Varsle Foto.no
Erfaringer
Toralf S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det er billig, det er D-optikk, og det har Nikon-fatning. Du kan dessuten ta bilder med det. Og det virker. Stort sett. Dessuten er det lett, men det har sine grunner.
Det eneste som ikke er plastikk, er linseglassene, noen hendler, overføringskontaktene for data fra objektiv til kamera og noen skruer. Selv fatningen er plastikk. Nikon sier riktignok at det tåler å bli tatt av og på kameraet hver dag, men jeg tviler. Bildekvaliteten er så som så, også i forhold til prisen. AF-hastigheten er sjaber, manuell fokusringen vanskelig å finne og enda vanskeligere å bruke, ingen fokusskala og slett ingen dybdeskarphetsangivelse. Dårlig lysstyrke er det også. Merkelig at Nikon setter navnet sitt på noe sånt. Er den bygd i Albania? (Unnskyld, alle albanere).
Det går vel 13 på dusinet av dem, objektivet ble levert med en del kamerahus, men mange av dem er nok aldri brukt. Det ville ikke mitt vært heller, om jeg ikke er så nysgjerrig at jeg må prøvde det iallfall. Nå vet jeg hva det ikke duger til. men det virker iallfall. Hittil.
Hurra! Det virker!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu