Varsle Foto.no
Erfaringer
Henrik H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Laveste speil-/lukkerstøy av samtlige dSLR produsert frem til i dag- 2011. Robust konstruksjon sammenlignet med entrymodeller i xxx(x)d serie.Kurante bp511 batterier. Ok støy opp til iso800. Mange likhetstrekk ergonomisk med 7D gjør det uproblematisk å ta frem som et alternativ ute i felt.
Strømforbruk. Liten søker. Manglende valgmuligheter jfr. fokuseringsmetoder. Pixeltettheten gir lite rom for cropping / større forstørrelser. Lite og lavoppløst display kun nytteverdi for histogramvurdering. Forbigått av alle senere modeller mtp. høyere isoverdier og mye annet
10D'n kan stadig gjøre nytte for seg der "lydløshet" har en viktig funksjon slik som ved lettskremte pattedyr i yngletiden. Har du lyssterk optikk, er 10D'n kanskje smart å ta vare på. Har knapt salgsverdi/ billig bruktkjøp.
Forholdet opptakstøy setter dette huset i en egen klasse!
Frode J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget gode eksponerninger, auto hvit-balensen er nydelig. Lite støy. Blits fotografering er en drøm, som på mitt gamle F90X. Kan brukes både med å uten grep. God batterilevetid. Lett menysystem. God oppløsning. Har brukt det på fotball og fikk de bildene jeg ville ha, må bare tenke litt. Men kunne tenkt med raskere serier enn 3 bilder pr sek.
Lang oppstartstid og tåler lite fukt. Kunne tenkt meg mer enn tre bilder i sekundet.
Til reportasje, natur osv, glimrende. Til sport, ok, men ikke raskt nok. Nydelige bildefiler og fullt ut ett kamera som jeg kan leve med som proff fotograf. Linsene er også bare nydelige.
Minus på konstruksjon, fukt. Minus på Pris/Ytelse, oppstartshastighet.
Rolf S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett å håndtere og brukervennlig med lettfattelig innstillinger.
Fokusfeil gjør at kameraet må til justering. Mitt kamera fokuserte ikke korrekt med AF, og måtte derfor til Serviceproffen for AF-justering. Er nå svært presis ved bruk av AF. Mattskiven er middels god, noe som fører til at manuell skarphetsinnstilling er dertil vrient.

Opplivningstiden som kameraet må ha for å kunne eksponere - 2,8 sek. - er alt for lang. 3 bilder i sek. i serie på 9 bilder gjør kameraet dessuten lite egnet til fugle-, dyre- og sportsfoto.

Internblitz er i utfelt stilling noe lav med fare for skygge fra solblender på bilder, spesielt uegnet i bruk med vidvinkel (EF 20mm f/2,8 USM) med påmontert solblender (EW-75 II). EZ 550 eller tilsvarende blitz bør anvendes ved blitzfotografering.
Amatørkamera med god billedkvalitet.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu