Varsle Foto.no
Erfaringer
Viggo N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
-Nydelig byggekvalitet, solid, bra materialer, ingen slark i fokusring
-Null forvrengning, uten sidestykke i 50mm kategorien (for Canon)
-Svært lite vignettering
-nesten umulig å finne CA, man forventer lilla kanter i kontrastområder, men er bare ikke der.
-Fargene er livlige og rene/pene. Litt vel kraftig i gult/rødt, men kan korrigeres greit.
-SKARPHET, mange kjøper pga av skarphet og med rette, dette objektivet er fantastiskt skarp helt fra 1.4 helt ut i hjørnene på full format. Vesentlig bedre enn Zeiss f2 og ef 85 L II. 50 ART på f1.6 matcher skarpheten som min 24-70 mk2 har på 50mm@f2.8.
-Docking til firmware og justering av 4 fokus avstander.
-Prisen
AF er alltid noe folk er bekymret for når det gjelder Sigma, og selvom ikke problemet er som med eldre Sigma objektiver, så kan det være utrolig frustrerende med 50 ART også desverre. Jeg har kjøpt Dockingen til Sigma og jeg vil si at denne er et MUST hvis du vil ha skarpe bilder på 1.4. Fokus har vært usikker og bommer på noen avstander, men ikke alle og har tatt meg en god stund, selv med erfaring, å justere inn så objektivet treffer riktig på alle avstander. Sammenlignet med 85 L II er det rufsete i presisjonen, men raskere og med 110% rett kalibrering er det mer presist enn 50 L, men ikke så presist som 24-70 mk2 og 85 L II.

-Objektivet er tungt, så er man vant til kit objektiv eller en 17-40 f.eks vil det kreve litt tilvenning og noen vil irritere seg over vekt etter en lang dag.
-Ikke værtettet.
Sigma har virkelig tatt steget opp og laget en 50mm jeg LETT anbefaler over alt annet, inkludert alle 35mm og 85mm til Canon.

Mange liker å sammenligne med Zeiss Otus 55 og det gjør Sigma selv også. Men etter å ha eid Zeiss 50mm f2 mp, så kan jeg med sikkerhet si at jeg har liten bruk for manuelle objektiver, altfor vanskelig om man ikke kan bruke stativ og stillestående motiver. Kan ikke forsvare 23000,- kr til for en Otus. Ikke selvom de kostet det samme.

Sigma har laget en vinner her, enkelt og greit. Men husk å kjøp med docking og bruk tid på å kalibrere fokus korrekt og forvent litt mindre av AF enn dine Canon L-objektiver.

Hadde aldri trodd jeg skulle eie flere Sigma objektiver, men dette blir nok ikke solgt.
Setter ett hakk under toppkarakter fordi AF ikke er så bra den burde vært med tanke på presisjon, og at dockingen kreves samt kunnskap om kalibrering.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu