Varsle Foto.no
Erfaringer
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget lav pris for et fullformatskamera, meget god LCD-skjerm til Live-view også i dårlig belysning, meget god bildekvalitet også på høy ISO. Meget praktisk og logisk!
søkeren viser ikke bildet 100 prosent, få fokuspunkter i søkeren, for lite og lett for den som har store muskler og store hender :-)
Jeg kjøpte EOS 6Dn til 10 tusen som erstatning for Nikon D810 (30 tusen). Før det har jeg hatt Canon EOS 1Ds, EOS 5D mk.I II og III. I tillegg Nikon D3, D800 og D810. EOS 6D er absolutt det kamera som gir mest for pengene. Litt færre muligheter til å skreddersy kameraet (men i praksis savner jeg ingenting), færre fokuspunkter i søkeren og ikke så høy skuddtakt som EOS 5D mk.III men så er prisen godt under halvparten! De to siste årene har jeg brukt Nikon D800 og D810 og i forhold til disse har først og fremst Canon 6D en mye bedre Live View! Der Nikons skjerm klikker i svakt lys, fortsetter Canons skjerm å vise bildet og klarer å fokusere i mye dårligere lys. Må også nevne lysmåleren som har den beste følsomheten av alle!
Var ute å fotograferte i går med 6D og smilet gikk fra øre til øre. Det å jobbe med kameraet er som en drøm i forhold til Nikon. :-) Et annet ankepunkt mot Nikon er ulogisk og komplisert grensesnitt, spesielt når det gjelder funksjonsmenyene: man må ty til bruksanvisningen for å finne ting man bruker sjelden. Canon EOS 6D er derimot så logisk at bruksanvisningen er nå pakket ned i esken igjen. Nei, dette kameraet er et røverkjøp!
De eneste ankepunktene jeg har er at kameraet er for lite, spesielt sammen med en stor 70-200/2,8 telezoom. Men det er de andre kameraene også så batterigrep må man kjøpe uansett, det anbefales på det sterkeste. Det andre og viktigste ankepunktet er få fokuspunkter i søkeren og at søkeren bare viser ca 96 prosent av bildet. Men det går an å leve med, særlig siden alternativet blir å betale 12-15 tusen ekstra. :-)
Paul K E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kameraet har GPS og Wifi. Jeg har brukt GPS for å tagge bilder og er meget fornøyd med det. Gode resultater på høy ISO innstilling. Full frame bildebrikke. Bruker samme batterier som 5d mk II. Flott at man kan bruke to hjul til å velge fokus punkt, tok litt tid å oppdage den funksjonen. Bedre enn min 5d mk II på fokusering med lite lys.
ISO kun fra 100. Kun 97% i viewfinder, noe som jeg ofte må tenke over i forhold til de bildene jeg tar. Har ført til noe croping etter import til datamaskin. Litt liten for min hånd. Batterigrepet fra 5d Mk II fungerer ikke.

Jeg fikk ikke ledelyset på ekstern blitz til å fungere i manuell modus, jeg fiklet en del i menyene for ekstern blits uten å se hvorfor. I andre modi fungerte fokuslyset bra.

Treghet fra du velger modus på hjulet til live view skjermen forteller deg hva du har valgt. Jeg går ofte ett hakk for langt.

Jeg har ikke lest manualen. Tok kameraet på lageret da mitt eget måtte til reperasjon dager før jeg skulle på ferie.

Jeg importerte akkurat de siste bildene fra reisen. Kameraet har greid å gå fra raw + jpg til kun jpg bilder. Det har aldri skjedd på min 5d MKII, selv når batteriet har vært utladet. Dette er det største minuset, at noe slikt kan skje. Stort minus som dra kameraet ned fra 5 til 4 i karakter.
Et godt full frame DSLR kamera til en langt bedre pris enn f.eks. 5d MK III.
Konstruksjonen føles ikke like solid ut som hos 5d MK II, men etter sigende er 6D værforseglet, min 5D MK II er beviselig ikke det.
Magne Å.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fullformat sammen med en meget god ISO jobb gjør dette til et perfekt hobbykamera inne i dårlig opplyste idrettshaller. Etter en rask jobb i LR skal man være kresen for å skille mellom bilder tatt i 1000 eller 25600! Riktignok tatt med et 50mm 1.2 men dog
Skuddtakten er dessverre litt puslete, men da får man bare skjerpe seg å treffe godt. For min del kunne huset vært både større og tyngre, men kan vel i rettferdighetens navn ikke kalles negativt..
Skuddtakt kunne ideelt sett vært bedre, men i praksis tar jeg svært sjelden en serie, tar egentlig kun ETT bilde i en situasjon (dans, fotball, turn, hunder)
Skuddtakt trekker litt ned, men bildekvalitet i dårlig lys mer enn oppveier dette
Agnor B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fullformat, GPS, Wifi (som lar mobil være fjernutløser, billedbrowser, live view). God byggekvalitet og vannsikkert (værtetting). Bra autofokus ved lite lys, selv med rimeligere Sigma-optikk som i utgangspunktet fungerer mindre bra med svakere autofokus på kamera. Ekstremt bra bildekvalitet og lite støy på høy ISO. Et kamera man lett blir bundet til og ønsker å ta med seg.
Det skulle gått an å overført bilder trådløst fra kameraet og til en spesifikk nettverkslokasjon eller pc når man kom hjem til et kjent nettverk. Det er kun mulighet for å overføre bilder til andre kameraer, eller mobiltelefoner (redusert kvalitet, 1200 px oppløsning).

Kanskje noen funksjoner på video delen man savner, blant annet øretelefoner tilkobling for bruk til sjekk av lyd.
Får 87% score hos dpreview.com - burde hatt 96%! Et fantastisk kamera som gir deg veldig mye for pengene. Jeg mener du får et kompetent kamera med ekstremt høy billedkvalitet og brukervennlighet, fullformat med dets fordeler og god byggekvalitet for en veldig overkommelig pris.

Etter min mening har EOS 6D revolusjonert dSLR semipro segmentet.

Har tidligere kjøpt og brukt:

EOS 10D, 20D, 30D, 40D, 350D, 400D, 450D, 550D, 1D, 1D mk2, 1D mk3, 5D mk2 samt Nikon D200, D300, D70, D80, D90, D2X samt D3.
Kameraet får 5 Bra + på konstruksjon fordi kameraet burde hatt utgang til head phones og brukt disse som monitor for lyd ved filmopptak. Skulle også vært en gradvis reduksjon av ISO når man manuelt endrer denne under innspilling av video, da ville bildene blitt gradvis lysere/mørkere istedet for trinnvis.
Anders N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fullformat, GPS, Wifi, fjernkontroll.
God byggekvalitet. Kompakt og lett.
Bra autofokus ved lite lys.
Bra bildekvalitet, lite støy på høy ISO synes jeg.

Et veldig praktisk kamera, som jeg faktisk har med meg hele tiden.

Jeg mener man får mye for pengene.
Litt "lite" når man f.eks. setter på en 70-200.
Mangler noen innstillinger i søkeren, slik at man ofte må se på skjermen i stedet.
Pga. GPS, små fysiske mål, bra byggekvalitet og lett vekt, er det et perfekt kamera for meg.
Det tar i tillegg bra bilder. Detaljer kommer bra frem, og det er lite støy på høy ISO.
Kjempekombo sammen med Sigma 35mm F1.4
Frederic Jean D.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lav støy ved Høy Iso. (brukbare bilder ved Iso 25600 selv uten støyreduksjon).
rask autofokus
gps og trådløsstyring.
Lav blitssynk. 1/180 (utilgivelig)
Dårlig ergonomi, får vondt i fingrene(for 15.000,- det er ikke bra).
Lav skuddtakt 4,5b/s.
Rotete knapper (Ikke kom her å fortelle meg at det koster så mye å designe skikkelige knapper).
Tar bare et minnekort.
For dyrt (15.000,-) , burde kostet rundt 10-12.000,-
kun 11 fokuspunkter kun 1 krysstype fokuspunkt
ingen innebygget blitz
ingen vippbare skjerm
Jeg velger å sammeligne med 5D mkII. Den tar bedre bilder,raskere fokus, også i darligere lys. det er bra:-)

Derimot er jeg skuffet over den elendige ergonomien og den lave blitssynkhastighet. hvorfor slurver Canon sånn.
Dersom du er nybegynner som ønsker Fullformat eller har dårlig råd og klarer deg med 6400 ISO som høyeste akseptable ISO. Er valget brukt 5D mkII (6-7.000 kr) eller Ny 6D (15.000 Kr). Har du derimot noen extra tusen lapper som brenner i lommene dine gå for 5D mk III (24.000 Nytt/ 20.000 brukt).

6D'en er ikke et dårlig produkt i seg selv men Canon har gått for langt for å differensiere 6D'en fra 5 mk III'en. Det er skuffende.
Hadde ikke Canon slurvet med detaljene vil jeg gitt 5'ere eller 6'ere. Men produsenten har slurvet.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu