Varsle Foto.no
Erfaringer
Jan R H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Presis konvensjonell autofokus med Canon EF 100mm f/2.8 L IS Macro USM og Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM. Ser mange har problemer med autofokusen, men har ikke opplevd dette med forannevnte objektiver.
Ikke støvtett. Aldri opplevd kamera med dårligere beskyttelse mot støv. Jeg tar alle forhåndsregler, men det hjelper ikke stort. Her er min 60D myyyye bedre.
Bra oppgradering i forhold til 60D, men ikke det helt store dersom man ikke bruker Live view. Har ikke testet Live view.
Edvin U.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Rask og god autofokus*. Presterer over all forventing i live view(selv om jeg hadde høye forventinger). Fokusering i liew view er 100% presis og mer enn rask nok. Ofte bruker jeg denne i stedet for søkeren(dette har aldri vært naturlig for meg på tidligere kameraer). Bildekvaliteten er god, ikke veldig annerledes enn mine forrige 7D og 650D. Bruker dette kameraet på 3200 og 6400 iso om jeg må, og får for min egen del godt brukbare bildefiler på det nivået. Den vribare touch-skjermen har vist seg praktisk i mange situasjoner, spesielt ved komposering, fokusering og navigering i noen menyer.

Etter å ha fått meg nettbrett, nyter jeg også veldig wifi-funksjonen. Bruker det ofte som fjernstyrer(gjøre innstillinger og endre fokus), men også til å redigere bilder rett fra kameraet(når jeg ikke har PC tilgjengelig). Har testet rekkevidden til ca 20 meter med mitt kamera og nettbrett.

Ellers oversiktlige menyer, behagelige knapper på fornuftige plasser og god byggekvalitet.
*Opplevde at kameraet frontfokuserte på samtlige av objektivene mine (bl.a. Canon 50 F1,4 og Canon 17-55), ved bruk av søkeren og fant ut at dette var et utbredt problem over hele verden. Dette løste seg greit for min del med å justere hvert enkelt objektiv på kameraet(tok en halvtimes tid totalt med youtube som veilleder). Fokus ved liew view er derimot pinlig presis, og gir skarpe øyner på alle portrett og alle avstander.

Bortsett fra den lille haken(som nå er løst) har jeg ikke noe negativt å utsette på kameraet på strak hånd.
Veldig fornøyd. En naturlig etterfølger for Canon 7D, for de som likte det kameraet, men ville ha en liten teknisk oppdatering.
Kameraer er dyrt, det er også dette, spesielt siden det er relativt nytt. Jeg fikk kjøpt mitt lett brukt og fikk en pris litt under nypris som jeg er veldig fornøyd med. Det er uansett relativt mye kamera for pengene om du kjøper det nytt (8000 kr idag, juli 2014). Minus på konstruksjon, pga upresis autofokus når man bruker søker(kan fikses).
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu