Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Mycket objektiv för en relativt liten peng. Mycket bra skärpa nedbländat.
För mig är det obrukbart på största bländare. Blända ner till 2 eller 2.2 så blir det bra och ännu bättre ju mer man bländar ner. Lite trög AF. För litet och lätt på min 5d III, dålig balans. Känns som att man bara håller i kameran.
Ett perfekt objektiv för den som vill lämna kitzoomstadiet och köpa sitt första fasta objektiv. Mycket objektiv för liten peng.
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarptegnende objektiv med allsidig bruksområde. Om du har crop-sensor eller fullformat - dette objektivet er greit å ha i sekken. Om du bruker det som portrettobjektiv på stor blendeåpning, får du den perfekte uskarpheten i bakgrunnen, om du bruker det til landskap og gatefoto, får du lett så mye skarphet du måtte ønske deg. Dette er også en lettvekter til en svært så hyggelig pris.
Autofokusen oppleves som treg, med dette objektivet må du ha det lille øyeblikket ekstra. Det gir begrensninger, likeledes er byggeteknikken preget av prisen. Dette objektivet skal behandles med conduite - om det får et støt skal du ikke se bort fra at du hører den vemmelige lyden av løse deler inni objektivet etterpå :-)
Her får du mer bildekvalitet enn du betaler for. Gitt at du behandler objektivet på en god måte, kan du ha glede av det i mange år. På mange måter er dette objektivet jevnbyrdig med 50 mm/1,2 L, med lavere pris og lavere vekt. For de som måtte ha et begrenset budsjett, finnes også 50 mm/1,8, mange mener jo at det er enda mer bildekvalitet for pengene. Men har du anledning: velg heller 50 mm/1,4, det gir "mer av alt". Kort og godt et godt kompromiss når du skal ha 50 mm til ditt Canon-kamera, og ikke kjøper Sigma :-)
La det være sagt: dette objektiver på ingen måte dårlig konstruert, skarphet, farger, bildekvalitet generelt fortjener meget bra. Byggeteknikken er imidlertid Mikke Mus. Det er litt synd, optisk sett hadde dette objektivet fortjent bedre. Men da hadde prisen også vært deretter.
Eirill Karianne T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Du får veldig klare og fine bilder med dette objektivet, autofokus jobber godt med deg og ikke minst er det lyssterkt.
Alt for høy pris for det du får.
anbefaler objektivet, men mener det koster for mye i forhold til det du får.
Bjørn Tore S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har testet objektivet på Canon 400D og 40D og er VELDIG fornøyd med hva det klarer å levere. Har tre Zoom objektiver i fra før, men dette imponerer mest! Prismessig er det imidlertid det rimeligste objektivet jeg har, og også det letteste. Om jeg setter lukkertiden til 1/80s og justerer opp ISO'en til rundt 400, så kan jeg knipse innomhus uten å tenke på noe blitz. Det samme i glålysningen utomhus.

Ypperlig til portrettfotografering. Tar portretter i 1/2 figur på ca. 3 meters avstand og helfigur på ca. 6 meters avstand. Med en blender rundt 5-6 og litt hjelpelys, så blir dette perfekt. Men blender 3-4 fungerer ogspå fint på portrett dersom man har behov for å viske ut en rotete bakgrunn, eller man ønsker en blurete bakgrunn. Helt klart det objektivet jeg tar med meg i selskaper og når jeg skal oppholde meg mest innomhus.

Fungerer også veldig bra til fotografering av idrettsaktiviteter hvor det er kjappe bevegelser, men den kan da ofte føles litt vel vid. (Lader da opp reservekameraet med 135mm f2 L, så er jeg beredt).
Egner seg ikke så veldig godt til makrofotografering.

Krever bruk av ND8 filter dersom du skal fotografere vann i bevegelse og ønsker en slørete effekt. F32 rekker ikke :-)

Har lest at USM-motoren lett blir ødelagt, men min fungerer helt utmerket. Faktisk så er den helt lydløs også.

Angrer på at jeg ikke kjøpte dette tidligere. Ulempen er dog at jeg nå er misfornøyd med alle mine andre objektiv som ikke er merket med "L".

Pleier å anbefale dette objektivet, og/ eller alternativt en EX-430 blitz som første tilleggsinvestering for dem som ennå løper rundt med bare KIT-objektivet og den interne kamerablitzen. Et raskt og lyssterkt objektiv er både raskere i bruk, og tar mindre plass, så det bør komme før den ekstern blitzen.
Selv om det ikke er L-kvalitet over objektivet, så mener jeg konstruksjonen er som man kan forvente av at objektiv til rundt kr. 3.000,-. Gled deg heller over alle sylskarpe portrettbildene du kan ta med dette, samt den blurete bakrunnen du kan få fram om du ønsker. For ikke å nevne alle bildene du nå slipper å ta med knallharde skygger fordi du glemte den ensterne blitzen hjemme.
Thomas K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Størrelse, vekt, pris og ytelse. Svært anvendelig både på portrett og andre stills innenfor bruksområdet til en 50mm. Nydelig bakgrunnssløring på f.eks. portretter, og særdeles godt til bruk i dårlig belysning. Eminent skarphet, og trolig helt uslåelig i prisklassen.
Vanskelig å treffe fokus på blender 1,4 og derfor blir resultatet som oftest best fra blender 1,8 og opp.
Et veldig bra objektiv med høyeste grad av Må-ha-faktor for amatørfotografer med budsjettrammer som ikke tillater investeringer på størrelsen med statsbudsjettet til en bananrepublikk...
Morten F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Liten og lett, lyssterk og til en rimelig penge.
Har hatt 2stk EF 50 1.4 og fokusringen har rykt på begge. Dette på tross av normal bruk uten noen form for fysisk påvirkning. (støtskade, belastning osv)
Et godt objektiv når ting fungerer, men konstruksjonen blir desverre altfor dårlig.
Ottar O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Stor blender, fullformat, skarp og lett. Veldig mye for pengene.
Fokusproblemer ved mindre gunstig lysforhold (fokus "jager"). Skulle tro dette problemet kom av et dårlig hus, men det er kun dette objektivet dette skjer på. Har forøvrig brukt dette objektivet på 40D og 5D mkll, og med samme problemtet. Treffer man derimot fokus, er det innertier. Fokusmotoren støyer.
Godt objektiv, men langt fra L-standard. L-standard kan man heller ikke forvente til denne prisen. Anbefales på det sterkeste spesielt til de med noe begrenset budsjett.
Vegard V.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
Glimrende objektiv. Veldig mye for penga.
Skarphet faller betraktelig under 1.8. På 1.4 er det ullent.
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Mitt minste, letteste og beste objektiv. Kan ikke tenke meg noe bedre objektiv til prisen. Den store blenderåpning gir flotte, myke bakgrunner, samtidig som det er sylskarpt der det skal være skarpt.
Skulle gjerne hatt den røde "L-ringen" ytterst, men L-utgaven (f/1.2) er for dyr i forhold synes jeg.
Jeg har objektiver som koster det femdobbelte, men dette er likevel min favoritt og mest brukte. Spesielt etter at jeg gikk over til fullformatkamera (5D MkII), så er brennvidden midt i blinken for svært mye av det jeg fotograferer.
Stefan T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kan ikke spørre om noe særlig bedre. Deilig blenderverdi i 1/1,4 og den har 8 lameller noe som gjør ute av fokus-områder behagelig blurret.

SKARP! Selv på 1,4!
IS?
Meget bra bildekvalitet for pengene.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu