Varsle Foto.no
Erfaringer
Cato H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Erfaring med Sigma Art 35 f/1,4: Skarp, oppløsning i toppklasse. Fin balanse med FX kamera, virker solid bygget med presis mekanikk uten "klunk". Enkelt å fokusere manuelt. Relativt rask autofokus, som også er stillegående, langt bedre enn tidligere Sigma-objektiv jeg har hatt. Etter å ha eid flere Sigma-objektiv, og egentlig vært litt skuffet på enkelte områder, ble jeg positivt overrasket over dette. Alt fungerer som det skal med kamerahuset - D600, og optisk er det på høyde med eller overgår det jeg har av andre objektiver. Det er minst like skarpt/oppløst som mine AF-D 50 f/1,8 og AF-S 16-35 f/4. Det har merkbart bedre optiske egenskaper enn et kit-objektiv som 24-85 VR, akkurat som et tynt slør er borte i forhold.
Objektivet er litt stort (langt) i forhold til f.eks en 50 mm eller Nikons originale 24 og 28mm f/2,8. Det er også relativt tung. Mangel på værtetting gjør at jeg nok ikke vil bruke det utendørs i regn/snøvær eller på stranden.
Overraskende gode optiske egenskaper, solid bygget, fungerer som det skal. Langt lavere pris enn Nikons 35 f/1,4 gjør det attraktivt både nytt og brukt.
Trekker litt for manglende værtetteting og relativt stor størrelse/vekt.
Martin N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Väldigt väldigt skarp. Utan tvivel den bästa skärpa jag någonsin sett med full bländaröppning. Bra färger och kontrast.
Fick göra en AFMA i kameran och nu funkar den fint.
Fick köpt mig ett nytt för 4500 NOK, det är skarpare än Zeiss Otus 55mm på bländare 1.4 och 2...
Kommer aldrig få köpt mig ett objektiv med större "value for money"
Jonas Aarre S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Skarp som fy
- I den grad den ikke presterer helt på topp på f1.4, forbedrer den seg raskt og markant når man stopper den ned. Allerede på f1.8 er kromafeil borte, kontrast og skarphet merkbart bedre
- Lyssterk
- Bygd meget solid
- AF kan fininnstilles med usb-dock, på fire fokusdistanser (0.3m,0.4m,0.7m og infinity)
- Stor og tung (relativt sett)
- Ikke værtettet
- Treg AF (ikke unormalt treg til å være f1.4, men tilsvarende objektiver på f1.8 og f2.0 presterer merkbart bedre her.)
- Sigma, fastoptikk og AF-presisjon har aldri vært synonymer, det er de fortsatt ikke tross ny branding, nytt design, USB-dock og fininnstillingsmuligheter. AF'en virker å være meget følsom og lett å slå ut -spesielt når den ikke er kalibrert helt riktig, noe som selvsagt gjør det vanskelig å finne riktige kalibreringsverdier. Hva slags mønster, om linjene er horisontale, vertikale eller diagonale og tettheten på disse kan få AF'en til å slå ut vidt forskjellig under ellers like forhold. Først etter 2 dagers spredt testing og 4-5 forsøk med ulike verdier fikk jeg konsekvente resultater som ikke bare fungerte "på papiret" men også ved vanlig bruk. Den bommer fortsatt litt på et og annet bilde, men markant forbedring fra jeg tok den ut av boksen.
Sigma på godt og vondt -slik det alltid har vært egentlig, bare nå med ekstremt forbedret skarphet og mulighet for USB-kalibrering av AF.
Lars H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er en Zeiss/Leitz killer! Jeg har hatt begge deler, så jeg vet hva "skarpt" vil si. Denne Sigma-optikk gruser eller er minst på nivå med det beste av alt, hva jeg har hatt og sett bilder av - uansett brennvidde eller lysstyrke. Jeg har testet den med både Nikon D600 og D800. Jo høyere oppløsning kameraet har, jo større glede har man av denne optikk, som slett og rett er super-duper-top-über-ultra skarp. Presis autofokus.
Ingen zoom eller bildestabilisering. Det er vel dårlig noe å klage på, men skal nevnes anno 2014. Den er litt tung, så vekt kanskje? Vignetterer mye på full åpning, men det gjør alle vidvinkler med stor lysstyrke ved full blendeåpning.
Dette er en optikk, som jeg "aldri" kommer til å selge. Hvis jeg en gang (om mange år) likevel kommer til å selge den, blir det med samme vemod, som da jeg solgte min Leitz 21mm Super-Angulon f/3,4 en gang på nittitallet.
Toppen av toppen, kremen av kremen - til Sigma-pris! Hadde det vært et Zeiss-logo på denne, hadde den ikke hatt autofokus og kostet det tredobbelte - minst!
André G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Latterlig skarp på alle F stop. Kanskje tidenes posetive overraskelse på linse fronten. Gir god balanse på mitt MK III kamera hus.
Litt tung for en kompakt 35mm og beklageligvis ikke værtettet.
Blitt min favorittlinse. Nå er det kun i anledninger hvor jeg MÅ ha zoom jeg bruker Canon sin 24-70mm L optikk. 50mm L'en ble solgt, siden den ikke ble brukt lenger. Ingenting å utsette her.
Denne linsa står omtrent permanent på kamerahuset nå.
Geir-Inge B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Leverer fantastiske bilder selv fra høyeste blender.
Dette er objektivet som gruser alle sine konkurrenter i alle tester og det med tanke på at det er mange lapper billigere enn feks Canon sin 35mm.
Ikke værtettet.
Elsker dette objektivet, gir flotte, skarpe bilder og er blitt en favoritt å ha med i fotosekken!
Tipp, Topp, Tommel opp!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu