Varsle Foto.no
Erfaringer
Henrik H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rett kalibrert fra fabrikken - bra. 30% bedre nærgrense enn forgjengeren. Jeg likte den kompakte løsningen med gjenget reversibel solblender. Lengden og 46 mm filtervidde sperrer lite for rammesøkeren. Ballansen og fokuseringsringen - her opplevde jeg ikke de uhellene med uforvarende å dytte på blenderringen slik jeg erfarte med apo-summicron 90'n.
Skarphet og kontrast i toppklasse. Nydelig overgang til ute av fokusområder.
Firmwareupgrade gjorde at kameraet registrerte objektivet greit
Har aldri opplevd maken til CA. Mens typisk randsone av kontur mot lys flate som regel lar seg korrigere, så jeg også fargebrytning/reflekser i flater som ikke lot seg berge. Både ute og inne var det mange negative CA-overraskelser i forhold til motiver jeg er vant med å ta.
Foretrekker å orientere motivsøket uten ekstra objektiver når jeg rusler med kamera. Ikke gøy å få bilder spolert så ofte.
Betjeningsmessig 10/10. Billedmessig/ tegningsevne: 2/10 med kraftig CA
Returneres til forhandler!

nb. EPILOG
Har intenst prøvd å fremprovosere CA igjen for å kunne demonstrere hvor fælt det var, men har ennå ikke lykkes en eneste gang. Objektivet overbeviser nå på alle områder uten at jeg har gjort noe som helst. Så fornøyd at jeg selvfølgelig skal fortsette å bruke det!

CA erfart ødela førsteinntrykket og er trolig konsekvensen av konstruksjonsendringen for å bedre nærgrensen. Opprinnelig ga jeg 2/2 i karakter.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu