Varsle Foto.no
Erfaringer
Pål K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Pentax ME er et kompakt og pent kamera i Pentax sin M-serie fra 70- og 80-tallet. Lysmåleren har fungert bra i all den tid jeg har hatt kameraet.
Dette kameraet har som nevnt ikke mulighet for manuell instilling, kun blenderprioritet (dette i likhet med flere av Pentax M-kameraene. MG, MV og MV-1).
Et veldig enkelt kamera, som ikke gir de helt store mulighetene til kreativ fotografisk utfoldelse. Flere andre av Pentax sine kameraer er å anbefale i stedet for et ME-kamera.
Jan Erik S.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Kompakt og enkelt kamera som kom i midten av 70-tallet. Blenderprioritert automatikk, dvs. man stiller inn blender på objektivet, så velger kamerahuset lukkertid.

Et artig objektiv var 40 mm 2,8, som du ser på bildet. Flatt som en pannekake, dermed fikk du et speilreflekskamera som kunne puttes i lommen (litt stor lomme!).
Den største ulempen er at det bare er blenderprioritert automatikk. Riktignok finnes det eksponeringskompensasjon, men hvis du skal ut på brukmarkedet bør du heller satse på ME Super, som også har manuelle innstillinger.

Mitt kamera ga etter hvert ujevne eksponeringer, uten at jeg klarte å finne ut av om det var lukkeren, lysmåleren eller nedblendingen av objektivet som sviktet.
Artig liten 70-tallsklassiker uten de helt store muligheter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu