Varsle Foto.no
Erfaringer
Benny H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Virker som bra konstruert, sitter meget godt i hånda. Enkle og oversiktige menyer, når en er vant til Nikon fra før, hvertfall. Kvalitetsfølelse. Tåler godt med lett regn uten å ha fått problemer (bruker hodet litt også, da)
Enkelt å kunne jobbe raskt med.
Det virker som om kameraet har problemer med å få fokus når det er tatt flere bilder i rask rekkefølge, både i enkelt- og seriemodus. Plutselig tar det ikke bilde, og jeg må slå det av og på igjen for å få det i gang på nytt (flere som har opplevd dette?) Fokuslyset virker, men det får bare ikke fokus selv om det ikke er ugrei bakgrunn.
Batteriluka er kjent for de fleste, og den knakk også, ved hjelp av en klåfingra storebror...
Syntes speilet støyer unødvendig mye, i forhold til hverfall en del Canonmodeller, og D5000.
Godt fornøyd. Ville valgt samme modell igjen.
Brage G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- God og intuitiv meny
- 51 fokuspunktar!
- Grei batterikapasitet
- Ikkje FX
- Batteriluka verker litt "plastikk"
- Blitsen kunne blitt droppa for min del.
Kjøpte kameraet brukt i slutten av august 2009. Har berre nytta Nikkor 17-55mm f/2.8, og er SVÆRT so nøgd. Det er mellom anna fordi eg gjekk frå Canon G9. Med større "ø" på objektiv er det lett for at objektivet er i vegen for lyset frå blitsen. Det gjer at bileta fort blit svarte i botnen.
Det er eit godt kamera for den vidarekomne, med utrulege val i menyen. Kjøyrer sjølv konstant på manuell fokus og program, og det er ein leik!
Tross ein ikkje fær 8 fps utan batterihaldar, kjem ein langt med 6 fps.
Blir ikkje fullt, sidan det er ulike ting Nikon kunne endra lett på.
karin s.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
kan ikke finne noe i stående stund.
et kamera som altid gjør det man krever. tåler mye og bildekvaliteten er imponerende,
tar briljante bilder.
Kristian F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Oppgraderte fra D90 til D300 og opplever at i hovedsak at kameraet er litt større og passer bedre i mine hender. Mye som er plastikk på D90 er byttet ut med gummi, slik at det føles bedre og er enklere å håndtere.
Lyden når man tar serieopptak med 8 bps er Fantastisk!!!
Det høres mye bedre ut enn de mindre modellene.

Man får virkelig en god følelse men en gang man får kameraet i hendene.
Man får ikke 8 bps ved bare å sette på et MB-D10 batterigrep, men man MÅ også ha et annet batteri og lader. Det tar "bare" 6 bps uten dette. Den enkleste er å kjøpe en PDK-1 som inneholder alt dette.

Idiotisk at man ikke kan bruke den trådløse fjernkontrollen som jeg hadde til D90.
Savner også Norsk meny slik det var på D90.

Glimrende kamera som passer utmerket for den litt viderekomne fotograf. Anbefales på det varmeste til de som ønsker seg det lille ekstra.

Problemet når man har dette kameraet er at man får lyst på D700....men slik vil det vel alltid være...:-)
Ståle R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjøpte dette kameraet kort tid etter at det ble lansert og supplerte det med et D3 våren 2009.<br>
Har hatt en rekke filmkameraer fra sent 70 tidlig 80 tall, hvorav det eneste jeg har beholdt er et Nikon FE.<br>
Dette kameraet var det første digitale jeg har eid som ga meg filmkvalitet igjen! <br><br>

Active D-lightening fungerer utmerket for meg, har ikke oppdaget det en annen beskriver ved innefotografering, men bruker det stort sett utendørs i høykontrast (typisk vinterbilder). Bruker heller ikke "vivid" som kan løfte fargene i et ellers blasst fargelagt motiv, men ellers gir grotesk fargeintensitet, spesielt i rødfarge.<br><br>

I "normalt" lys tar dette like gode bilder som D3. Fantastisk fargedynamikk, og stor dynamikk i høykontrastmotiver.<br>
Fokussystemet er lynraskt, og i 21 punkters continous tracking, fokuserer det lynraskt OG følger små objekter i rask bevegelse.<br><br>

Er praktisk talt støyfritt til ISO 1600. Ved å definere minimum lukkerhastighet og dynamisk ISO, kan du skyte actionbilder i blenderprioritet under varierende lysforhold med perfekt resultat.<br>
Byggkvaliteten er profesjonell, og værtettingen fungerer godt. Ergonomien er det beste jeg noensinne har kjent! Hakket bedre enn D3!<br>
Helstøpt magnesiumramme med ekte gummi på alle grep. lyssterk søker med 100% dekning, bedre enn de fleste andre DX søkere jeg har sett, dog ikke like stor og lys som FX.<br>
Kameraet har innebygget blits, og denne kan også settes i command mode for å styre eksterne blitser trådløst. På mitt D3 må jeg ha en av toppblitsene eller en dedikert enhet for å oppnå det samme.
Serieopptak i 14 bit, senker hastigheten og reduserer bufferen.<br>
Med batterigrep føles kameraet tyngre enn D3, skjønt ergonomien og den økte batterikapasiteten det gir utligner dette. (samt at hastigheten stiger til 8 fps)
Fantastisk mye kamera for pengene, anbefales på det sterkeste.<br><br>

Etter at jeg kjøpte mitt har D90 kommet som erstatning for D80. Dette kameraet bruker samme billedsensor som D300.
Hvis ikke byggkvaliteten og en del av de andre "profesjonelle" featurene er av avggjørende betydning, sparer man mye penger på å kjøpe dette i stedetfor.
Stein Anders L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utrolig lett å bruke. Kommer direkte fra filmbasert kamera(F80 og KR10 Super) og til D300 og opplever at kameraet korrigerer de feilene som jeg er tilbøyelig til å gjøre.
Rask og ganske presis fokus. Har kun opplevd avvik når jeg bruker 50mm på f=1:1.4, etter hva jeg har forstått er dette ikke unormalt pga linsen.

Er også imponert over batterikapasiteten, lys og klar søker og støttelinjene i søkeren.
Har tatt bilder innendørs i klasseromsituasjoner med ISO på 1600, og 240mm linse(5,6) sylskarpe og utrolig livfulle.
Lysten til å kjøpe flere linser økte brutalt når dette kameraet kom meg i hende.....
Anbefales sterkt!
Carl Einar S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg slutter meg til de andres positive omtale av D300's billedkvalitet og funksjoner. Jeg bruker utelukkende objektiver med manuell fokus og ble overrasket over hvor enkelt det er å bruke fokusindikatoren i nedre venstre hjørne som hjelp til å fokusere manuelt. I tillegg synes jeg kameraet ogå er stillegående og faktisk et ganske kompakt alternativt til min Leica M6 når jeg setter på et Voigtländer 40 mm objektiv.

Etterhvert monterte jeg en Katzeye splittbilde-mattskive som gjorde det lettere å fokusere manuelt. Kan anbefales.
Søkerbildet er ikke like så stort som på D700.......
Et meget godt valg
Value for money er meget god nå som huset går for under 9.500 kr
Hogne H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig veldig bra bildekvalitet. Utrolig rask autofokus, den er der med en gang. Veldig rask serietaking, opp til 6 b/s på standardbatteriet. Active D-Lighting fikser skygger og highlights veldig bra. Automatikken er super; jeg får veldig gode eksponeringer hele tiden, til og med nå med sne og blå skumring og greier så blir det veldig bra nesten hele tiden. Nyttårsrakettene satt som et skudd. 3D-tracking gjør at fokus følger motivet under bevegelse. Fuglene har ikke en sjanse :-)
Når jeg slår på Active D-Lighting så synker bufferen for serieopptak til ca. 12 bilder. Det er lett å slå av Active D-Lighting i et knipetak, men jeg elsker den funksjonen. Når D300 er i helautomatisk fokusvalg bruker den et par tideler på å finne ut av hvilke av de 51 fokuspunktene som skal brukes og det er ikke helt bra for bevegelige mål (men det er derimot den 3D-trackingen :-) Det er veldig lett å bytte mellom disse modusene.
Jeg er så gørrfornøyd at jeg vet ikke hvor jeg skal stå eller gå. Alt jeg trenger nå er å ta flere bilder - jeg kan ikke skylde på utstyret lenger, det er i hvertfall sikkert :-)
Andreas U.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette kameraet er et kamera jeg stoler fullt og helt på, og det i seg selv sier vel det meste. De aller fleste funksjoner man har behov for er lagt til knapper på selve kamerahuset i stedet for at man må rote inne i menyene. Active d-lightning er en bra funksjon på solfylte dager eller andre typer kontrastrike motiver. Kameraet er raskt og intuitivt å bruke. Støy er overraskende fraværende til og med ISO1600. Kameraet er ergonomisk veldig godt å bruke i likhet med de fleste andre nikonmodeller.
Active d-lightning er en bra ting på solfylte dager og til utendørs, men har litt negative erfaringer med innendørsbruk. Det skjer et eller annet med fargene, og særlig hud får en litt rar ferskenfarge. Dette gjelder særlig ved "normal" eller "high". Det er imidlertid ikke verre enn at man må huske å skru den av. Det er jo også viktig å huske på at denne funksjonen jo er begregnet på kontrastfylte motiver og det er kanskje ikke så overraskende at det ikke funker like bra på andre ting. Jeg har ofte active d-lightning stående på "low" uansett bruk, og det funker bra.
Kan nok dessverre ikke skylde på kameraet lenger når bildene ikke blir som jeg hadde tenkt...
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu