Varsle Foto.no
Erfaringer
Chris S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bygget som en stridsvogn, mekanisk uavhengig strøm for lukker. Billig. Masse deler i omløp.
Semi-klønete å laste film, men det går seg til med tiden.
Rammesøker får "flare" noen ganger.
M6 er en arbeidshest uten like og vil fungere uavhengig av batterier (ulik M7).

Christian V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Beste rammesøkerkamera laget og den beste optikken på markedet. Robust konstruksjon. Rammesøkersystemet er overlegent SLR på fokusering og komposisjon, spesielt merkbart med vidvinkler.

Leicaen tvinger deg til å tenke, tvinger deg til å komponere og tvinger deg til å se lys og skygger. Det kan være frustrerende for speilrefleksbrukere og mange kommer aldri over terskelen og selger kameraet etter en måned eller to. De som er dedikert nok blir derimot godt belønnet!
Høye priser på kamera og optikk. Til gjengjeld er også bruktprisene høye ved evt. salg og det meste av optikk produsert siden 1954 kan benyttes.

Det tar tid og er frustrerende og vende seg til rammesøkere hvis man er vandt med speilrefleks.

Kameraet er, sammen med etterfølgeren M7, det beste filmbaserte rammesøkerkameraet som noensinne er laget. Optikken er i en klasse for seg selv. Utstyret er ikke billig men til gjengjeld lærer man seg å utnytte de objektivene man har.

Passer kun for dem som vet hva de vil og som går inn for å bli dyktige. Et SLR har flere bruksområder, er mer fleksibelt og er bedre egnet for dem som vil ta "ok" bilder fra dag en av.
Pris/Ytelse vil nok variere sterkt med hvem du spør. Innkjøp er dyrt men man trenger kun ett til to objektiver og Leica varer evig.
Snorre A. S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lite og meget solid. Ypperlig søker. Bygget for å vare. Gør kun det du vil det skal gjøre (gjør du feil så blir det feil). Så godt som lydløst (du hører det, men det gjør neppe noen andre rundt deg).
Noe dyrt, men du får hva du betaler for. Manuelt innstillt film-sensitivitet kan fort bli glemt i det du bytter film, og kan gi uheldige resultater.
Hadde bare alle kameraer vært like geniale...
Roland Karl Heinz S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid,lett,enkel,stille,batteriuavhengig.(Ser ut som et billig amatørkamera-ingen tar deg alvorlig!)
Ideel til reportage,reise og fotografering av mennesker og annet arbeide som krever anonymitet.
Peter K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Som sagt, lydløst, fantastisk mekanikk, solid. Kompakt og lett kamera som er lett å ha med seg og vekker ikke unødvendig oppmerksomhet (hvis det ikke er foto-''nerder'' i nærheten). Søkeren er genialt plassert, idet fotografen har et ledig øye til å se verden utenfor kameraet, samtidig som han ser bildeutsnitt.
Kan være vanskelig å fokusere, men det går greit med litt trening og tilvenning til rammesystemet. Prisene på Leica systemet er høye, sammenlignet med tilsvarende konkurrerende systemer (Contax, Konica, Voigtländer/Cosina). Dette er trist, fordi Leica systemet er så bra, at flere burde ha muligheten til å bruke det.

Det er utrolig hvis ikke Leica snart senker prisene. Dette er jo tross alt en ''analogt'' kamera...
Utrolig bra. Konkurrerende systemer (f.eks. Voigtländer) nærmer seg. Prisen er for høy.
Bjørn J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Helmekanisk kamera i tysk kvalitet. Manuell lysmåling. Kameraet er produsert i metall. Bunn solid. Automatiske søkerammer. Leica M objektivene er i toppklassen. Leica M6 egner seg til repotasje, stille diskre fotografering. Kameraet piper ikke og er nesten lydløst.
Pris.
Det beste målsøker kamera. Robust laget.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu