrere kamera.

Ellers ser ikke jeg så mye annet negativt med kameraet sånn umiddelbart.

Registrerer at mange kritiserer det grunnet størrelse (grep) og plastikk-følelse m.m. Jeg er der litt uenig. Javisst gir det der et annet inntrykk enn mange ganger dyrere kamera, men nå skal ikke de fleste ut og ta bilder i krigssoner heller og ikke skal dem hoppe på kameraet sitt heller - i så måte synes jeg kameraet virker solid og gir et bra kvalitetsinntrykk (man må se dette i lys av prisen i så måte).

Hva gjelder annet andre også kritiserer kameraet for, ja så er jeg også uenig i det, da komprimissene og kameraets negative egenskaper er til å leve med. Søkeren kunne dog vært noe bedre da alt blir litt smått være seg om man bruker den optiske eller elektroniske søkeren, okularet eller skjermen som er litt liten.
Jeg våger den påstand det er å si at man får ikke nødvendigvis hva man betaler for, med Canon EOS 1000D derimot, får man full valutta for pengene da man får usedvanlig mye igjen ved kjøp.

Greit nok, det finnes dyrere og bedre kamera der ute, om merprisen dog er verdt kjøpet kan for mange diskuteres. Her komme behov inn i bildet, og hvor langt man er villig til å gå med sin foto-interesse.

Tør påstå at mange kjøper seg dyrere kamera enn dem strengt tatt har behov for, forskjellen fra eller til med dobbling eller fleredobbling i pris er ikke alltid verdt prisen og mange ender derfor opp med høyere utgift enn dem strengt tatt trenger - noe som ikke nødvendigvis alltid gjør at fotoalbumene til vedkommende blir mer spennende av den grunn. Og det er hva foto handler om, bildene man sitter igjen med.

Ingen grunn til å betale overpris for å sitte igjen med tilsvarende bilder om man hadde et rimligere kamera som EOS 1000D.

1000D er et kamera som slik jeg ser det gir flere muligheter enn begrensninger, og der det har sine begrensninger så kan mange spørre seg selv om behovet for bedre og dyrere kamera er der eller ei?

La meg si det slik, jeg ser det heller slik at i de fleste tilfeller så er fotografen selve begrensningen og IKKE kameraet, dersom en fotograf har med seg et Canon EOS 1000D som er et aldeles utmerket kamera med tanke på hva man får igjen for pengene. Absolutt et av de beste kjøpene man kan foreta dersom behovet er der for et speilrefleks kamera.

Kameraet tar utmerkede bilder og komprimissene er avgjort til å leve med, med et EOS 1000D vil man kunne få mange fine stunder og man får utfoldet seg kreativt og man kan sitte igjen med mange fine bilder i et spennende album verdt å vise frem.

Om man derimot ikke lykkes med kameraet, så er det som regel ikke kameraet sin skyld og fotografen hadde nok ikke lykkes med et bedre og dyrere kamera heller (og ja, jeg vet det har begrensninger - de fleste har dog ikke disse behovene i de fleste situasjoner).

Et kamera jeg varmt ville anbefalt som et første speilreflekskamera, man skal erfare en hel del samt få mange nye behov før man vokser fra et Canon EOS 1000D - å kalle det det perfekte nybegynnerkamera er derfor ganske så treffende slik jeg ser det.
Topp karakterer fra meg på alle måter, mer for pengene får man ikke - snarere tvert imot får man mindre dess mer man betaler da med et EOS 1000D kam man få et vell så spennende fotoalbum som med et dyrere kamera - er opp til fotografen selv det.
Emil J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Billig kamera, med kvalitet!
Prisen med kit objektiv var før meg 2200kr.
Bildene blir bra, bra nybegynner kamera.
litt mye plastik, men dette er noe man blir vant til
er kjempefornøjd med kameran min. Køpte den billig, bruker i tilegg en 70-300 fra sigma, bra skarpe bilder!

ekonomiskt valg før nybegynnere

BANG FOR THE BUCK
Olav Bjarte K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Pris, størrelse, ytelse, vekt, batterikapasitet og enkel oversiktelig meny er avgjørende når man velger kameramodell. 1000D innfrir. Modellen leverer lekre sort-hvitt-filer. Forøvrig er kamerafølelsen mye lik 300D (For dem som husker den i en hastig digital verden), men lager bedre filer. Selvfølgelig. Lite og lettvint også med batterigrep montert.
1000D ligger an til å bli en klassiker.
At man må bytte batteritype og kort er min største negative merknad. Siden jeg har gått den "gærne" veien medførte dette noen ekstra utgifter.
Jeg har i 35 år eid og benyttet Canons toppmodeller både av analog og digital type. Det er sluttresultatet som teller: Det ferdige bildet. Hva man rusler rundt med på brystet som smykke er en annen sak. Jeg har hatt styggdyre modeller som har gått i svart før 40.000 eksp. Stopper min 1000D er det bare å legge kompisen forsiktig i en gjenvinningskonteiner uten at for mange kroner forsvant, og takke for samværet. Jeg mener også at tøvet om gutte- og jentemodeller må ta slutt (Jeg har hørt et rykte om at damene nå flyr jet-fly), og at 1000D er et nybegynnerkamera. Det er det også, men ikke bare...
Er du fugle- eller sportsfotograf velger du et kamera med kjappere serieopptak. Er du mye ute i regn velger du en værtettet modell, til tross for at disse heller ikke er tette, og en plastpose på baklomma er lurt å ha.
Dette med "plastfølelse" er også et tøvete utsagn, gå over til storformat og smak på "tre-følelsen"! Som sagt er det det ferdige bildet som teller, og veien dit bør være lettvinn. Mitt eneste digitale Canon kamera nå er 1000D! Skal jeg til Sydpolen velger jeg messing, tannhjul, kulelager og film.....
Eirik R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bra kvalitet, til en rimelig penge. Lett å bruke, men samtidig mange funksjoner. Et allsidig bra kamera
Meget godt produkt for den mindre erfarne fotograf!
Thea B.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Kameraet er billig og lett å bruke. Fint nybegynner kamera når du skal begynne med speirefleks :) Bildene blir klare og menyen er på norsk :D Linsa som følger med er også veldig bra :)
Bildene kan bli litt gulaktige og uklare i mørket.
Kjempebra nybegynnerkamera som er lett å bruke :)
Agnor B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig fine bilder med lite støy. Gode menyer og god skjerm.
Ikke like bra ergonomi som mange Nikon-modeller
Mye kamera for pengene om du får kit for under 4000 kr.
Marita Helen K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjmepefornøyd med EOS 1000DKit. Klare og bra bilder. Er mitt første speilreflekskamera, men er veldig begeistret. Ikke kostet det all verden heller. Et fint kamera når man går over fra digitalcam.
Blir kanskje litt gule bilder av og til, å ,å må være ganske stø ¨på hånden når man skal ta bilder i nattmodus.
Men veldig fornøyd,så fornøyd at jeg tar bilde av de meste jeg kommer over! :)
Erik A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Først og fremst prisen!
Bra nybegynner kamera, samtidig med at det også har flere manuelle muligheter.
Følger også med bra software fra Canon.
Hadde mye gammelt EOS (analogt) utstyr og alle objektivene passet. Blitsen EZ 300, må brukes på manuelt, fungerer perfekt etter et par prøvebilder...
Det siste Kit-objektivet gir bra bilder.
Litt billig plastpreg, men det går mange 1000D på et hus av solidere materiale.
Grepet er litt for lite til store hender.
Siden jeg hadde en del Canon utstyr fra før, ble det naturlig nok Canon igjen. Vurderte Canon EOS 450, men 2000,- mer er det neppe verdt, i disse finanskrise tider...
Januartilbudet på EL-kjøp var 3.499 med Kit-objektivet og 4GB minnekort!
Aurora A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et utrolig godt kamera, tok selv et ganske stort steg fra et Canon kamera med 3,2 mpx til dette kameraet.
Det tar klare bilder, både basissonen og den kreativesonen gir klare bilder.
Batterikapasiteten er kjempebra, og det tar kun 2 timer å ladde batteriet fra flatt til fult.
Prisen er kjempe rimelig til et så bra kamera, betalte 4500 koroner for kamerahus, kit-objektiv, bag og minnekort.
Har tatt hele 5000 bilder med den på nesten 2 måneder, og fler skal det bli!
Grepet er godt (er jente) noe som gir et pluss :)
Det kan av og til bli for gult på bildene om det er dårlig lys.
Veldig mye plastik følelse, men den forsvinner etter hvert når du er vant med det.
Et kjempe godt kamera for deg som akkurat har startet med kamera og ønsker ikke lenger kompaktkamera.
Svein O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Enkelt og rimelig kamera for nybegynnere. Enkel meny med store valgmuligheter for den med litt erfaring. Passe tyngde i kameeraet men litt lite grep for de med store hender. Rask og presis automatikk.
Kit objektivet som fulgte med kameraet har for mye "plastikk-preg", og gir noe uskape bilder. Etter å ha benyttet kamerahuset en tid nå, så synes jeg huset leverer litt for kornete bilder over ISO 200
Skiftet ut kitobjektivet, eller kjøp kun kamerahus og separat objektiv og dette er et bra alternativ til de dyrere modellene, men som kun som et begynner kamera.
Konstr. får en 3'er av meg. Litt mye plastikk-preg. Pris/ytelse får en 5'er av meg for litt slik- "du får hva du betaler for"- følelse.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu