Varsle Foto.no
Erfaringer
Hans Martin Ø.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett og kompakt. Får plass i bagen eller ryggsekken din. Lett nok til å handholdes, så her er stativ ikke nødvendig. Med dagens moderne speilløse kameraer er ikke bl.11 og høy ISO noe stort problem.
Solblender burde vært standard, eller i det minste ikke koste en formue. Burde vært værtettet, men for meg har det ikke vært noe problem. Nærgrensen på 6 meter er for stor hvis du ønsker nærbilder av svært små fugler. Her bør du kanskje ha et alternativt objektiv tilgjengelig. Bakgrunnsseparasjonen kan en sjelden gang bli et problem, men kun der bakgrunnen er for nær og kaotisk.
Jeg har eid objektivet siden mars 2021, og det har blitt mitt foretrukne objektiv til fuglefotografering. Alltid brukt det på frihand, på både sittende fugl og fugl i flukt. Den dårlige nærgrensen og lave blenderåpningen oppveies av vekt, størrelse og anvendelse. Dette objektivet kan du bære i handa hele dagen, om du vil. Anbefales!
Det beste objektivet er det du alltid har med deg, og dette er den eneste 800mm telen jeg vet om som du kan bruke som et hvilket som helst fast objektiv. Fordelene oppveier bakdelene, så derfor min høye karakter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu