Varsle Foto.no
Erfaringer
Anders S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det meste er vel nevnt allerede. Jeg er meget godt fornøyd med dette kameraet. Svært robust konstruksjon som har tålt mye juling. Huset er støpt i messing, og kameraet har et minimum av plastdeler. Jeg har lært utrolig mye av å bruke dette kameraet, nettop fordi det tvinger fotografen til å tenke selv.
Mitt største savn er autofokus, men det er fult mulig å leve uten. Problemene som er nevnt med blits, har jeg ingen erfaring med. Jeg har kun fotografert uten blits.
Meget godt kamera som jeg nok vil bruke i lang tid fremover.
Stein Rune B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Ikke autofokus.
ikke innebygd motor-( manuell fremtrekk)
Ikke plast
Lukker som holder nesten i evigheter
Bare 80 synk tid om en tar mye bilder med blitz ute.
Fantastisk kamera
Stein Rune B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bare fordeler
Tja
Fenomenalt kamera som det oser kvalitet av
Anders F. R.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Jeg slutter meg til alt Audun Sjøseth skriver, og legger til for egen regning:
Den sterkt sentrumsdominerte lysmåleren (80% i midten, 20% resten av bildet) gir god kontroll når arbeider manuelt og vet hvordan man utnytter den. Derimot er den ikke så egnet til å brukes ukritisk på ''A'', men det er ikke dette kameraets hovedintensjon heller.
Blitz-mulighetene er begrenset av synk-tiden på 1/80 sekund. TTL-blitz er mulig med adapteret AS-17, men den kraftig sentrumsdominerte lysmåleren (80/20) kan gi litt rare utslag ved vanskelige motiver (hovedmotiv nær kameraet, men i kanten av bildet o.l.
Dekker de aller fleste behov hvis man vil ha et solid, manuelt kamera som overlater all tankevirksomheten til fotografen, og deretter leverer akkurat det som blir bestilt. Et kamera for de som behersker lysmåling, eller er innstilt på å lære det.
Audun S.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Solid manuell 35mm speilrefleks med blenderprioritert lukkertidsautomatikk. Utskiftbar HP-søker og mange mattskiver og søkere å velge mellom. Hp-søkeren er nydelig for brillebrukere. Manuell speiloppfelling. T-innstilling med egen utløser som ikke bruker batteri, uten tidsbegrensing (lukkeren står åpen til lukkerhjulet dreies vekk fra T). Mekanisk backuptid med den samme utløseren. Batteriet varer svært lenge. Nøyaktig sentrumsdominert lysmåler. Enig med det Anders F. Rudnå skriver om lysmåleren, mål kritisk og still manuelt eller bruk eksponeringslåsen flittig på autoinnstilling. Svært pålitelig og driftssikker lukker. Meget bra fremtrekk som kan utføres i en eller flere små bevegelser. God opptagerspole.

Med blitzadapteret Nikon AS-17 (monteres over tilbakespolingssveiva) kan alle moderne TTL-blitser tilpasset Nikon brukes (kompensering på adapteret mulig). Adapteret har dreibar blitzsko. Motor Md-4 muliggjør bruk av fjernstyringsutstyr.



Noe svak tetting mot fukt og dritt. Søkerdisplayet er lite og belysningen av det fungerer dårlig (betjenes manuelt med en liten rød knapp). Horisontal spaltelukker gir litt lang synktid. Mangler vanlig blitzsko. Enig med det Anders F. Rudnå skriver om TTL-blitzmålingen ispesielle situasjoner. Tungvint eksponeringskompensasjon, (still heller manuelt eller bruk eksponeringslåsen)
Pålitelig arbeidshest som kan benytte all optikk som er laget for Nikon F-fatningen. Til tross for enkelte svakheter et godt tradisjonelt kamera med proffesjonelle kvaliteter som kan være et alternativ til eller backupkamerahus i en AF eller digitalutrustning.
6 for kvalitet og fleksibilitet, men trekk for ulempene.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu