Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt og lett, og tas enkelt med i kabinkoffert eller bag. Virker relativt solid bygd. Enkelt å sette opp, med noen unntak som nevnes under "negativt". Generelt mye for pengene. På første reise (er tross alt et reisestativ) brukte jeg det med et Fuji X-T10 og kit-objektiv. I Danmark. Det fungerte aldeles fint, sommer i pannekakelandet med et lite og lett kamera var problemfritt. Da fungerer også litt lengre lukkertider uten problemer. Fint å ta med på sykkeltur med en liten kamerasekk på ryggen. Stativet blir høyt nok, ca. 156 cm. Går fint å bruke live-view, og med tiltbar skjerm er det fin-fin høyde i de fleste situasjoner. Ellers så er det hode og qr-plate med arca swiss fatning, det er en enkel og grei standard som jeg har på to stativ og to kameraer, samt L-plate og som feste på en 70-200.
Har noen "innvendinger" til stativet. Det går fint når underlaget er noenlunde flatt, det går IKKE fint å bruke i mer ulendt terreng. Tok det med en tur til Haukland i Lofoten, med steiner og svaberg, til bruk med et Nikon D750 påmontert en 24-70. Et sant mareritt å få til å stå slik det skulle på et "ikke-flatt" underlag med et litt større kamera på toppen. En annen innvending er at de tynneste beina bøyes lett, særlig med et normalt stort kamera og beina litt ut. Innvending nr tre er låsemekanismen for beina. Denne er ikke "trykk inn-juster-slipp" men heller "dra ut-juster-trykk inn" - et jævla knot i praksis siden beina ikke har noen låsing eller motstand mens du justerer. Det blir tre bein som lever sitt eget liv i praksis. Ellers så er ikke dette noe du bruker i sterk vind, det blir lett vibrasjoner da. Produsenten sier det skal tåle 8 kilo belastning. Det er mulig at det tåler en statisk vekt på 8 kilo men tviler sterkt på om det gir gode resultater. Stativet selv veier 1,6 kilo, og det spørs om ikke kamera med objektiv bør veie litt mindre enn det for at dette skal gå bra. Jf. min erfaring med APS-C kontra FX så er det mer korrekt.
Et relativt rimelig, velbygget og kompakt reisestativ. Passer best til mindre kameraer (APS-C/speilløst) og jevne underlag. Noen svakheter som blir tydelig når forholdene går mot ulendt terreng, vind, og litt tyngre utstyr.
Bra stativ til bra pris. Særlig kompaktheten og relativt solid utforming trekker opp. Trekker litt for spinkle bein, justerbarhet i terreng, og lav reell belastningsevne.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu