Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarp, med god oppløsning over hele bildeflaten. Vises særlig med 24mp at forskjellen til eldre objektiver er stor. Moderat forvrengning. Relativt rask, og stille, autofokus. OS (stabilisering) fungerer fint. Balanserer fint på FX Nikon. Virker solid bygget, samtidig kompakt og brukervennlig.

Litt stor og tung sammenlignet med eksempelvis Nikon 24-85 VR. Trekker litt på karakteren at værtetting ikke er på samme nivå som Nikon sine objektiver, selv om det i praksis har liten betydning.

Oppdatert januar 2018: Jeg solgte objektivet pga et par design-issues som jeg dessverre har opplevd hos Sigma tidligere. Det ene er at VR (OS) ikke kan slås av enkelt. Knappen på objektivet slår ikke av VR i alle fall. Det summer likevel. Og så kan fokus av og til henge seg opp og må hjelpes i gang. Særlig hvis objektivet er på 24 eller 105 mm. Også litt usikker på om VR fungerer like godt som Nikon sine, fikk i alle fall ikke så gode resultater håndholdt, greit nok men ikke top notch. En annen liten ting er manglende værtetting. Bor i Nordland så det er kan fort bli et problem.
Veldig bra optiske egenskaper, sammen med at det er enkelt i bruk, til en rimelig pris, gir tommel opp :).....helt til man blir oppmerksom på et par tre detaljer som drar ned så pass mye at det blir et sceneskifte.
Et godt objektiv med kun små forskjeller opp til profesjonelle objektiver. Trekker litt for et par tre ulemper (se teksten) som blir tydelige med tiden.
Sahand N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har hatt det i 1 uke på mitt D700
Rask, presis og virkelig stille fokus, veldig skarp fra f4 allerede.
manuelfokusringen er litt dårlig plassert men er perfekt til filming og nøyaktig fokus.
Passer veldig fint på D700, det vil si objektivet er stort og tungt
Tror jeg må kjøpe Sigma USB dock for å justere på fokus.
objektivet fokuserer bak og foran i forskjellige zoomområder
hadde hat både nikon 24-70 f2.8 ig 24-120 f4 VR.
Sigmaen er stille og skarpere (tror jeg da)
super fornøyd
Ib J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarp, rask og med god fargegjengivelse
God byggekvalitet, bra etui og solblender
Good looking
Litt tung med 19 linser, men velbalansert
Ikke spesielt værtettet, men tåler noen dråper
Litt, men akseptabel vignettering i zoomendene,men dette er jo ikke ukjent på FF
Sylskarp med gode farger, rask AF. Bra utssende og byggekvalitet, litt vignettering i endene, men akseptabelt. God oppbevaringsbag og solblender medfølger. Alt i alt konkurrerer denne godt med Canons egne 25-105.
Mye glass for pengene. Supre bilder med Canon 6D
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu