Varsle Foto.no
Erfaringer
Ulf Erik A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kraftig blits med muliget til å følge zoom fra 12 til 17 mm med diffusor og 17 mm til 200 mm (14 til 105 mm m/u diffuser på SB 800) Mulighet til å fordele lyset jevnt, standard eller "fjernlys" på lange avstander. Enkelt og intuitivt å komme i gang. Som slaveblitz også enkel i bruk.
Tar noe lang tid å stille inn lysbredden da man må langt inn i menyen. Fargefiltrene tar lang tid å montere feks i jobbmodus. En god del større og tyngre enn SB 800.
En kraftig systemblitz i det øvre skjiktet som har gitt meg gode jobbbilder der jeg må jobbe hurtig og kreativt.
Sammenligner med min gamle Nikon SB 800 og det er en tøff konkurranse!
Ernst Are H.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Har ikke personlig erfaring med SB-900 angående overoppheting, men er bltt fortalt i forbindelse med snakk om og skaffe meg en slik. At jeg måtte bruke NiCd batteri for å unngå overoppheting.
Stein Anders L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Overrasket over størrelsen. Var mye mindre enn jeg hadde forestilt meg når jeg leser andres erfaringer. Jeg kom fra en kjempestor Braun Ultra 38M Logic, og var forberedt på noe i samme størrelse.
Intuitivt i bruk, satte i gang CLS i løpet av 10 sekunder etter jeg fikk den i hånden og ladet med batterier. Og for en forskjell. Sammen med min D300 i commandermode gjorde det underverker for mine blitzbilder.
Har ladet med Varta NiMH 2700mAh og får ut mange flere glimt enn med den gamle blitzen.
EDIT: Har brukt blitzen i godt og vel et år nå, og ser mer og mer muligheter med den. Blant annet har jeg brukt den som slave sammen med studiobelysningen med stort hell. Den kan også fungere som slave sammen med Canon-kamera etc. Helt super til det bruken.
Det såkalte stativfestet i foten var i plast. Tror ikke det holder mange monteringer før gjengene er ferdige.
EDIT: Har komplettert med stativfeste fra Lastolite, da det som medfølger havarerte ganske raskt...
Suveren.Flere utfordringer skal komme for denne. Og ja, verd pengene mener jeg.

EDIT: Driftsikkert som bare det. Har kjørt på med over 400 bilder uten å slå av blitzen, og har ikke opplevd overoppheting. Har slått av varselet, og kjører mye med i-TTL, eller full styrke.
Flere utfordringer skal komme
Morten W.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Nesten alt er fint med denne.
Den sviktet meg flere ganger med ett overopphetingsproblem. En gang bare etter 7-8 blink selv om det kunne gå 20-40 sekunder mellom blinkene. Ble fortalt hos INTERFOTO at varselfunksjonen kunne skrus av??? Hva er vitsen med funksjonen da?
Men de oppgraderte softwaren på den, og den har fungert uten tull etter det. 600 kroner kostet det meg for noe jeg var helt uskyldig i.
Kanskje litt utenom, men jeg synes Interfoto (forhandler og verksted) taklet dette på en dårlig måte ovenfor kjøper som ikke burde betalt en krone.
Thomas P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Grensesnittet (knapper og menyer), zoom-området, fargefiltrene, temperatursensoren, info/varsellys
Stor og tung
Nesten perfekt. Hvis den bare var like stor og tung som SB-800:)
Tore H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er en utrolig bra blits, så bra at kjøpte min 4 i går ! (16.4.2009). Ladetiden, filterfunksjon som bruker en del på mer eksperimentelle bilder og bruker grensesnittet gjør at denne anbefales på det varmeste.
Kan stoppe opp pga varme hvis blir kjørt for hardt, og er litt tung spesielt hvis brukes på kamerahuset.
En av markedets beste blitser - anbefales !
Jørgen Julius J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Robust, meget godt display, relativt lett å bli kjent med. Ekstremt mange muligheter for ulike innstillinger.
Kjøp om du har råd!
Sven Ø.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
En mycket trevlig bekantskap. Äntligen en "enkel" blitz avanserad blitz. Alla kontroller har blivit logiska och enklare att ställa in. En annan förbättring är att Fodralet som blizten levereas i kan nu hålla alla tillbehör påen plats samt att man slipper ett 5:te batteri. Det är en otrolig lättnad att bara ha ett paket med komplett blitz att ta med sig. En enorm förbättring jämfört med SB-800.

Batteri tiden ser ut att vara mycket bettre än SB-800, efter en första test med ca 500 bilder tagna.
Inget just nu, jag har inte hunnit använda den i alla situationer ännu. Kommer tillbaka när jag har använt den lite mer och fått en större erfarenhet av blitzen.
Denna blitz kan jag bara rekommendera till de som söker en mycket bra och användbar blitz. Tillsammans med D300 från Nikon så kan man fjärrstyra blitzen i alla stuationer vilket innebär att du kan ha blitzen i en hand och kameran i den andra, eller ge blitzen till din assistent! Fungerar perfekt!

rekommendation KÖP!
Lägg ned lite tid på att söka efter prisjämförelser då pris bilden är ganska spridd.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu