Varsle Foto.no
Erfaringer
Frederic Jean D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Høy skuddtakt(10bs).
Rask fokus
3" skjerm (bedre enn forgjengerne, ikke like bra som nyere kamera pga lav oppløsning).
Bruker både CF og SD kort.
Oversiktlig meny.
God bildekvalitet.
Bra batteri kapasitet.
Lettere enn forgjengerne.
Et hav av tilpasnings muligheter.
1,3x faktor bra når du bruker telelinse.
Rimelig brukt (betalte kr 4.000,- augut 2014)
Autofokus fungerer ved f/8,0
Mikrojustering av autofokus
For liten buffer og kan ikke utnytte UDMA og UHS-1 dermed er det til liten hjelp med dyre og raske minnekort (200x-400x holder) fult etter 2 sekunder i RAW.
Kan ikke bruke SDXC kort kun SDHC (det vil si i praksis sd kort med max 32gb).
For liten skjermoppløsning 230' pix men mye bedre enn forgjengerne pga 3"skjerm.
ISO begrenset til 6400.
1,3x faktor faller mellom to stoler, kan ikke bruke efs linser og dårlig med vidvinkel alternativer.
Begrenset bildeoppløsning 10mp likevel mye bedre bildekvalitet enn (1d2,1d2n,40d,30d).

Et glimrende kamera for folk som har lite penger å rute med da kan du heller bruke penger på gode linser. Ikke sløs penger på dyre minnekort. velg minnekort med hastighet (200x-400x). Skal du ha kort på 32gb eller lavere bruk sd-kort, skal du bruke kort på 64 eller 128gb bruk cf-kort, med 160gb har du plass til ca 10.000 RAW bilder eller 6-7.000 Raw+jpeg. CF og SD-kort er like raske i dette kamera (anbefaller sandisk ultra eller extreme, lexar 400x, . Kingston ultimate 600x eller Transcend cf 400x 64gb .gode priser på Deal.no).

Alternativ:
Eos 7D kr 6.000,- med batteripakke (da vil du virkelig forstå hva raske kort er til).
1D mark IV til kr 10.000,- .
5Dmark III og 1Dx dersom du har mye penger men da hadde ikke du giddet å vurdere dette kamera.
Vær kritisk til hva betaler for kameraet, prisen bør ikke være noe særlig over 4.500,-. Pass på at alt er i orden med kameraet
Trekker ned på konstruksjon fordi tiden har løpt fra den, hadde gitt en 6er dersom det ikke hadde vært for det negative. Gir 5 for pris/ytelse fordi det du får mye for pengene på brukt markedet.
Finn L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget bra bildekvalitet. Godt stødig grep.
10 bilder/sek betinger friskt batteri. Følgefokus perfekt så lenge objektet ikke er for stort.
Fabrikasjonsfeil på speilmekanismen med error 99 som resultat. Canon fikser gratis hvis under 5 år og du har original kvittering osv. Ellers vanvittig dyrt å reparere med 14 000 kr. Med 10 bilder/sek ville det vært en fordel at speilet sto oppe så lenge utløseren var nedtrykket. Plasten over displayene sprekker for et godt ord. Kameraet tåler ikke fuktig vær ) og da snakker jeg ikke om regnvær). Fukten trenger inn og innmaten blir ødelagt.
Meget bra kamera inntil man trenger reparasjon. Et proff kamera bør tåle litt fuktighet uten å bli ødelagt. Canons' behandling av sine kamerakunder med reklamasjonsretten fortsatt inntakt, står mye tilbake for hva man kan forvente av et seriøst firma i 2012.
Et sjokk å oppdage hvor dårlig kameraet egentlig er og ikke minst støtteapparatets "forståelse" av garanti og reklamasjonsrett.
Quang N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kvalitets følelse når den sitter i hånden, 10 bilder i sekundet, værtetting, flotte bilder i 10mpx, super rask autofokus.
1.3x(APS-H) crop factor, den er virkelig tung med 70-200 f2.8 IS og 580ex II flash. Litt liten lcd skjerm kanskje? Jeg er klar for noe litt større på proff kameraer som 3.2 eller 3.3.
Fikk testet dette beistet i noen timer og den var virkelig rask. Heftig sport/action kamera med litt høy pris for en crop kamera. Skulle ha vært utstyrt med full format sensor og heller croppet bilde størrelsen fra menyen når man skulle ta 10 bilder i sekundet (Det er helt sykt å høre på)
Terje S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lavere vekt enn forgjengerne. Forenklet meny. Liveview er supert for å kontrollere fokus ved natur- og macrofoto. Perfekt passform, ligger som støpt i hånden. Stor lys søker. Bildekvaliteten er meget bra og tåler stor forstørrelse.

Ingen, men forandring av manuell valg av fokuspunkt fra forgjengerne tar tid å venne seg til, et resultat av designforandring av AF systemet.

Størrelsen har av og til ulemper. Har et ønske om at canon lagde en EOS 1 versjon uten vertikalgrepet, et kamera på størrelse med 5D som hadde 1D layout og hurtighet i mekanikken (digital EOS-1V liksom). Tror det hadde blitt en hit:-)
Anbefales på det varmeste.
Pris/ytelse kommer mye an på personlig økonomi selvfølgelig.
Frank W. G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Herlig AI-servo. Og for ikke å glemme AF. Treffer (AF) og følger (AI-servo) objektet hver gang.
Liker at det sitter to minnekort i minnekortspalten.
Fantastisk bildekvalitet.
Lett/lettere å bruke sammenlignet med MKI og MKII. Det betinger at du kjenner modeller som 20d, 30d og 40d.
Tåler godt å brukes i blåst og regnvær.
Hadde helst sett at det satt to SD kort i kortspalten i stedet for ett CF-kort og ett SD-kort. Liker de små korta.
Kvalitet fra A til Å. Thats it ....
Finner ingen svakheter av betydning. Derfor 5+(det er alltid for dyrt) og 6. Kommetaren er selvsagt gitt etter dagens speilrefleksmodeller og deres ytelser.
Per Inge Ø.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-
Svært høy bildekvalitet, enda bedre enn EOS 1D II og på linje med 5D (versjon 1).

Beholder detaljene på høy ISO.

Tungt, og derfor stabilt i bruk - og gir god balanse med teleoptikk.

Særdeles stor batterikapasitet - jeg får rundt 5000 RAW-bilder på en batterilading med 1D III. Med 1D II er tilsvarende tall litt over 2000.

Fremragende autofokus.

Fremragende betjening.
LCD-skjermen er av sårbar plast, jeg ville hatt safirglass her. Skjermen er heller ikke god nok til å undersøke fokus/skarphet i bilder.
Et utrolig godt valg for naturfotografering.

Et like godt valg for all slags sport og action.

Et kamera for den som har fotografering enten som yrke eller livsstil, og som tar et stort antall bilder gjennom året og vil ha det beste.

Men husk at du også må ha objektiver av høy kvalitet for å virkelig utnytte et slikt kamera.
Jeg kan ikke gi kameraet toppkarakter på konstruksjonen, da skal det være perfekt. Når det gjelder pris/ytelse, må bedømmelsen av dette bli subjektivt. Fotograferer man lite, er det et dyrt kamera for pengene. Fotograferer man derimot veldig mye, i all slags vær og til alle årstider, er EOS 1D III en fin investering som både tåler en støyt og er godt å bruke. De bildemessige resultatene må imidlertid fotografen selv sørge for.
Espen E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
3-tommer skjerm, rask AF, 10 bilder i sekundet, bra batterikapasiet, bra zoom funksjon med joystick, rask oppstart, bra bildekvalitet, "reserve" minnekort, +++++
Tungt?
Det beste verktøyet jeg har hatt så langt!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu