Varsle Foto.no
Erfaringer
Erik S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et godt og lett lite kamera. Perfekt begynnerkamera for barn i alle aldre! Kitobjektivet veier ingenting og fungerer godt til å lære å komponere bilder, men er det først du bytter ut. Med komplett manuell styring og mulighet for å låse speilet kan man gjøre mye spennende i mørket med ISO 200-400.
350D har overlevd flere av sine etterfølgere og holder seg godt i pris på bruktmarkedet.
Litt ømfintlig for støt, hovedkortet kan forskyve seg og da er en dyr reparasjon tingen.
Kamera kommer til kort ved høyere ISO verdier og størrelsen kan være en utfordring. Hvis du setter på et skikkelig objektiv, kan kamera "drukne" og alt virker rart.
Den lille brikken er den viktigste grunnen til at jeg byttet ut mitt 350D og kjøpte 5D.
Perfekt enkelt begynnerkamera. Skift ut kitobjektivet så fort du kan. Følg med på bruktmarkedet og gjør et kupp!
Jacob M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Ikke for få, ikke for mange megapiksler. Lite lett kamera, perfekt til nybegynneren, eller til den mere viderekomne som backupkamera, eller reise-lett-kamera. Selv brukes mitt til de to sistnevnte, og er godt fornøyd. Blir forresten mye bedre grep på kameraet så fort du får festet på et batterigrep.
Kit-objektivet (18-55) er elendig. Grepet er ikke spesielt godt, og ISO-ytelsen er ikke fantastisk, sammenlignet med EOS 30D (naturlig nok). Litt liten skjerm, men ikke noe som irriterer meg nevneverdig.
Et knall kamera, som er genialt å starte med. Lett i bruk!
Veldig praktisk på reise, grunnet den meget lave vekten.
Byggkvalitet er ikke allverden, men det skal likevel mye til å ødelegge et speilreflekskamera. Mye kamera for pengene!
Kristin Frøyland J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Greit kamera til hobbybruk.
Linsen som følger med (18-55 mm) kan være litt uforutsigbar og kameraet kan være litt tungt.
For hobby/amatør fotografer kan det fungere, men for de som har lyst på et bra kamera, kjøp et annet.
Noah S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det at kameraet er lite og lett kan være en stor fordel.
Det, sammen med at det er relativt støyfritt.
Til tross for at det er så lite, er det en klar fordel at kameraet har en såpass høy oppløsning. Det er også en soleklar fordel at kameraet har norske menyer, samt mulighet for RAW-opptak i bildene. Og den raske oppstartstiden!
kameraets lille størrelse er en klar fordel det, men det kan bli litt krunglete for menn med store hender. Minnekortet som følger med kit-pakken er også altfor lite med 256 mb. Der anbefales det minst 1gb eller 2. (På det høyeste) En annen ulempe er den litt kronglete tilgangen til ISO-innstillingene. Linsa som fulgte med kitet var heller ingen storslagen suksess, en 18-55mm zoom-linse.
Den liker vi ikke. Ihvertfall ikke jeg.
En siste slakt er at kameraet mangler spot-måling!
Jeg gir også en liten minus, fordi kameraet er lit for lite for enkelte målgrupper, som menn med litt store hender, som meg selv.

Oi.. Der ble lista over ulemper med kameraet litt større enn fordelene. Men det finnes mange flere fordeler/ulemper ved kameraet, det er bare det at jeg ikke har funnet alle.
Alt i alt vil jeg si at dette kameraet er et topp valg innenfor prisklassen <10 000 kr, men Canon kunne spart seg den linsa.
Der føler jeg at jeg har fått gitt både det slaktet, så vel som rosen jeg hadde å komme med. Jeg kjøpte meg ihvertfall en ny linse, i tillegg til den 18-55mm linsa, som fulgte med. (55-200mm zoom) Da har jeg ihvertfall en linse som er brukbar, når man står litt unna motivet.
Kunne kanskje gitt en litt høyere karakter, men usikkerheten min tvang meg til å gi en ''midt på treet'' karakter.
Terje F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kameraet er tilnærmet ubrukelig uten batterigrepet...
Har man hender som en tolvåring går det derimot greit...
Ellers er det et godt fungerende apparat, dog er det surt at det mangler spotmåling, dumt av Canon å droppe dette..
Kitlinsa er skrap...
Mangler spotmåling.
Kitlinsa er bare en vits...
Greit nybegynner/semiproff, men kjøp batterigrep, gull verdt.
Prisene for grepet varierer mellom 799-. og 1700.- så det lønner seg å sjekke litt....Foto&Video har rimelige grep.
Agnor B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kamera er lett å ha med på grunn av den lave vekten og størelsen. Kamera er et elegant kamera som sitter greit i handa dersom du ikke har spesiellt store hender. Lavt støy nivå selv ved ISO 400. Ved ISO 800 begynner støynivå å øke markant og ved ISO 1600 er det ubrukelig til naturbilder og slikt som skal se greit ut, men fortsatt helt brukbart til pressebilder / tabloid dersom man er ute og plutserlig må ta opp en sekvens med bilder fra en hendelse. God batterikapasitet, ca 600 bilder med det medfølgende batteriet. Oversiktlig og logisk meny. Kameraet virker solid bygget til tross for den lave vekten. Virker som et skikkelig kamera.
Bruker CF kort og ikke SD kort. For meg er dette en ulempe. Objektivet som følger med kan ikke brukes uten å etterbehandle bildene for skarphet. Man når aldri full fokus og fokusringen som styrer manuell fokus er slarkete og kan komme ut av posisjon ved en ørliten bevegelse på kameraet. Nesten hva som helst av optikk er vel bedre enn kit-objektivet. Blitzen kan bare synches ned til 1/200 sek. Jeg har kanskje savnet 1/500 som jeg tror man kan kjøre på Nikon D70/D80.
Et kjempebra valg til den som ønsker noe grunnleggende innenfor dSLR. Dette er kjempekvalitet til begynneren og jeg beynnte selv med dette kameraet og vil avvente å se om jeg ønsker å skifte etter hvert. Kjøp et bra objektiv og man har et kjempekamera. Du får svært mye for pengene uansett. Konstruksjon har jeg trukket litt ned på grunnet det lavkvalitetsobjektivet som kommer med. Det er en svakhet fra Canons side og jeg håper de for fremtiden vil se litt mer i retning Nikons løsning med kitobjektiv til 3.000 man godt kan ha en liten stund før man må skifte normalobjektiv.
Paul Henrik W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite i størrelse, lett å ta med seg uten å måtte ordne så veldig mye på forhånd. Samtidig er det også lett å ha rundt halsen, merkes knapt etter en liten stund at du har det der.
Standardlinsa som følger med (Canon EF-S 18 - 55 mm) er middels bra, kunne vært mye bedre helhetsinntrykk om det hadde fulgt med en bedre linse.
Et bra kamera for den som ikke skal ha det beste av det beste utstyret. Mye kamera for pengene, lett å bruke når du først har satt deg inn i hvordan det fungerer.
lisbeth s.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har mange gode fordelar.
Veldig bra til fotografering i naturomgivelsar og personar.
Anne H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett og pent kamera med de fleste funksjoner, enkel meny, flott bildekvalitet og stort, fint display. Kobles rett inn inn TV, PC eller printer.
350D er veldig lite. Det er vanskelig å få et godt grep på det, særlig på høykant. Når jeg fester på et stort objektiv, ser det ut som objektiv med kamera og ikke kamera med objektiv og kameraet blir veldig framtungt for vekta på huset er ingenting i forhold til objektivet. Huset i seg selv med medfølgende objektiv, er så lett at det nesten flakser i hånda. Det ligger ikke støtt, tungt og stabilt, synes jeg. Huset er av plast og virker ikke så solid. Den ru overflaten på plasten beskytter riktignok mot riper, men det ser ikke særlig pent ut med alle merkene som fort setter seg. Det er lett å rengjøre, men da må man rengjøre hele tiden!

350D har ikke tommelhjul, så det er litt mer tungvindt å bla i bildene enn andre digitale speilrefleks kameraer fra Canon.

Fokuseringen er ikke god på 350D, i alle fall ikke sammenliknet med filmbaserte kameraer. Fokusering er vel et generelt problem på digitale kameraer, men jeg håper at den er bedre på andre digitale kameraer, enn hva den er på 350D. 15 - 55mm linsa som følger med 350D i ”350D kit” er ganske dårlig, det er jo ikke noen hemmelighet, siden prisforskjellen mellom hele kittet og bare huset gjerne ikke er mer enn 500 kr.- Den har nok også litt å si på fokuseringsproblemet.
Jeg kjøpte Canon 350D i sommer, etter å ha veid for og i mot 20D - 350D en stund og gjorde altså et dårlig valg. Fikk dårlig magefølelse allerede den første uka. For 10 år siden, da jeg begynte med speilrefleks startet jeg med Canon EOS 5000 og gikk videre til EOS 50E når jeg avanserte litt. Når jeg nå gikk over til digitalt, følte jeg at jeg var tilbake på begynnernivå. Jeg er ikke en nybegynner i fotografering med speilreflekskamera, selv om jeg er nybegynner med digitale kameraer.

Jeg reiser veldig mye og trodde i begynnelsen at lett-vekt-kamera som 350D var tingen for meg. Men jeg har forandret mening nå.

Jeg vil anbefale 350D kit på det varmeste til de som skal i gang med speilrefleks fotografering for første gang. De som har noen års erfaring med filmbasert speilrefleks, burde hoppe rett på en 20D eller en 5D. Prisen på kun kamerahus til 350D og 20D er i dag blitt så lik, at det ikke er noe å lure på! En annen linse enn kit-linsa bør du da ha uansett.
Umulig å sette karakter. For deg som kjøper ditt første speilrefleks kamera: 6 og 6. For deg med 5 - 15 års erfaring med speilrefleks: 3 og 3
Erik H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Profesjonelt chassis på huset, passer alle EF og EFs objektiv. God batterikapasitet. Monterte eget batterigrep noen dager etter jeg kjøpte kameraet og vips hadde jeg følelsen av å å eie et 100% proffkamera. Grepet har også egen utløser og flere av funksjonsknappene når du tilter kameraet. Gode kommunikasjonskanaler inn og ut av kameraet. Vodeo ut/firewire/usb/digital-UT rett i printeren. Canons brukersnitt fra høyere kameraklasser er også med på dette kameraet. ETTL og TTL (blitz/trådløs) går som hånd i hanske.
Medfølgene objektiv (18-55 EFS) er ikke dugendes. Laget av plast og koster sikkert ikke mer enn 50 -øre i produksjonskostnader for Canon. Objektivet brukte jeg som blink for mitt nye Cal.22 gevær, for å se om prosjektilet slo gjennom optikken. Kjøp egne objektiv! Om du kjøper eget batterigrep, bruk to stk. Canon batterier i steden for AA-batterier. Etter 20 eksponeringer er kapasiteten på bånn og du får feilkode (Err 99).
Har du 7-10 000 kroner på budsjettet. Ikke en gang tenk tanken på å kjøpe noe annet en EOS 350D
Sondre S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et kjempekamera som virkelig er verd pengene!
Lite og lett, fint å ha med seg i ryggsekken... (-;
Omtrent støyfrie bilder, raskt nok i massevis til amatørbruk, strålende bildekvalitet og utrolig brukervenlig.
Stor fordel med norske menyer hvilket er standard på alle Canons kameraer så hvidt jeg vet..
Kameraet har relativt lett tilgang til instillingene, bortsett fra ISO som er nevnt tidligere.
LCD displayet er plassert rett over skjermen, dette er nyttig!
Kameraets skjerm er en anelse liten og ikke med imponerende oppløsning, rigtig nok bare en bagatell.
ISO- instillingen er nevnt og knappen for bildemodus er lett å komme borti ved et uhell.
Sist, men ikke minst er standardobjektivet, EF-S 18-55mm ikke noe å satse på. Dette anbefaler jeg ikke. Kjøpte selv en pakke med dette objektivet, men er ikke helt fornøyd. Veldig lyssvakt og ikke verdens beste optikk.
EOS 350D er pr i dag et soleklart valg innenfor denne prisklassen.
Ingen tvil om at dette er noe av det beste under 10.000.
Et speilreflekskamera som passer til de fleste behov og som anbefales på det varmeste.
Minnekort på 1GB, eller høyere anbefales. Har selv et på 1GB og får plass til i overkant av 300 bilder på normal oppløsning.
Dette er et digitalkamera som anbefales til alle
John H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite og lett.
Svært bra ergonomi.
Høy oppløsning, omtrent ingen støy.
Lynrask oppstart, omtrent ingen opptaksforsinkelse.
Viser vanligvis ikke ISO-verdien, den må trykkes fram.
Tilfeldig berøring av knappen for serieopptak er mulig,
men dette har kun skjedd meg én gang.
EF-S 18-55 zoomen som vanligvis følger med er et
B-produkt i forhold til L-serien. Unngå det, EF-S 17-85
er et bedre valg. Men husk solblender.
Valget var enkelt, det finnes per i dag ikke alternativer med bedre ytelse i forhold til pris.
Dagfinn S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite og lett kamera som gir deg skikkelig speilrefleksfølelse. Bildene blir etter min oppfatning utrolig bra med fin fargebalanse og lite støy. Jeg har brukt kameraet i 2mnd nå og tatt ca 1000 bilder. Kameraet har fungert uten problemer og det er utrolig gøy å eksperimentere med ulike kompenseringsteknikker, det være seg over/undereksponering både med og uten blits samt fargebalanse.
Kameraet er nesten for lite for en voksen mannshånd. Derfor har jeg bestillt et batterigrep som skal gi bedre komfort. Samtidig skal jeg få bedre batterikapasitet. I tester sies det at det medfølgende batteriet skal holde for ca 600 bilder, vel jeg har ladet opp batteriet en god del før jeg kom til 600 bilder.
Alt i alt et meget bra SLR kamera, anbefales på det varmeste.
Alvilde G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utrolig bra fokuseringsevne! Alle kan bli gode fotofrafer med dette kamera, enkel i bruk og nydelig utseende! God vekt på kamera. Mange valgmuligheter! 8.0 pixler - flott til photshop!
Noen kan mene kamera er for tungt!
Har prøvd dette kamera en gang og er storfornøyd! Dette blir mitt neste kamera i rekken og gleder meg! Anbefales!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu